29 December 2016

SOFT FABRIC CONCENTRATE - MELEMBUTKAN PAKAIAN


Pekatan pelembut fabrik yang berbau harum ini berkesan mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik, berbanding produk lain yang anda sedang gunakan. Malah, rumusan berkepekatan tinggi ini amat menjimatkan dan membolehkan anda merasai perbezaannya dengan sekali sentuhan.



         

😊 Berkepekatan tinggi: 32 auns mampu melembutkan 64 cucian
😊 Melembutkan, mengurangkan kedut dan mengawal kesan statik secara semula jadi
😊 Botol kecil mudah dibawa, dituang dan disimpan

Keunikan SOFT FABRIC CONCENTRATE Shaklee

Selamat

  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin

Berkesan

  • Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan asal
  • Basic H (hanya gunakan separuhsahaja)

Mesra Alam

  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan



Petua Berguna

  • Gunakan cecair Soft Fabric untuk cucian dengan mesin basuh. Ia membantu mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik, malah pakaian keluarga anda terasa lebih lembut berbanding sebelumnya.
  • Perbandingan prestasi ini dijalankan pada 20 Jun 2006, dan keputusannya sah hanya untuk produk tertentu yang dipasarkan ketika itu. Semua tanda dagangan adalah hak proprietari pemilik masing-masing.



*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

HAWA, MARTABATMU SANGAT TINGGI

For me & for you, Hawa.

Dalam Islam, martabat wanita sangat tinggi .

Dalam Islam, wanita sangat terjaga .

Bukan seperti agama-agama yg lain. Langsung tidak menghormati wanita.

Ucapkanlah Alhamdulillah.

Kerana kau ditakdirkan lahir di dunia dengan beragama Islam .

Ya Allah, betapa dijaganya wanita muslim.

Sehinggakan hampir seluruh anggota tubuhnya adalah aurat .

Sehinggakan suaranya tidak boleh dilunakkan.

Sehinggakan tangannya tidak boleh bersalaman dengan bukan mahram .

Sehinggakan gerak gerinya tidak boleh tergedik di hadapan bukan mahram .

Ucapkanlah Alhamdulillah.

Kau wanita muslim.

Yang dijaga.
Yang tinggi martabatnya.

Kenapa masih angkuh pada perintah Tuhan ?

Sedangkan Dia menyuruh mu menutup aurat untuk menjagamu.

Menjaga maruahmu sebagai wanita Islam .

Allah menyuruh kita menutup aurat bukan untuk membebankan kita .

Tapi untuk menjaga kita .

Betapa beruntungnya kita menjadi wanita muslim.

Tapi kenapa,

Masih ada wanita yg beragama Islam tapi

Tudung entah ke mana.

Pakaian ketat, jarang, tak cukup kain.

Kenapa?

Sedangkan mereka beragama Islam. Agama yg mana amat menjaga maruah seorang wanita .

Sedih. Sedih melihat saudara seagama, seakidah terpesong jauh .

Moga, dengan penulisan ini dapat menyedarkan mereka di luar sana.

Jaga dirimu Hawa 🌷



PERKONGSIAN DARI GROUP HIJRAH TELEGRAM

*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

SERONOKNYA MENCUCI DENGAN FRESH LAUNDRY CONCENTRATE

Nak tau apa yang Kak Zah paling suka dengan Fresh Laundry Concentrate Shaklee ni?

Image result for testimoni pencuci baju shaklee
  1. Pekat – 5.5 lb. Boleh membasuh sehingga 88 cucian
  2. Prestasi tinggi – pembersih-enzim-diaktifkan mengekalkan basuhan yang berwarna putih dan yang berwarna cerah
  3. Selamat pada semua jenis kain, dan berkesan dalam air keras atau lembut (masa di German dulu, airnya keras. Bukan bermaksud kasar ke apa, cuma airnya ditambah dengan kapur, jadi bila basuh baju, nanti baju jadi sedikit kasar, bila masak air tanpa filter air, kapur akan terapung di sebelah atas, huhu)
  4. Ia dirumus untuk membantu mencegah warna baju menurun, dan terkena pakaian lain.
  5. Yang bestnya, ianya Selamat, Berkesan dan Semulajadi. Ha..nak tau lebih lanjut?
Haa satu lagi yang Kak Zah suka, kalau kita terlambat sidai baju, takde langsung bau hapak. Yang ada cuma bau fresh. Memang dah jatuh cinta sangat-sangat. Kak Zah perasan takde kesan sabun yang melekat pada baju-baju Kak Zah.. Cadar Kak Zah selama ni warna kusam walaupun lepas basuh (cadar kak Zah warna putih dan pink) tapi sekali Kak Zah guna pencuci ni.. OHHHH MYYYY, cadar Kak Zah memang putih cantik.. macam baru beli tau!! sori lah, Kak Zah lupa nak amik gambar sebelum dan selepas.. yang pastinya kalau nak tau kesan korang kena cuba... 

