9 August 2015

KELEBIHAN PEPPERMINT GINGER PLUS

Peppermint-Ginger-Plus

Peppermint Ginger Plus dihasilkan dengan kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dan hasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.

Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastric, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.

SIAPA YANG MEMERLUKAN PEPPERMINT GINGER PLUS??


  • Wanita hamil yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  • Mereka yang suka mengembara dan sering mengalami mabuk laut
  • Mereka yang mengalami masalah gastrik dan agin dalam badan
  • Mereka yang selalu mengalami masalah kembung perut
  • Mereka yang selalu mengalami masalah ulu hati

BAGAIMANA PEPPERMINT MEMBANTU MASALAH INI??

Kombinasi 4 herba ini iatu Pudina, Halia, Pokok Adas dan Cekur manis banyak membantu atasi masalah ini kerana fungsi bagi keempat-empat bahan sangat bagus... Jom ketahui lebih lanjut tentang fungsi ini...

pudina

Pudina :
  • Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. 
  • Membantu dalam penghadaman, mabuk laut / darat, membantu melegakan kesakitan gastric, pedih hulu hati dan cirit-birit. 
  • ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan komoterapi. 
  • Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema. 
  • Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap focus. 

halia
Halia

  • Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun. 
  • Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. 
  • Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang). 
  • Kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remedy lain seperti merawat mabuk laut. 
  • Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat / mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan / pengembaraan. 

fennel peppermint ginger

Pokok Adas (fennal):
  • Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. 
  •  melegakan sakit perut, melegakan gejala flu
  • ia dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus 

Image result for peppermint ginger plus shaklee
Cekur Manis (anise):
  • Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. 
  • Merangsang rembesan jus gastric untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa; melegakan haba di musim panas dan lembap, member peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.

Saranan pakar nutrisi :
Membantu penghadaman :- 3 biji selpas makan
Cuci usus dan perut : Larutkan 3 biji PG dan 10bj alfalfa dalam air panas suam untuj diminum
Gastrik, batuk @ nausea : 3-5 biji
Kelegaan tekakk, batuk dan sendawa : Hisap 2 biji

==============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

FREE TICKET REDEMPTION

Hari ni 1st time aleya n aisya gunakan duit raya untuk beli barang yang dia suka.. hihihi punyalah eksited, so pusing2 jugak cari barang apa yang boleh dia beli dengan yang ditawarkan.. saje biarkan dia pilih apa yang dia suka... hahaha sememangnya dia suka patung... tapi disebabkan akan datang patung tu akan duduk di bawah katil, tepi almari, dalam kotak, atau tong sampah so ibu tak benarkan.. sambung lagi pusing... nasib baik pegi kedai mainan yang kecik je... so dia pilih Robocar Poli... memang tengah hot toys ni... kat fb pun banyak yang offer.. nak beli @ tak nak dan murah @ mahal je.. tapi disebabkan nak time tu jugak so ibu benarkanlah dia beli RObocar Poli...

Hepi tak terkata dua beradik tu... hihihi siap bawak masuk tido.. letak sebelah.. baring sama.. soooo cute...  Ha nilah robot yang dia berkenan sangat.. comel sangat robot ni.. ibu pun rasa nak buat collection... no no no!!



Sempat lagi temankan diorang g tengok wayang sebab dapat ticket FREEEEEEE kat TGV.. orang dah habis tengok, kami baru nak tengok.. JURRASIC WORLD... eksited nak tengok dinasour... mula2 nak tengok FANTASTIC 4 ikut selera ayah... tapi terpaksa dimatikan sebab anak2 nak tengok DINASOUR.. mengalahlah kan... tak pe ada lagi 2 ticket freee di MBO... boleh tengok kat MBO ye sayang.. :)

Wajib bergambar bila sampai wayang...

