30 June 2016

IKHLAS TERCIPTA DARI TERPAKSA

Assalamualaikum semua...

Selalu benda ni berlaku dalam diri Zah... bila terbaca status Master ni... terdetik yang Zah juga ada rasa yang sama... Aku buat semua ibadah untuk murah rezeki... tapi kat mana keikhlasan aku... kadang buat diri berhenti untuk beribadah.. tapi bila tinggal aku rasa kosong...

Tapi kalau aku tak mula kan semua tu.. sampai bila pulak nak mulakan... biarlah pada mulanya terpaksa.. kerana ikhlas itu akan tercipta dengan sendirinya..



Jom baca perkongsian dari Master Nana... 


Masa awal-awal nak berubah ke arah lebih baik dulu, selalu tertanya tanya dalam hati..

"Aku ni sebenarnya ikhlas ke tidak dalam beribadah? Atau aku buat semua ni semata-mata sebab nakkan rezeki aku dimurahkan oleh Allah je?"

Sampai kadang-kadang tu dok terfikir fikir tu last-last tak buat pun..

Then bila nana banyak rujuk pada ustaz2 dan ahli agama, takde sorang pun ustaz atau ahli agama yang tegah nana dari buat apa-apa amal ibadah walaupun dengan niat untuk murahkan rezeki..

And nana masih ingat perkongsian seorang ustaz.. Kata beliau, hendak sampai ke tahap ikhlas, kita memang terpaksa melalui perasaan riak, terpaksa melalui perasaan mementingkan dunia dan sebagainya..

Sebab apa? Sebab kita MANUSIA BIASA..

Kita bukan maksum.. Kita bukan nabi..

Kita belum sampai tahap nak buat apa-apa ibadah sampai langsung tak harap balasan dunia..

Kita belum sampai tahap macam tu lagi..

TAPI, at least kita BUAT.. At least kita BERMULA..

Nak tunggu perasaan ikhlas datang baru nak buat, agak-agak kita, kita akan buat tak?

Nak tunggu betul2 ikhlas nak solat Dhuha baru nak solat, agak agak kita akan solat tak?

Nak tunggu betul2 ikhlas sedekah baru nak sedekah, agak2 kita akan sedekah tak?

Tapi InshaAllah, perbuatan yang kita lakukan yang dimulai dengan niat untuk dapatkan ganjaran dunia.. Yang kita lakukan dengan istiqamah.. InshaAllah lama-lama akan menerbitkan satu rasa ikhlas yang paling dalam..

InshaAllah..

Kejap tadi, masa nak hulur duit nak kirim pada suami untuk sedekah pada Masjid, kalau selalu aku akan doa macam-macam.. Doa nak murah rezeki, doa dipermudahkan capai impian, dipermudahkan jadi jutawan blablabla..

Sampai ke saat tadi, terdetik dalam hati.. "Allah dah bagi aku lebih daripada apa yang aku selayaknya dapat.. Maka sedekah ini tanda kesyukuran aku kepada Allah di atas segalanya.. Moga ada manfaat dari sedekah ini untuk mana-mana insan.. Moga klau tiada ganjaran untuk aku di dunia, moga kau balas dengan ganjaran di akhirat kelak"

Mungkin betul apa yang ustaz selalu cakap.. Mulakan ibadah walaupun niat untuk dapat dunia.. Kerana lama-kelamaan, ikhlas tu pasti akan datang sendiri..

InshaAllah..

Kredit fb : Master Nana Macarona

********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

PENGGUNA TEGAR SHAKLEE SEJAK 2010

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

29 June 2016

7 TIPS TERBAIK UNTUK KEKAL CANTIK

Assalamualaikum semua..

Selalu Zah share pasal Set Kecantikan Shaklee kan...  Tapi kali ni Zah nak share tips kecantikan asli...look natural je...



Jom baca tips2 kecantikan khas untuk anda...

1)  Jangan tinggalkan solat kerana wuduk itu penting

Paling penting jangan tinggal solat.