Kak Zah belanja sikit testimoni pengguna FRESH LAUNDRY CONCENTRATE SHAKLEE


Image result for testimoni pencuci baju shaklee .
TESTIMONI 1 : BAJU LEBIH BERSIH DAN TAK HAPAK

Image result for testimoni pencuci baju shaklee

TESTIMONI 2 : LEBIH SEGAR DAN KURANG RENYUK


KEISTIMEWAAN FRESH LAUNDRY CONCENTRATE

  • Formula enzimnya yang semulajadi membantu pakaian yang dibasuh lebih bersih dan tiada bau hapak.
  • Dengan satu kotak mampu membuat basuhan hingga 88 basuhan. Hanya 1 sudu setiap 8 kg basuhan.
  • Selamat digunakan untuk membasuh pakaian bayi kerana selamat pada kulit bayi yang sensetif.
  • Sesuai untuk mereka yang berkulit sensitif dan alergi
  • Bau yang menyenangkan dan segar.
  • Berkesan untuk hilangkan daki di kawasan kolar baju.
  • Lembut pada tangan.
  • Hipoalergenik
  • Tiada klorin
  • Bebas Fosfat – Fosfat akan menaikkan kadar pertumbuhan alga seperti kulat dan lumut. Bila air cucian dilepaskan, fosfat akan membantu menghasilkan lumut yang mencemarkan air dan longkang.

*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air


28 December 2016

FORMULA SEMULAJADI UNTUK PAKAIAN YANG LEBIH BERSIH

Anda dapat bayangkan keseronokan apabila hasil cucian bersih dan berbau harum? Rasai kepuasan yang lebih mendalam dengan pencuci fabrik Fresh Laundry. Rumusan enzim semula jadi ini bukan sahaja membersihkan pakaian dengan lebih baik, malah ia juga sama sekali tidak memudaratkan bumi. Ini bermakna, anda boleh menghidu keharuman pakaian yang dicuci sambil terus menghirup udara yang segar dan nyaman.

Tahukah Anda?

Kebanyakan serbuk pencuci pakaian mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit - punca lazim berlakunya tindak balas alahan. Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu bahan perengsa tersebut, dan ia disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.

Sentuhan dengan bahan ini boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan/atau sesak nafas. Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam.

Fresh Laundry Concentrate Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.


Image result for pencuci baju shaklee

Keunikan Fresh Laundry Concentrate  Shaklee

Selamat
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
  • Tiada bahan kimia berbahaya

Berkesan
  • Berkepekatan tinggi
  • Hanya1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
  • Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
  • Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri

Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
  • Surfaktan mudah biorosot
  • Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Rasai kehebatan Fresh Laundry Concentrate sendiri kerana ia memudahkan anda mencuci pakaian setiap hari.. Saya dah cuba dan pastinya tergoda dengan hasilnya.. Cadar saya kebali putih bersinar tanpa menggunakan bahan-bahan kimia yang berbahaya..



*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

KELEBIHAN DAN KESAN PENGAMBILAN VITAMIN C SHAKLEE

Assalamualaikum.. hai kawan2. 😊

Ramai yang cuba dapatkan Vitamin C dengan pelbagai cara.. Antaranya makan buah, cucuk Vitamin C, makan supplemen.. Namun adakah kita pasti cara yang paling terbaik untuk dapatkan Vitamin C? dah pernah cuba Vitamin C Shaklee? Dah pernah rasai kelainan setelah pengambilan Vitamin C Shaklee? Kak Zah nak kongsikan kat sini KELEBIHAN Vitamin C dan KESAN PENGAMBILAN Vtamin C secara konsisten. 

Kelebihan Vitamin C Shaklee

Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.

Selain itu, satu biji Vita-C ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah oren beserta dengan kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari, kan? Vitamin C Shaklee juga mengandungi bioflavonoids untuk meningkatkan keberkesan vitamin C itu sendiri.

Di bawah ini Kak Zah senaraikan sebab-sebab untuk kita jadikan vitamin C ini sebagai rutin harian:

  • Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
  • Tubuh kita akan kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.
  • Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
  • Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
  • Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.

Pengambilan vitamin C Shaklee secara berterusan mampu meberikan kesan positif kepada badan kita, terutamanya dari segi kecantikan. Ini kerana ianya:

  • Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
  • Mencerahkan kulit.
  • Melambatkan proses penuaan.
  • Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.

Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee juga bagus untuk:

  • Meningkatkan sistem imunisasi badan.
  • Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
  • Mengatasi masalah gusi berdarah.

Menarik kan vitamin C Shaklee ini? Hah apalagi, marilah dapatkan sebotol. Sebotol ada 180biji, dan tahan untuk kegunaan enam bulan.

APA KESAN PENGAMBILAN VITAMIN C NI PULA YE?

Kesan 1 : Jerawat Berkurangan

Kesan 2 : Kesihatan meningkat

Kesan 3 : Selsema berkurangan

Kesan 4: Jerawat kurang, Kulit makin cerah

Kesan 5 : Kulit licin, selsema berkurangan

Kesan 6 : Kulit lebih bersih

Kesan 7 : Kulit muka tidak kering

Kesan 8: Tampak lebih muda

Kesan 9 : Tumit kaki tak kering 

Kesan 10: Kulit lebih licin dan lembap


Nak rasai kesan yang lebih AWESOME sendiri? Miliki hari ini sekarang!

*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

MUSIM BONUS KORANG PLAN NAK BELI APA?