Camner kami leh dapat tiket free??? Hmm daftarlah sebagai ahli.. tiba masa birthday dapat 2 ticket Free.. sape nak bagikan... Haaaaa... macam tu jugak dengan SHaklee... Tiap bulan bonus tengah bulan sape nak bagikan... Daftar je RM 80.. macam2 benefit yang akan dapat... Macam wayang, dia bagi ticket free, bagi diskaun, bagi combo offer... Kalau dengan Shaklee, Shaklee bagi melancong free, bonus berangka-angka, bonus kereta free, bonus tunai setiap tengah bulan... hmmm macam-macam lagilah... TAK PERCAYA??!! cuba dulu baru tau.... roger Zah je k...


============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

8 August 2015

SEDAPNYA DENGAN CINCH SHAKE!

Cinch Shake digemari ramai kerana ada 3 perisa yang pelbaga iaitu Coklat, Vanilla dan Cafe Latte. Tapi COKLAT yang paling digemari kerana rasanya yang sangat sedap. Cinch Shake juga boleh dibancuh dengan pelbagai resepi.

Meh saya kongsikan serba sedikit resepi Cinch Shake khusus pada mereka yang ingin memberi kelainan kepada rasa Cinch Shake sebenar dan lebih mengenyangka. Cinch Shake sedia ada sudah pun memberi rasa yang sungguh menyelerakan apatah lagi jika ia dipelbagaikan resepi, pastinya bertambah sedap dan mengenyangkan..

Antara resepi yang boleh dicuba:

  • Strawberry Milk + Cinch Shake Vanilla
  • Strawberry milk + Cinch Shake Chocolate
  • Chocolate Milk + Cinch Shake Vanilla
  • Chocolate Milk + Cinch Shake Cafe Latte
  • Chocolate Milk + Cinch Shake Chocolate
  • Low Fat Milk + Cinch Shake Vanilla
  • Low Fat Milk + Cinch Shake Cafe Latte
  • Low Fat Milk + Cinch Shake Chocolate



Selain itu, boleh juga mencuba resepi yang Shaklee cadangkan.. Ada gambar nampak lebih menyelerakan kan? Terasa nak buat pula.. tetapi guna ESP.. tak guna Cinch.. mesti sama sedapnya kan.. Hmm bolehlah korang cuba pulak ye...

CINCH STRAWBERRY KIWI SMOOTHIE


STRAWBERRY BANANA SHAKE


PHYTONUTRIENT RICH SMOOTHIE



Sedapnya lah kan... cubalah ye...Kurus, Cantik, Sihat dengan Shaklee..

Berminat nak dapatkan Cinch Shake boleh hubungi saya ye...

============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

HAPUSKAN KESAN YOYO DENGAN CINCH SHAKE

Jom kenal Cinch Shake ni. Apa kandungannya yang memberikan kesan kurus kepada si pengamal. Kenapa ia termasuk dalam "LOSS WEIGHT PLAN"...

Kebanyakan anda yang mengamalkan diet pasti mengetahui bahawa kebanyakan diet yang anda amalkan, anda akan kehilangan lemak dan otot. Apabila anda kehilangan otot, anda kehilangan keupayaan untuk membakar lemak, dan merendahkan kadar metabolisme anda. Ini kerana otot bersamaan dengan metabolisma. Apabila anda tidak meneruskan lagi diet tersebut, anda tidak boleh membakar kalori seperti anda lakukan sebelum ini. Sebaliknya, berat badan anda bertambah berat. Kitaran ini berulang setiap kali anda meneruskan diet. Ia adalah dari kesan yo-yo

APAKAH KESAN YO-YO??

  • Istilah ini diperkenalkan oleh Kelly D. Brownell dari Yale University.
  • Merujuk kepada keadaan di mana pergerakan turun naik seperti yo-yo dalam amalan diet penurunan berat badan.
  • Mereka kelihatan berjaya menurunkan berat badan, namun menghadapi masalah untuk mengekalkannya dalam jangka panjang; lalu penambahan berat berlaku semula.
  • Kitar berulang apabila diet kembali diamalkan untuk menurunkan berat badan.
Jom ketahui bagaimana Cinch Shake membantu anda mengatasi masalah ini..
Image result for cinch shake

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.

Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting serta 6 gram serat larut dan ini adalah penting.

Mengapa?

Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda:
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan..(soya bukan GMO)

Campuran Proprietari Protein dengan Leusina ini merupakan :
  • Bebas Laktos
  • Rendah glisemik
  • Soya Bukan-GMO

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.
  • Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
  • Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
  • Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan

* Dicadangkan setiap hidangan diambil bersama 1 sudu Energizing Soy Protein untuk lebih kesan yang terbaik.

Sekarang ni tengah musim open house.. Apa kata dapatkan 1 canister sekarang sebelum berat semakin naik.. Cinch pun boleh membakar lemak dengan berkesan tau...

============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

7 August 2015

TESTIMONI DTX COMPLEX

Kali ni Zah share testimoni DTX pula... Cara merawat hati...

Testimoni 1:


" Doktor bagi tau mak ada radang hati dan perlu jumpa jumpa pakar setiap 3 bulan. Selepas 3 hingga 4 bulan ambil DTX Complex, doktor cakap radang mak dah sembuh 100% dan hati mak betul2 sihat. Alhamdulillah"


Testimoni 2:



" Selepas sebulan menderita sebab mata putih jadi kuning, adik ambil DTX Complex, kuning kat mata makin pudar dan dah hilang. Alhamdulillah"


Apa tanda-tanda individu itu mempunyai masalah hati?? Bagi yang mempunyai tanda-tanda seperti ini eloklah buat pemeriksaan doktor terlebih dahulu untuk pemeriksaan lanjut..

  • Merasa letih
  • Kurang selera makan
  • Loya
  • Muntah
  • Sakit perut (abdomen)
  • Warna kuning pada mata putih dan kulit (penyakit kuning)
  • Air kencing berubah warna menjadi warna teh
  • Warna najis berubah pucat atau warna tanah liat

Ketahui tahap kerosakan hati.


Boleh amalkan pengambilan DTX Complex untuk kembalikan hati yang sihat..

Jom Rawat Hati





============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!


JAGA FUNGSI HATI DENGAN DTX COMPLEX

Hari ni Zah nak Share tentang VITAMIN HATI... Khas untuk penjagaan Hati kita.. Hati pun perlu di jaga... secara lahiriah atau pun rohani.... 

Hati merupakan organ terbesar dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. 

Contohnya serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung. Tetapi serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh menyebabkan kerosakka  hati. Namun hati mampu membaiki organnya sendiri. 

Antara fungsi hati manusia adalah seperti berikut:

1. Rembesan Hempedu

  • Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman.
  • Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small globule)
  • Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak, A, D, E, K dan membantu mengasimilasikan kalsium
  • Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A

2. Bertindak sebagai Detoksifikasi

  • Metabolisme protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati.
  • Hati mengawal metabolism protein
  • Untuk detoksifikasikan ammonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol, dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik
  • Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang.
  • Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul, anda juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yang betul

3. Mengawal Paras Gula dalam Darah

  • Dengan menukarkan tiroksina – hormon tiroid, ke dalam bentu yang lebih aktif
  • Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme
  • Hati mewujudkan GTF (Faktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation
  • GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul
  • Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga
  • Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin dan insulin

4. Penting untuk metabolisme Lemak

  • Penting dalam sintesi asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolesterol, lipoprotein, dan phospolipid, dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga.
  • Di mana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

Bagaimana kita nak jaga kesihatan hati kita? Jom kita mengenali dengan lebih dekat lagi mengenai DTX Complex Shaklee.



DTX Complex Shaklee mengandungi ekstrak semulajadi bahan di bawah:

Biji ‘milk thistle’

  • Digunakan di Eropah sejak 2000 tahun lagi
  • Merupakan bahan utama dalam DTX
  • Mengandungi ‘Silymarin’ yang berfungsi sebagai antioksida
  • Biji schizandra chinensis
  • Menghalang Toksin berada dalam badan
  • Menggalakkan protein sintesis yang mana ia menggalakkan pertumbuhan sel – sel baru

Cendawan Reishi

  • digunakan secara tradisional sejak 4000 tahun dahulu di China sebagai sumber antioksida

Dandelion

  • Kaya dengan Vitamin A, B, C, D dan zat besi
  • Mengandungi ‘Cynarin’ yang melancarkan pengaliran hempedu

Kunyit

  • Mengandungi ‘Curcumin’ yang berfungsi untuk mencegah barah hati & kesihatan pundi hempedu

Ekstrak artichoke

  • Mengandungi ‘Cynarin’yang melancarkan pengaliran hempedu sekaligus membantu mengekalkan aliran hempedu yang normal
Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama dalam Shaklee DTC Complex boleh menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati.