Sebabnya selain memang diwajibkan, air wudhu’ yang terkena wajah kita 5 kali sehari itulah pencuci muka paling berkesan untuk menyerikan wajah dan juga hati kita.


2)  Menjaga kecantikan kulit dengan minum air suam sebaik bangun dari tidur.

Sejurus bangun pada waktu pagi , iaitu sebelum mandi dan gosok gigi, minum air suam terlebih dahulu.

Adalah disarankan minum air suam dengan cara biarkan air di dalam mulut kira-kira 10 saat sambil selawat 3 kali, kemudian baru ditelan.

Note : Air liur basi dikatakan mempunyai enzim yg boleh menjadi ubat.

Boleh juga amalkan petua Rasulullah s.a.w, minum segelas air suam dicampur sedikit madu. Madu ialah penawar berbagai penyakit.


3)  Mengurut wajah dari bawah dengan selawat

Kemudian, urut wajah dengan air dari bawah dagu hingga ke dahi diiringi selawat 3 kali. Amalkan setiap hari.

Nota tambahan: Tapi ingat, dari bawah ke atas bukan dari atas ke bawah. Jika di urut dari atas kebawah, dikhuatiri akan makin cepat berkedut pula.

Antara zikir yang boleh diamalkan adalah:

Zikir di bawah dibaca untuk kita sentiasa kelihatan berseri, awet muda luaran dan dalaman, amalkan membaca zikir dengan cara seperti berikut :
Baca ” Ya Badiyah ” (1x)
Baca ” Ya Nur ” (1x)
Baca ” Ya Hadi ” (1x)
Baca ” Ya Allah ” (3x)

4)  Baca surah Al-Waqiah

Amalkan membaca ayat 35 – 38 surah Al-Waqiah dalam hati setiap kali mandi.

Dianjurkan baca pada curahan pertama, dimulakan dari kepala. Sekiranya mandi menggunakan shower, bacalah masa mula-mula nak mandi.

Niat dalam hati untuk menjaga kecantikan kulit (diri) kita & untuk kebahagiaan rumahtangga kita.

Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:
(56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,
(56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),
(56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya, (56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.


5)  Baca Surah Yusuf Selepas Solat Subuh

Setiap kali lepas solat subuh, amalkan baca surah Yusuf, kemudian minum air suam 3 teguk. Amalkan dengan jujur dan ikhlas.

Insya Allah wajah akan lebih muda dari usia sebenar.


6)  Berdoa setiap kali melihat cermin

Setiap kali berhias di cermin, bacalah doa , kemudian baca selawat di kedua tapak tangan dan sapukan ke muka sambil niat dalam hati agar diindahkan wajah seperti Nabi Yusuf a.s.

Amalkan setiap pagi. InsyaaAllah kecantikan kulit akan terpelihara.

Doanya begini:

“Segala puji-pujian bagi Allah sebagaimana Engkau telah mempercantikkan diriku dan juga akhlakku. Semoga Engkau menjauhkan wajahku dari api neraka”

Doa lain yang boleh diamalkan juga adalah:



7)  Menggunakan produk yang bagus & halal untuk menjaga kecantikan kulit dan wajah

Salah satu usaha untuk menjaga kecantikan selain daripada berdoa dan mengamalkan petua yang dibincangkan diatas adalah dengan menggunakan produk yang terbukti berkesan secara saintifik.

Antara bahan makanan atau supplement yang halal dan terbukti memberi kesan adalah seperti SET KECANTIKAN SHAKLEE.. halalnyang diiktiraf, memberi kesan yang terbaik, telah dibuktikan secara saintifik serta secara live oleh pengguna2 Shaklee...

Semoga tips yang dikongsikan dapat diamalkan.. dan pahala pun dapat sebab amalkan yang sunat ..


********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

PENGGUNA TEGAR SHAKLEE SEJAK 2010

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

OMEGA GUARD DAN BRONCHITIS

=======================
BRONCHITIS & OMEGA GUARD
=======================
Macamana #Omega bantu masalah bronchitis??

Omega Guard ini adalah sejenis minyak ikan omega yang merupakan sejenis asid lemak penting yang mengandungi DHA dan EPA yang sangat penting dalam merangsang perkembangan memori dan penajaman minda.