Musim BONUS kan?? Korang plan nak beli apa?? Meh nk promote... Kalau rasa

Nak kurus?? 👉 Alfalfa + Lecithin
Nak tambah susu? 👉 Alfalfa + Esp
Nak cantik? 👉 Vit C + Vit E
Nak awet muda  👉 Vivix
Nk gemuk? 👉 Mealshake + Esp + Vitalea
Nak hamil? 👉 Gla + Bcomplex
Nak tambah hb. 👉 Vitalea + Vit C
Nak anak bijak?  👉 Omega Guard
Nak kurangkan rabun? 👉 Carotomax
Nak hilangkan ruam/gatal? 👉 Herbal Blend
Nak kurangkan rambut gugur? 👉 Set Prosante


VITAMIN SHAKLEE


Nak apa lagi? Ada yang saya tertinggal? Meh pm/wasap hakak..





*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

27 December 2016

ADAKAH ANDA SEKARANG ADE MASALAH BERKAITAN TULANG?

Ada sekarang sedang alami masalah berkaitan tulang? atau
Ada juga ada masalah dengan kekejangan otot? atau
Ada juga masalah sembelit? atau
Anda ada masalah sakit gigi, ngilu? atau
Anda ada masalah sakit-sakit badan? atau
Anda ada masalah menstrual?


✅Ini jawapannyer


Image result for ostematrix

OSTEMATRIX SHAKLEE KALSIUM YG TERBAIK DR YG TERBAIK

✅Manfaat Ostematrix

🍇Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
🍇Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
🍇Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
🍇Meringankan stress
🍇Menstabilkan tekanan darah
🍇Melegakan sakit ketika haid
🍇Membantu dalam masalah gastrik
🍇Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu kontraksi
🍇Mengurangkan risiko praeklampsia
🍇Membantu mengurangkan sakit belakang
🍇Mengurangkan risiko osteoporosis
🍇Membantu mengurangkan kebas dan sesemut
🍇Membantu melegakan sembelit
🍇Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah
🍇Membantu masalah kolestrol
🍇Menggalakkan kulit yang cantik
🍇Melegakan sakit-sakit sendi
🍇Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
🍇Membantu melembutkan najis
🍇Membantu mengatasi migrain
🍇Membantu masalah buasir



PERBANDINGAN KANDUNGAN OSTEMATRIX DAN PIL KALSIUM DI PASARAN



Jadual menunjukkan kandungan Ostematrix yang tidak terdapat pada jenama lain. Caltrate selalu diberikan oleh doktor di Malaysia kepada pesakit sebagai suplemen. Bandingkan.



*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…


HUBUNGI 

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air


BERCUTI : HELLO KITTY TOWN

Assalamualaikum.. hi kawan2.. korang ke mana cuti sekolah kali ni?? Kak Zah bawak anak-anak jalan-jalan dekat JB je.. kebetulan family sebelah suami nak datang.. so ajak diorang semua ke HELLO KITTY TOWN!!!

Kebetulan Kak Zah ada dapat kupon tiket BELI 1 PERCUMA 1.. So adalah penjimatan sedikit di situ.. tapi tak boleh beli pada harga MYKAD (RM 100) untuk dua tempat (Hello Kitty Town & Big Club).. so bayar pada harga normal RM125 untuk dua orang.. masih lagi jimat kat situ..Total untuk 4 orang RM250.. Family abang ipar memang dah beli awal-awal masa promo di KL.. so sampai-sampai je dah terus masuk...

Tapi sekarang ni setiap hari dia buat promosi untuk 100 orang pertama boleh BELI 1 PERCUMA 1.. sampai bila lupa pulak nak tanya.. so pada yang nak pergi tu boleh la pegi awal2.. mana tau rezeki, boleh grab promo ni.. 

Tak banyak yang beza sangat permainan dia dari yang dulu.. cuma dari segi persembahan dah lain sikit lah... Ni antara gambar yang sempat diambil semasa di sana.. tapi budak-budak tetap happy... 


Landing di Rumah Hantu Hello Kitty (Kakak kata ni rumah hantu..) 

Melayankan naik mini gondola..

My hubby pun kena naik sama

tooon..toon...


Family abang ipar.. Sara berani mula-mula.. nampak Hello Kitty tu bergerak terus melentik badan tak nak amik gambar.. tapi tangan tetap peace.. :)

Beratur nak buat aktiviti 'paper bag'



Terpaksa naik sebab budak-budak duorang tu nak naik..huhuhu..

otomen!! 

'happy face' je semua...

My family

My little cutieess.. muhammad macam pingu.. :D 

Rumah si kecil...


Ala tomei2.. Geram sangat tengok gambar ni...

Banyak lagi gambar yang tak dikongsi sebab banyak dalam phone suami...Kitorang masuk pukul 11.00 pagi.. keluar pukul 6.30 petang.. Hello Kitty sampai dah tutup lampu tapi budak-budak ni semua masih nak main lagi.. hahahha tak cukup agaknya masa 7 jam dalam tu..

Indoor Team Park yang boleh dicadangkan untuk pergi.. tapi kena standby lebih la duit dalam poket tu tau sebab makanan dalam tu memang agak mahal harganya.. tapi korang boleh je kalau nak keluar kejap pergi makan.. dan masuk balik yang penting tag di tangan tak ditanggalkan...



Cari Supplement Kesihatan?? Pilih Shaklee Untuk Kesihatan Sepanjang Zaman...

*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…


HUBUNGI 

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 




COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

BERAPA BANYAK KITA PERLU MINUM AIR SEHARI??

Assalamualaikum.. Berapa banyak minum air kosong hari ni?

Keperluan air sehari


Tahukah anda keperluan air seseorang bergantung kepada berat badan seseorang individu. Namun, kebiasaannya seorang dewasa memerlukan sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari. Tetapi, bagi sesetengah individu, boleh jadi sesuatu yang mustahil untuk minum air sebanyak sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Lagi-lagi bagi mereka yang bekerja di dalam pejabat yang mana tidak menggunakan kudrat 4 kerat yang kuat.


Sebenarnya terdapat beberapa cara yang boleh dipraktikkan untuk memastikan kita dapat minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari. Di sini saya kongsikan bagaimana cara yang saya gunakan setiap hari.


1) Kenalpasti berapa gelas atau berapa liter air yang diperlukan oleh badan kita setiap hari.


2) Mulakan minum segelas air putih selepas bangun tidur iaitu sebelum ke bilik air untuk cuci muka dan berus gigi.

Jika difikirkan memang terasa agak menggelikan untuk minum air sebelum menggosok gigi. Namun, hakikatnya ia baik untuk sistem perkumuhan badan kita.


3) Amalkan minum segelas air setiap jam iaitu lebih kurang 300ml. Secara automatik, dalam masa 8 jam kita sudah minum sekurang-kurangnya 8 gelas air bersamaan 2.4 liter air;


4) Atau kita boleh juga menggunakan botol air besar. Biasakan diri dengan membawa botol air besar 1 liter atau 2 liter dan habiskan air tersebut dalam sehari. Jika anda menggunakan botol air 1 liter, pastikan anda menambah kuantiti air dalam botol tersebut yakni bersamaan sekurang-kurangnya 2 botol tersebut setiap hari.


5) Biasakan diri untuk tidak terus minum air sejurus selepas makan. Tunggu sekurang-kurangnya 30 minit selepas makan barulah minum air untuk memudahkan proses penghadaman dan mengelakkan rasa mengantuk selepas makan. Apabila kita minum air sejurus selepas makan, perut akan penuh dan sukar untuk kita minum air pada jam berikutnya.


6) Amalkan minum segelas atau dua gelas air putih sebelum tidur untuk proses pembuangan toksin semasa tidur.


** Ibu yang menyusukan bayi dengan susu badan (ASI) perlu mengambil air putih sekurang-kurangnya 3 liter sehari.



*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…


HUBUNGI 

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air


FAKTA PELAJAR UNIVERSITI PERLU TAHU


Tahukah anda bahawa :

1. Seseorang pelajar boleh habiskan hampir satu juz Al-Quran sementara menunggu bas atau semasa perjalanan dalam bas ke kuliah daripada termenung sambil stress menunggu bas datang?

2. Seseorang pelajar boleh cari kelapangan rezekinya dengan menunaikan solat Dhuha 2 rakaat sementara menunggu lecturer masuk daripada main game candy crush?

3. Seseorang pelajar dapat pahala berganda dengan hanya 100x kali istighfar semasa naik tangga hingga aras 4 kolej daripada bergosip bercerita hal kawan?

4. Seseorang pelajar boleh habiskan mathurat pagi sementara menunggu waktu rehat habis daripada habiskan waktu dengan mendengar lagu lagha?

5. Seseorang pelajar perempuan juga boleh jimatkan masa untuk solat di surau kerana berpakaian menutup aurat dengan sempurna tanpa menggunakan telekung?

6. Seseorang pelajar dapat elakkan pembaziran wang setiap hari dengan minum air kosong dalam botol air?

7. Seorang pelajar dapat habiskan 33x kali zikir dalam perjalanan ke kuliah?

8. Seorang pelajar dapat lepaskan stress assignment dengan turun solat berjemaah di surau?

9. Seseorang pelajar dapat siapkan assignment dalam masa yang ditetapkan bila tidak habiskan masa dating dengan pakwe/makwe je?

10. Seseorang pelajar dapat fasih english bila selalu praktikkan dalam kehidupan seharian tanpa menghiraukan pandangan orang?

Dan banyak lagi fakta bermanfaat yang pelajar universiti perlu tahu.



Cari Supplement Kesihatan?? Pilih Shaklee Untuk Kesihatan Sepanjang Zaman...

*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…


HUBUNGI 

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

8 November 2016

KELEBIHAN LECITHIN SHAKLEE

Asalamualaikum semua... Kita nak share sikit kelebihan LECITHIN Shaklee yang bukan sekadar untuk bakar lemak tau... Ada juga manfaat lain yang korang perlu tahu...



🍀Kebaikan Lecithin Shaklee🍀


✔Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak seb3agai PELARUT LEMAK.

✔Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu MEMBAKAR LEMAK LEBIH CEPAT.

✔Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.

✔Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.

✔Lecithin sangat baik untuk TINGKATKAN DAYA INGATAN. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease.

✔Lecithin adalah makanan otak dan saraf. Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.

✔Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).

✔Lecithin bertindak sebagai PELINCIR KEPADA SENDI- sendi badan kita.

✔Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS



So pada siapa yang nak dapatkan promotion ni... Kena hubungi Kak Zah tau... Memang best sangat...



*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…


HUBUNGI 

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

4 November 2016

PROMO TRIPLET NOVEMBER 2016

Hello November..