Namun begitu kedua-dua DHA dan EPA ni tidak mampu dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh badan kita. Ianya hanya boleh di dapati dari sumber lain dan sumber terbaik bagi DHA dan EPA ini adalah dari haiwan seperti ikan berbanding sumber makanan lain seperti sayuran. Ini kerana tumbuh-tumbuhan tidak boleh menukarkan enzim di dalam tubuh.

Antara manfaat utamanya ialah meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.

Omega Guard dapat mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah/asma, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.

Nak nampak lebih jelas??

Jemput baca sharing testimoni ini...


Untuk testimoni sendiri... 
Zah memang ready 1 botol stok untuk Nisya makam setiap hari.. sebab Nisya ada asthma.. rajin jugak pergi neb...

Tiga hari lepas, muhammad batuk2 selsema yang heavy... Zah beri Muhammad makan sebiji.. Alhamdulillah nampak berkurang sikit batuk n selsemanya...

Ikhtiar.. jangan putus asa... Jaga kesihatan ye kawan-kawan.. raya dah dekat ni...

********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

PENGGUNA TEGAR SHAKLEE SEJAK 2010

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

28 June 2016

PUNCA HAID TAK MENENTU

Assalamualaikum  semua...

Ramai wanita ada masalah period ni kan.. kadang2 boleh jadi mood puntk stabil...

Apa punca nya??

Punca period tak datang selalunya adalah disebabkan kehamilan. Orang pregnant dalam situasi normal tak akan alami haid hingga habis tempoh pregnancy. Melainkan kalau ada masalah semasa mengandung, pendarahan boleh berlaku.

Ibu yang menyusukan anak juga walaupun tak semua, tapi ramai ibu yang tak datang period sepanjang tempoh breastfeeding. Ini juga selalunya adalah normal.

Tapi selain daripada 2 sebab di atas, ada banyak punca kenapa masalah haid tak teratur ni berlaku. Ada yang serius dan ada yang tak. Ada yang perlu dirawat dengan rawatan pakar perubatan. Ada juga yang boleh diperbaiki dengan sedikit pertolongan ubat atau nutrien tertentu ataupun hanya dengan mengubah gaya hidup ke arah lebih baik. Sampaikan untuk beberapa tempoh masa, masalah boleh hilang dengan sendirinya.

Tapi apa punca-puncanya ya yang menyebabkan period tak stabil ni?

1. Penambahan berat badan secara mendadak ataupun penurunan berat badan secara mendadak. Obesiti juga boleh menyumbang kepada masalah menstruasi/ haid.

2. Penyakit gangguan pemakanan seperti Anorexia Nervosa atau Bulimia Nervosa.

3. Pertambahan rutin senaman. Sangat selalu berlaku dikalangan atlit sukan.

4. Tekanan emosi disebabkan masalah peribadi dan sebagainya.

5. Kesakitan atau mengalami penyakit seperti kanser.

6. Perjalanan jauh. Terutamanya yang memakan masa panjang, perlu menghadapi perubahan persekitaran yang mendadak, perubahan zon waktu dan sebagainya.

7. Pengambilan ubat contohnya pil perancang kehamilan yang boleh sebabkan period jadi sedikit, jarang-jarang, lebih kerap, haid tak hadir ataupun langsung tak datang.

8. Masalah hormon. Ini menyebabkan hormon yang mengawal kitaran haid terjejas.

9. Penggunaan dadah terlarang.

10. Masalah pada organ pelvik seperti imperforate hymen (tiada lubang bukaan faraj yang menyebabkan haid tidak dapat keluar), polycystic ovary syndrome ataupun PCOS (masalah ketidakstabilan hormon yang mengganggu ovulasi), Asherman’s syndrome (masalah pada dinding uterus) ataupun uterine fibroid (ketumbuhan dalam rahim).



Period tak stabil


Kebanyakan produk GLA dipasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO). Tapi GLA Complex Shaklee diekstrak daripada borage yang mana kelebihannya ialah mengandungi 2 kali ganda GLA berbanding EPO. 