Harap Kak Zah belum terlambat untuk bagi tau kat u olls PROMO NOVEMBER 2016...



Agak2 uolls yang tengah cari SET KURUS JIMAT bulan ni memang bulan yang tepat untuk uolls grab PROMO ni sebab nya LECITHIN dan ALFALFA termasuk dalam PROMO bulan ni...  Ibu yang menyusu tapi dalam masa yang sama nak TURUNKAN BERAT BADAN tu boleh lah grab promo ni.. SANGAT MENJIMATKAN...

Bagi yang ada masalah kesihatan... KERAP DEMAM, BATUK, SELSEMA terutama SI MANJA uolls tu.. Boleh cuba dapatkan NUTRIFERON bulan ni... juga menjimatkan... Dengan BELIAN 2 PACK (60sachet) uolls akan dapat diskaun 5%.. NUTRIFERON bagus dalam meningkatkan SISTEM IMUN dalam MELAWAN PENYAKIT berlarutan...

Jika ada yang berminat.. Boleh hubungi Kak Zah ye...



*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…


HUBUNGI 

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

25 October 2016

CARA MENCEGAH KEGUGURAN KETIKA HAMIL



Saat usia kandungan masih muda, ibu hamil perlu berhati-hati dan ekstra dalam menjaga dan merawat kandungannya.Ini kerana janin yang masih muda sangat mudah gugur dari rahim. Keguguran janin boleh disebabkan oleh berbagai macam hal, mulai dari gaya hidup, pola makan dan juga faktor ketidaksengajaan.

Banyak cara mencegah keguguran di awal kehamilan. Ibu hamil boleh melakukan cara-cara tersebut untuk mencegah terjadinya keguguran. Ini adalah cara-cara yang boleh dilakukan oleh ibu hamil muda untuk mencegah dan menghindari terjadinya keguguran :

1. Rehat yang mencukupi

Saat hamil muda, ibu hamil hendaklah mempunyai masa rehat yang mencukupi. Rehat yang cukup boleh menghindarkan ibu hamil dari kepenatan. Aktiviti fizikal yang berat juga boleh membuatkan ibu hamil mengalami kontraksi ketika ini dan menjadi penyebab keguguran.


2. Elakkan kepenatan

Bila anda disahkan hamil, elakkan diri dari perkara-perkara yang memenatkan diri anda kerana ia boleh menjadi punca kepada keguguran.


3. Berhati-hati

Ibu hamil perlu sentiasa berhati-hati dan elakkan dari terjatuh, terjatuh boleh membuat rahim mengalami ketegangan. Terjatuh boleh diakibatkan dari tergelincir atau jatuh dari kendaraan bermotor. Oleh sebab itu, ibu hamil tidak boleh memandu motor secara bersendirian dan berhati-hati di tempat yang licin seperti bilik air. Jangan menggunakan alas kaki yang licin pula.


4. Perjalanan Terlalu Lama

Ibu hamil tidak digalakkan untuk melakukan perjalanan yang mengambil tempoh yang lama. Terutamanya jika anda pernah mengalami sejarah keguguran. Jika ibu hamil perlu untuk membuat perjalanan yang jauh atau lama. Ibu hamil perlulah terus berehat bagi mengelakkan kontraksi kepada kandungan. Apa pun sebelum anda membuat perjalanan yang jauh, dapatkan dahulu nasihat dari doktor anda.


5. Hindari Jalan Berlubang

Elakkan dari melalui jalan yang berlubang ia akan memberi kesan stress kepada kandungan anda.


6. Mengangkat Beban Berat

Elakkan mengangkat barang yang mempunyai beban yang berat kerana ketika mengangkat beban yang berat akan membuatkan otot perut bekerja dengan lebih kuat. Ia memberi risiko kepada kandungan anda. So berhati-hati ketika melakukan kerja-kerja berat.


7. Hindari Rokok

Rokok sangat tidak bagus untuk kesihatan, terutama buat kehamilan. Cara membuat anak cerdas sejak dalam kandungan dengan menghindari rokok kerana rokok boleh mengganggu pertumbuhan janin dan kesehatan janin. Tidak hanya itu saja zat nikotin pada rokok bisa menyebabkan janin yang dikandung oleh ibu hamil gugur.


8. Hindari Alkohol

Alkohol adalah minuman yang keras dan memiliki dos tinggi. Sifatnya panas sehingga tidak sesuai untuk janin di dalam rahim. Alkohol yang masuk ke dalam tubuh bisa menyebabkan rasa panas di dalam rahim, sedangkan janin yang ada di dalam rahim tidak bisa berteman dengan efek panas. Akibatnya adalah janin akan gugur dan keluar dari rahim.


9. Mengambil Makanan Yang Berkhasiat

Untuk menghindari keguguran, ibu hamil perlu mengambil makanan yang berkhasiat. Makanan yang berkhasiat untuk ibu hamil boleh menguatkan dan menyihatkan janin yang ada di dalam kandungannya juga.


10. Hindari Anemia

Anemia sangat berbahaya buat hamil kerana anemia akan mengakibatkan risiko yang tinggi terhadap kandungan anda. Sebab tu nurse di KK selalu memantau tahap HB ibu hamil bagi memastikan ia tidak memberi risiko terhadap kandungan dan bayi.


Terdapat banyak lagi cara untuk ibu menjaga kesihatan kandungan dan juga bayi. Yang pastinya sekiranya ibu menjaga makan dan kesihatan InsyaAllah kandungan juga akan sihat. Jika ibu-ibu pernah mengalami keguguran dari kandungan sebelum ni.. Saya sangat sarankan untuk ibu hamil mengamalkan SET KEHAMILAN SHAKLEE yang mana ia membantu secara menyeluruh kesihatan ibu dan bayi.


Dapatkan lebih info tentang SET KEHAMILAN SHAKLEE di sini...

Jaga kesihatan ibu-ibu di luar sana.. Nantikan cahaya mata yang comel yang bakal hadir menyinari hidup anda dan pasangan..


*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…


HUBUNGI 

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

KURANGKAN MUNTAH KETIKA HAMIL

Ketidakselesaan semasa hamil adalah perkara yang memang ibu-ibu hamil kena tempuhi kan... Pengalaman sendiri melahirkan tiga orang cahaya mata memang tak nafikan banyak perkara yang perlu ditempuhi sepanjag kehamilan.. Orang kata lain anak lain pengalamannya.. Betul dan semasa mengandung anak pertama selama 9 bulan saya alami ketidakselesaan itu..Alergik terhadap bau, pedih ulu hati, cramp, sembelit macam-macam lah.. Dan saya nak share kan juga macamana nak atasi masalah muntah dan mual-mual ni.



Masalah ini memang sangat popular dikalangan ibu hamil. Perkara ini terjadi akibat kehadiran hormon beta HCG yang bertindakbalas. Hormon HCG adalah singkatan bagi "Human Chorionic Gonadotropin" (nak menyebut pun rasa nak terpintal lidah) yang mana hormon ini adalah sebagai tanda bahawa seseorang itu hamil. Hmm sebab tu sering jadi bahan gurauan kalau kenalan tu asyik termuntah-muntah.. hihihihi

Tahap hormon ini akan terus meningkat sehingga minggu ke 10-12 namun ada yang berlarutan hingga minggu ke-20.. Macamana nak mengatasinya??

  • Makan kerap tetapi dalam jumlah yang sedikit
  • Kurangkan pengambilan makanan yang berlemak serta mengandungi garam yang banyak
  • Makan lebih buah-buahan tinggi potassium seperti anggur dan pisang
  • Elakkan minuman berkarbonat kerana ia akan menambahkan rasa loya
  • Jangan ambil jeruk atau asam sebab ia mengandungi banyak asid, garam, perisa dan pewarna tiruan
  • Jika berterusan dicadangkan untuk ambil Peppermint Ginger Shaklee


KENAPA PEPPERMINT GINGER PLUS??

Peppermint Ginger Plus nie adalah gabungan daripada 4 jenis herba iaitu daun pudina, halia , pokok adas dan cekur manis. Hasil dari gabungan herba-herba yang sangat sinonim dengan rawatan tradisional maka terhasil la peppermint Ginger Plus.


                                 
pengedar shaklee jb


Antara manfaat utama herba-herba tersebut ialah

Pudina

  • Melegakan otot perut
  • Mempunyai kesan penenang
  • Membantu pengahadaman
  • Melegakan gastrik
  • Merawat pedih hulu hati
  • Melegakan cirit-birit
  • Melegakan kesan sampingan seperti muntah dan hilang selera dari rawatan kimoterapi
  • Menyekat demam jika selsema 
  • Memelihara pemikiran yang jelas dan sentiasa fokus

Halia

  • Merangsang rembesan enzim salvia untuk pencernaan makanan
  • Melegakan ketidakselesaan perut dan usus
  • melegakan sakit haid
  • Mengurangkan loya dan mual angin ketika mengandung
  • Merawat ibu baru lepas bersalin
  • Menghilangkan mabuk laut

Pokok Adas

  • Ambil 1 biji selepas makan boleh menghilangkan kembung perut
  • Melegakan sakit perut
  • Melegakan sakit flu
  • Membantu masalah alergi pada saliran usus.

Cekur Manis

  • Melegakan masalah pencernaan dan gejala sakit haid, batuk dan kahak
  • Merangsang jus gastrik untuk pencernaan
  • Memberi peredaran tenaga di dalam badan
Jangan buarkan masalah ini berlarutan kerana ia akan mengganggu kesihatan ibu dan bayi.

*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…


HUBUNGI 

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air


24 October 2016

BEST KE DAFTAR AHLI SHAKLEE??

Ada yang tanya, best ke daftar ahli Shaklee?? Kalau daftar dapat beli harga murah je kan??
Ramai lagi yang tak tahu bahawa mendaftar sebagai ahli Shaklee sangat banyak kelebihannya.. Bukan hanya murah malah lebih lagi manfaatnya kepada ahli-ahli yang mendaftar.

Jom ketahui dengan lebih lanjut.


BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE?

Ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:-

1) Yuran Pendaftaran hanya
RM65 + Gst 6% =.RM68.90. Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.

ATAU

2) Buat pembelian dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan dengan RM650 anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.