Borage juga adalah 3 kali ganda lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan berbanding EPO! GLA Shaklee digabungkan dengan minyak bunga matahari dan vitamin E supaya lebih berkesan.

GLA akan mengawal selia estrogen dan testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti abdominal cramp, mood swing, payudara sakit dan berdenyut.

Boleh ikhtiar dengannya jika anda kerap mengambil pain killer bagi mengurangkan kesakitan...


********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

PENGGUNA TEGAR SHAKLEE SEJAK 2010

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

SET KENCING MANIS

Salam ukhwah...

Sedapkan makan makanan manis-manis... Tapi untuk yang ada masalah kencing manis mesti risau kalau ambil gula terlebih ...

Jangan lah risau... Shaklee ada membantu mengawal kadar gula sekaligus mengurangkan risiko kencing manis yang teruk...



🍭🍬🍫SET DIABETES / KENCING MANIS 🍭🍬🍫

🔴 GLA COMPLEX - menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan/Mengawal bacaan gula dalam darah. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

🔴B COMPLEX - menukar makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan.

🔴ZINC - membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

🔴VITA-LEA - Mengandungi imbangan dan mineral yang lengkap

🔴VITA C 500mg - mengukuhkan kapilari dan salur darah dalam badan kita

🔴ESP - membantu mengawal kandungan gula dalam darah dan mengurangkan risiko penghidap diabetes

🔴ALFAFA - menstabilkan gula dalam darah

🔴CAROTOMAX - menghalang penglihatan kabur

Raya nanti jaga pemakanan ye kawan2... Takut lak penyakit lain pulak yang datang

Hubungi saya jika anda ingin dapatkan ia mengikut bajet anda... Sebab tak semestinya perlu ambil semua Vits ni... Namun kena ikut kesesuaian tahap kencing manis anda...

********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

27 June 2016

SET AIDILFITRI

Salam Ramadhan 😍

Tak lama lagi kita akan beraya! Shaklee tak lupa untuk bersama2 anda pada hari raya nanti 😊 Maklumlah, raya nanti macam2 jenis juadah sedap2, tinggi lemak, minyak dan kolestrol yang semestinya kita tak ketinggalan nak makan 😋

Takpe, makan je semua tu TAPI jangan lupa untuk amalkan makan:


❤Lecithin - mencairkan lemak & minyak serta halang dari mendap dalam salur darah dan organ penting kita yg boleh efek sakit jantung.

❤Herblax - cuci usus kita kasi bersih. Dia bawa keluar lemak & minyak yg dah cair tu keluar dari badan (buang air besar) sekaligus boleh kempiskan perut! Raya kedua dan seterusnya boleh la makan sedap2 lagi 😉

❤Garlic - ni bawang putih. Dia power untuk turunkan tekanan darah & kolestrol lepas kita mkn macam2 masa raya tu. Rendang, lemang, dodol, kuih raya yg macam2 rasa tu memang tak boleh dilepaskan ye tak? 🤗

Hari-hari kita kena jaga kesihatan. Hari raya lebih2 lagi.

Nak order untuk stok raya boleh reply whatsap saya ni sebelum 30hb. Sebab lepas 30hb order akan dpt lepas 12hb julai. Dah raya tu, tak sempat nanti! Gdex, City Link dan Poslaju pun bercuti raya kan ☺

********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

Pengguna tegar Shaklee  sejak 2010

22 June 2016

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR BAHRU : KENAPA BADAN / KULIT PERLUKAN NUTRISI?^'

Assalamualaikum semua... Nak tau tak kenapa kulit atau badan kita perlukan Vitamin C?? 

Vitamin C atau ascorbic acid ni sangat diperlukan oleh tubuh badan kita kerana badan kita tak boleh menghasilkan vitamin ini secara semulajadi. jadi ianya perlu diambil dalam diet pemakanan seharian kita. jadi kita boleh kupas-kupas buah oren dan telan. tapi still tak cukup tau sebab vitamin c dalam sebiji buah oren tu tak mampu menampung keperluan vitamin c yang diperlukan oleh tubuh kita dalam diet seharian.