Antara maklumat yang diperlukan untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee:

  • Nama
  • Alamat Surat Menyurat
  • Nombor Kad Pengenalan
  • Nombor Telefon
  • Email
  • Nama dan No Akaun Bank (Untuk tujuan pengkreditan bonus)
  • Nama dan Nombor Kad Pengenalan Pasangan (jika anda sudah berkahwin)

Atau untuk lebih mudah lagi whatsaap atau sms butiran di atas ke 019 766 5652, dan saya akan uruskan semunya hingga selesai.

MUDAHKAN??
 
Ini adalah starter kit untuk ahli yang baru mendaftar. Lengkap segala-gala info tentang SHAKLEE

APA KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE?


Kelebihan Ahli Shaklee #1: Yuran yang Rendah, Tak Perlu Modal Besar.

Anda hanya perlukan RM65 sahaja yuran untuk jadi ahli Shaklee. SEUMUR HIDUP TAU! Eh, RM65 bukannya yuran semata-mata, tapi ia adalah kos untuk anda dapatkan bisnes kit, beg keahlian yang penuh dengan RAHSIA jana pendapatan dengan Shaklee, panduan produk Shaklee, senarai harga, majalah Shaklee Today yang penuh kisah motivasi orang berjaya dalam Shaklee dan kos penghantaran bisnes kit ni ke rumah anda!


Kelebihan Ahli Shaklee #2: Keahliaan Seumur Hidup [Tak Perlu Maintain Point ]

Anda tak perlu maintain point atau buat pembelian tertentu setiap bulan sebagai syarat keahlian anda. Jika anda tak ada buat pembelian sekalipun dalam bulan tersebut, jangan risau keahlian anda tidak akan terjejas.


Kelebihan Ahli Shaklee #3: Bonus Bulanan Secara Tunai [ Cash Back ]

Bonus Tunai yang pertama anda boleh dapat ialah hasil jualan runcit yang anda akan dapat hasil daripada jualan produk.


Bonus Tunai yang kedua, merupakan Bonus bulanan yang dibayar berdasarkan nilai point [ UV ] yang terkumpul pada setiap bulan. Uv minima yang diperlukan bagi melayakkan anda menerima bonus ialah 150 UV [ Pembeliaan produk bernilai RM450 ]. Semakin besar nilai point anda, semakin besar peratus bonus anda yang dibayar oleh Shaklee. Bermula dari 5% hingga 21%, memang lumayan kan.


Itulah rahsia jana pendapatan dalam Shaklee. Itu baru cerita sikit, ada baaaanyak lagi CARA DAN RAHSIA untuk menjana pendapatan dari Shaklee. Nak tahu apa dia....kena join Shaklee dulu... :)

Kelebihan Ahli Shaklee #4: Harga Ahli


Anda pasti dapat beli produk Shaklee dengan HARGA AHLI. Itu kelebihan yang paling ramai orang nak. Sebab apa? Harga ahli Shaklee dan harga jualan berbeza dalam 15% hingga 20%.

Contoh satu produk X dalam Shaklee harga dia RM150 dalam pasaran, tapi harga ahli hanya RM121.

(RM150 - RM121)/RM150 = 19.33%

Perbezaan hampir 20% harga pasaran produk X dalam Shaklee! Anda JIMAT RM29. Itu baru beli produk X seunit. Kalau beli banyak-banyak....produk-produk lain lagi? Ha...dah berapa banyak yang anda jimat....

Kelebihan Ahli Shaklee #5: Bimbingan Kelas Offline / Online


Anda akan diberikan bimbingan bagaimana memulakan langkah dalam bisnes shaklee. Dengan bantuan dari mentor-mentor yang berjaya dan berpengalaman.


Kelebihan Ahli Shaklee #6: Jemputan ke Group Khas / Eksklusif

Anda berpeluang menyertai group eksklusif / khas yang akan membimbing anda dalam berbisnes dari A sampai Z... Dari Zero to Hero.


Kelebihan Ahli Shaklee #7: Jana pendapatan sehingga 4 - 5 angka sebulan

Ramai dah buktikan mereka mampu menjana pendapatan sehingga 4-5 angka sebulan hanya dari rumah! Tak percaya? Anda akan rugi sebab ia benar-benar dah terjadi. Apabila anda serius dan komited dengan bisnes Shaklee, bonus bulanan anda akan mengalahkan gaji hakiki anda...percayalah!

Konsep bisnes Shaklee sangat mudah, ianya juga patuh syariah dan kita tak perlu keluar rumah untuk cari prospek.


Kelebihan Ahli Shaklee #8: Pelbagai Bonus

Selain tu, Shaklee akan bagi elaun insentif setiap bulan apabila kita dah berjaya mencapai sesuatu tahap...ianya dipanggil Car bonus. Bukan bagi kereta sebiji tau...hehe...Elaun tu tak semestinya untuk membeli kereta je...untuk shopping sakan pun boleh... :)

Selain itu, sekiranya anda benar-benar serius dalam bisnes Shaklee dan mempunyai organisasi sendiri. Anda juga layak untuk mendapat bonus kepimpinan berdasarkan prestasi dan tawaran dari semasa ke semasa oleh Shaklee

Shaklee juga akan memberi insentif kepada ahli-ahli yang layak bercuti ke dalam dan luar negara (Convention). Ada juga pakej ke Umrah jugak untuk ahli yang Muslim. Dan yang bestnya, SEMUANYA PERCUMA!