Tu kalau anda makan buah oren atau makan sumber yang mengandungi vitamin C. Kalau yang tak makan langsung tu, apa yang akan jadi? lagi naya. lain bagi kes haiwan. sebab ada haiwan yang mampu hasilkan vitamin C nya sendiri contohnya arnab.



Ramai artis-artis di malaysia mahupun di hollywood yang suntik vitamin C ni. gara-gara dikatakan mampu menjadikan kulit lebih licin, cantik dan kekal jelita. benarkah kebenarannya? jom baca ni.


Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.


Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amat digalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.


Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. 

Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.




Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). 

Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. 

Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.

Penyakit skurvi adalah akibat kekurangan vitamin C. Sesiapa yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudah berdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh, pendarahan dalam otot dan sendi adalah disebabkan kekurangan vitamin C. 

Jelas sekali vitamin C adalah umpama gam yang melekatkan sel-sel lalu menjadikan tisu-tisu dalam badan kita tidak mudah koyak atau terluka. Mereka yang sedang sakit adalah disarankan mengambil vitamin C pada dos yang lebih tinggi bagi mempercepatkan proses penyembuhan.

Kandungan Vitamin C Shaklee lengkap untuk seorang dewasa... yang mana,

500mg =  7 biji oren beserta kulitnya

Rasa-rasanya kalau makan buah oren kita makan tak kulinya sekali? Dah tentunya tak kan... pahit tu... so rasa2 cukup ke keperluan Vitamin C sehari??

Sebab tu disarankan mengambil supplement sebagai pengganti nutrisi seharian kerana pengambilan Vitamin C sehari belum tentu mencukupi untuk diri sendiri..





********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

20 June 2016

KISAH KHUSYUK DALAM SOLAT

Pernah rasa mcm ni??


>Time kita tak solat, takde pula pikir pasal apa2.                                      
>>Time baca Fatihah,time ruku',time Tahiyyat,                                          
>>>time tu jugak la teringat baju kat ampaian, kasut kat luar, keter dah nak mati roadtax.                                                    
>>>>Benda merepek2 yg masuk dlm kepala.Bila dah khayal ingat benda2 ni semua, kita pun terlupa rakaat ke berapa..                                                                                   >Ada tu, kita rasa mcm kentut, tapi betul ke kentut?                                    
>>Kalau kentut, batal wudhu..Batal le solat..                                  
>>>Ishhh..Camne nak buat ni? Camne la nak khusyuk solat ni??

> Meh sini nak bgtau..                              
>>ila kita solat, akan hadir Iblis bernama Khanzab,kejenya mmg mengacau orang solat.                                
>>>Kita akan teringat benda2 tak penting, pastu terlupa rakaat, pastu dia timbulkan keraguan.

♡Nabi SAW ada berpesan yg diriwayatkan oleh Imam Ahmad pasal benda ni.                  
》Kalau kentut,pastikan telinga kita dengar bunyi dan ada bau.Kalau takde, tu si Khanzab nyer kejer le tu.                                  
》》Kalau teringat benda2 kat luar solat,tu kejer si Khanzab jugak.Jahat kan dia ni?                                                  
》》》Samseng sungguh! Memang dia nak lalaikan kita.Nak kita tak khusyuk dalam solat.

》Cara nak lawan si Khanzab ni ,
🔻[1] Baca Ta'awuz (a'uzubiLLaHiminassyaitonnirrojim) sebelum solat pastu ludah ke kiri 3x (syarat meludah je.Bukan ludah dgn kahak-kahak sekali keluar)
🔻[2] Baca Ayatul Kursi 1x
🔻[3] Baca Surah an-Nas 1x

》Pastu boleh niat dan teruskan solat.Cuba fahami maksud ayat2 bacaan solat tu.                                                                      
》》Sebab tu kita kena belajar.Apa tafsiran al-Fatihah,surah2 yg kita baca,bacaan waktu ruku', i'tidal, sujud dan lain2.                            
》》》Jadi sambil kita baca, kita faham.Bukan hafal dan baca tegak je.                                            
》》》》makin senang ler si Khanzab ni nak mengacau.                                

Ok, pasni cuba taktik ni.Tengok siapa menang,kita atau syaitan?
In shaa Allah..

Kredit : Lurvely Ein


 ********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

18 June 2016

TESTIMONI SET KECANTIKAN SHAKLEE

Assalamualaikum semua...

Orang kata cantik tu subjektif... kalau cantik dalaman maka cantiklah luaran... Cantik sangat sinonim dengan wanita kan... wanita  mana yang tak nak cantik oooooiiii.... :)

Saya pun sukakan kecantikan... bukan hanya cantik di muka @ rupa sahaja tapi kulit cantik juga dalaman cantik....

Saya pun tak suka nak kejar cantik express... yang baru sehari dah nampak kan... takut pula ada kesan negatif yang lain.. nak cantik punya pasal... lain pula jadinya...

So sebab tu saya pilih SET KECANTIKAN SHAKLEE....

KENAPA??

1) Keselamatan terjamin
2) Keberkesanan terbukti
3) Semulajadi tanpa melibatkan bahan kimia
4) Sesuai untuk semua jenis kulit
5) Kesihatan meningkat

Anda nak tahu lebih lanjut boleh klik di SET KECANTIKAN SHAKLEE ini...


============================================


JOM TENGOK KESAN PENGAMBILAN SET KECANTIKAN SHAKLEE  


Kesan ke atas setiap pengguna bergantung kepada sistem badan dan konsisten dalam mengikut jadual pengambilan yang di berikan










 ********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

13 June 2016

KENALI MIGRAIN DAN PUNCANYA.

Adoiiii Sakitnya!!! Rasa berat kepala ni... nak bangun pun tak larat!! 

Anda yang mengalami masalah migrain seringkali menghadapi masalah ini kan.. Lagi2 bila berhadapan bebanan kerja yang banyak...


Jom kupas sikit berkenaan penyakit ini..


Credit to : Sumber

Apakah Punca Sakit Migrain? 

Sakit kepala merupakan sakit yang biasa dihidapi oleh semua orang tidak kira kanak-kanak mahupun golongan biasa. Namun jika ia sakit yang berpanjangan ia boleh dikira sebagai migrain. Ia merupakan penyakit biasa yang dihadapi oleh golongan remaja.

Ia berlaku kerana darah tidak sampai ke otak akibat tersekat dan menyebabkan sakit kepala yang teramat sangat. Selain pening akibat sakit kepala, migrain juga memberi rasa tidak selesa kepada perut dan loya sehingga menyebabkan pesakit muntah.

Perasaan yang sering digambarkan oleh pesakit ketika menghadapi migrain adalah seperti dihempap batu dan kepala berdenyut-denyut seperti dicucuk-cucuk. Serangan migrain ini tidak mengira tempat dan waktu. Kebiasaannya pesakit akan mengalami sakit kepala di sebelah bahagian sahaja.

Ketahui PUNCA kenapa MIGRAINE berlaku:

1. Kesan daripada alahan seseorang

2. Silau akibat lampu yang terang

3. Bunyi yang terlalu kuat

4. Bau wangi yang terlampau kuat

5. Tekanan fizikal atau emosi

6. Waktu tidur yang tidak teratur

7. Merokok atau terdedah kepada asap rokok

8. Stres

9. Menahan lapar

10. Makanan seperti coklat, keju, kopi, limau, tomato dan jeruk atau makanan yang diperap.

Perlu kita ketahui terdapat beberapa jenis migrain/sakit kepala ini:

1 ) Sakit kepala di sebabkan tekanan emosi
2) Sakit kepala di sebabkan migrain
3 ) Sakit kepala di sebabkan sinus

Untuk mengelakkan MIGRAINE elakkan daripada:

  • Memakan makanan yang mengandungi thyramine seperti keju
  • Makanan yang mengandungi monosodium glutamate (MSG)
  • elak bau yang busuk, bunyi bising dan asap rokok
  • Minuman yang mengandungi kafein berlebihan
  • Stress dan tekanan
  • Jadual tidur yang tak tetap
  • Menundakan waktu makan dan biar perut kosong terlalu lama
Pengambilan pemakanan yang betul dan mengamalkan gaya hidup sihat dapat membantu mengurangkan masalah ini.