Maka lengkaplah 3C yang dijanjikan Shaklee...CASH, CAR BONUS dan CONVENTION!


Kelebihan Ahli Shaklee #9: Promosi Produk Secara Bulanan


Shaklee akan OFFER Promosi Produk secara bulanan ISTIMEWA untuk Ahli Shaklee sahaja. Setiap bulan, Shaklee akan pilih satu daripada produk-produknya untuk mendapat promosi pembelian istimewa dan harganya lebih rendah dari harga ahli. Ini yang memang akan ditunggu-tunggu setiap bulan oleh ahli Shaklee kerana ia lebih menjimatkan.



HA, APA LAGI!! JOM DAFTAR SEKARANG!! 




*********************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…


HUBUNGI 

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

19 October 2016

VITAMIN C DAN JERAWAT


Bagaimana Vitamin C boleh membantu dalam masalah jerawat??

Vitamin C mampu untuk mengeringkan jerawat dengan cepat sebab ia berfungsi sebagai antioksidan..

Vitamin C mampu melawan radikel bebas yang berbahaya dan mengurangkan keasidan dalam badan.. Asid yang banyak dalam badan menjadi punca kepada jerawat timbul..

Kewujudan Vitamin C akan membantu menyerap radikal bebas sebelum ia merosakkan kulit..

Vitamin C pun mampu mencerahkan kulit dengan cara paling selamat...

Lihat Testimoni ni...



Dengan pengambilan Vitamin C ia membantu masalah jerawat yang sedang beliau alami.. Korang ada masalah yang sama??

Cubalah Vitamin C Shaklee.. Diproses secara SEMULAJADI... SELAMAT diambil walaupun dengan dos yang tinggi.. BERKESAN jika diambil secara KONSISTEN..

1 biji Vita C = 7 biji oren sunkist..

Tahan untuk tempoh 6 bulan...

Harga RM92.00 sebotol..

*********************************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

PENGGUNA TEGAR SHAKLEE SEJAK 2012

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air

18 October 2016

RAWATAN SENDI DENGAN SET SENDI SHAKLEE




Kalau ada masalah sendi memang akan mengganggu pergerakan.. terutama pada mereka yang sangat aktif.. suri rumah terutamanya... nak masak, siapkan anak sekolah.. amik anak sekolah.. banyak perlukan pergerakan... kalau sendi hadapi masalah.. bagaimana nak buat segala aktiviti harian...

Sendi yang selalunya berlaku keradangan adalah lutut. Hal ini demikian kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita. Jadi bagaimana nak atasi masalah seperti ini?

Anda boleh cuba dengan Set Sendi Shaklee..



Apa bagusnya SET SENDI ni...? 

OMEGA GUARD
--------------------------

  • melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi.
  • bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.
  • Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.


OSTEMATRIX
-----------------------

  • Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen.
  • Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.
  • Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis


Jika ada insan yang anda sayang hadapi masalah ini... Cubalah SET SENDI ini.. InsyaAllah membantu...

*********************************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…

HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

PENGGUNA TEGAR SHAKLEE SEJAK 2012

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air


BETUL KE AMBIL SET NI BERKESAN?



                      


Ada yang tanya.. betul ke makan ni berkesan? Brapa lama nampak kesannya? Sebotol? 2 botol? 

Untuk pengetahuan.. kalau nak nampak kesan dan keberkesanan sesuatu produk terutama Shaklee anda kena konsisten sekurang2nya 3 bulan... 

sebab apa? Lama nya... ye memang lama... 3 bulan ni bukan sebotol 3 bulan tau... ikut jadual pemakanan yang diberi.. so kalau GLA mmg utk kegunaan sebulan... Vita C jimat sikit sebab sebotol untuk 6 bulan..

Kenapa sampai 3 bulan? Sebab badan kita ni dah terlalu manja dengan yang segera2.. pastu toksin pulak dah berkampung dalam badan... so vitamin nak menyerap akan mengambil masa yang lama untuk nampak kesan maksima...

So jangan lah claim tak nampak kesan sedangkan baru pakai 2 minggu.. tu pun tak konsisten... Shaklee bukan produk segera.. makan je dah nampak kesan... sebab kandungan di dalamnya adalah semulajadi..

macam makan betik.. orang kata bagus untuk lawas.. baru makan sepotong dah kata xsesuai.. Minum air pun xcukup.. macaman kalau macam tu??

                                        


Tengok kawan kita ni... Asbab konsisten.. dengan izin Allah dia dapat kesan yang sangat2 terbaik untuk kulit dia... Bukan je jerawat tu hilang.. tapi kulit dia nampak lebih sihat...

GLA + VITAMIN C = Untuk kulit jerawat dan jeragat

Anda ada masalah yang sama macam beliau ni??




*********************************************************************************************

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN KONSULTASI…


HUBUNGI
AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

PENGGUNA TEGAR SHAKLEE SEJAK 2012

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!


COD / PICK UP AREA : Bandaraya Johor Bahru, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, Kangkar Pulai, Sri Pulai, City Square, CIQ JB, Dataran Sri Gulam, KFC Tampoi, KFC Stulang, KFC Sri Gulam, AEON BIG Taman U, Petron Kip Mart, Petronas Taman Impian Emas, Taman Imigresen, Hutan Bandar, Taman Pelangi, Jalan Kolam Air