Supplemen shaklee yang dicadangkan in syaa Allah dapat membantu untuk atasi masalah migraine:



1) Ostematrix -

  • Terdiri dari kalsium,magnesium dan vitamin D.
  • Kalsium yang dapat meringankan stress,memperbaiki jantung berdebar,memperbaiki depresi,mood swing dan sakit kepala.
  • Magnesium daoat membantu sistem saraf,pengecutan otot dan saraf,menstabilkan denyutan tidak sekata yang sering di hadapi oleh penghidap Migraine.


2) B complex 

  • mengandungi vitamin B2 dan B6 yang terbukti dapat mengurangkan kesakitan akibat migrain.
  • Juga pengambilan vitamin ini dapat mengurangkan stress,strok dan depressi.

Jika ibu-ibu, pelajar-pelajar, kawan-kawan dan sahabat handai yang kerap mengalami masalah migrain.. sebelum ni kerap ambil Ponstan, panadol dan yang seumpama dengannya, boleh cuba beralih arah kepada supplemen.. kerana pengambilan ubat-ubatan secara berterusan akan memberi kesan negatif kepada sistem badan terutama sekali ubat penahan sakit.





 ********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA

12 June 2016

SHAKLEE JOHOR BAHRU : SET JIMAT KULIT CANTIK GEBUSSS!!

Salam Ramadhan buat semua umat islam... Alhamdulillah hari ni dah Ramadhan yang ke tujuh kita berpuasa...

Siapa yang nak kulit halus, cantik, sihat berseri setiap hari??

Tak perlu make up... Tak perlu touch up...  kulit kekal sihat...

Mana yang nak kulit bersih tu boleh lah cuba  SET JIMAT KULIT CANTIK ni???

Ada dua Vitamin Khusus untuk kulit yang sangat membantu dalam menjadikan kulit lebih sihat... Cuba tengok gambar kat bawah ni... 

Ha nilah dua Vitamin tu... Sustained Release Vita C dan Vitamin E...

Apa fungsi keduanya??



Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:

  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit

Pengalaman sendiri dalam pengambilan Set ini, kulit rasa sangat lembut... lembab.. rasa lebih segar tiap hari... 

Start daripada tu Zah memang dah tak pakai bedak2 compact or anything dan memudahkan Zah untuk solat...

Apa kata pengguna diluar sana??



Nampak ke nampak perbezaannya??

Kenapa Zah kata set jimat?? Sebab set ni boleh digunakan untuk tempoh 4-6 bulan...  Tahan lama kan?? 

Hmm apa tunggu lagi... 


 ********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA

5 June 2016

SHAKLEE JOHOR BAHRU : AMALAN BUAT IBU HAMIL

Assalamualaikum, berjumpa lagi kita.. kali ni Zah nak share amalan-amalan buat ibu hamil yang Muslim.. Amalan ini sangat digalakkan diamalkan ibu-ibu diluar sana. Tak kira betapa sibuknya ibu-ibu, tapi beri sedikit ruang untuk amalkan perkara ini kerana ia sangat memberi kesan kepada bayi yang akan ibu-ibu lahirkan nanti..

Untuk memudahkan ibu-ibu yang bekerjaya dan suri rumah, ibu-ibu boleh cuba buka MP3 dan boleh cuba membaca sambil mendengar dalam masa yang sama dan tidak sedar, ibu-ibu sedang menghafal surah itu..

Saya dah cuba, dan Alhamdulillah.. boleh juga ibu-ibu dengan kan surah tersebut kepada bayi kerana alunan ayat al-quran tersebut memberikan aura yang positif kepada bayi. Namun seelok-eloknya ibu-ibu sediri baca selain untuk bayi ia juga boleh jadi pelindung buat ibu-ibu...


Ini antara surah-surah yang ibu-ibu boleh amalkan..