============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

JAMUAN RAYA.. RAYA KAN SEBULAN!!

Selesai dah majlis raya opis hari ni yang memang MELETOPS u'alls...

Jom zah sharing sikit gambar-gambar semasa majlis berlangsung



Meriah bebenor...anyam ketupat ni memang wajib tiap2 tahun... Tahniah pada yang berjaya.... Tahun depan leh la anyam banyak2 buat biz..hihihi



Nilah hadiah buat semua.... semua pun dapat.... 

Hadiah memang meletops... macam sponsor by plak...

Hmmm... alkisah nya g jamuan ni bawak Laiz.. sebab malas nak mengepam time2 kesibukan.. mesti akan skip masa mengepam... so bawak lah budak debab ni g opis... memang bagus tul budak debab ni.. tak nangis pun... sampai masa tido je...


Nyenyak betul... orang duk karaoke pun dia xsedor... layan mata je... 


Ha ni tukar mak kejap.. kebetulan lak jubah sama warna...  

Laiz : Saya nak terbang!!! Zam zam alakazammm!!

SELAMAT HARI RAYA!!!

============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

5 August 2015

TAK RUGILAH!! MEMANG TAK RUGI!!!

Sekarang ni semakin ramai yang ambil peluang untuk menjadi ahli Shaklee... Sebab banyak benefit yang akan ahli terima selepas menjadi ahli Shaklee..

Berapa RM jika nak jadi ahli???

Murah je RM 80 seumur hidup... 



Tiap- Tiap bulan Shaklee akan tawarkan produk beli 3 Percuma 1, Beli 6 Percuma 1, dikaun kalau beli 2... Macam2 lagi lah.. Reward pun Shaklee sediakan... bulan  ni pulak ada vitamin free khas untuk ahli sahaja... bukan senang tau Shaklee nak bagi Vitamin Free je macam tu... buka  sebotol dua... berbotol2... tak rugi pun jadi ahli...

Ada jugak lagi ditawarkan kepada Ahli... tiap2 bulan Shaklee akan tawarkan kepada reward yang berlainan... nak sarankan kepada ahli untuk tingkatkan ekonomi keluarga... 

Memang tak rugi lah.. Rm 80 je... Bonus tunai berganda2... sape nak bagi kan tiap2 tengah bulan orang bagi duit kat kita... 

Memang Tak Rugilah... Rm 80 boleh dapat free Vitalea sekarang ni... yang harga nya RM 90... free je kalau daftar jadi ahli...  

Sebab tu ramai je ahli Shaklee..ada yang nak biz... ada yang makan sendiri... sebab belian pada harga ahli boleh jimat sampai 25%

Tak Rugi... Tak Rugi... Memang Tak Rugi...

Lagi2 kalau dapat sponsor percutian luar negara 1st class... pergi umrah percuma 1st class... Tunai kereta pulak.... ha ... macam ni kata rugi ke bayar Rm80... 

Tak pun kan.. Daftar lah ahli sekarang... Leh dapat Vitalea peecuma... 

Lebih info boleh roger saya ye...


=============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

KENAPALAH SAYA PILIH PENAPIS AIR INI


Ha... produk Shaklee yang ni memang saya suka... Apa taknya... air memang bersih la... tak rasa payau.... manis je.... senang di bawa kemana je.. sebab dia portable... Ada sebab2 lain jugak tau kenapa saya pilih penapis ni..

Kenapa saya memilih Get Clean Water Pitcher ini?

  • Mudah digunakan...tak perlu nak bersusah payah pasang ke singki... 
  • Hanya tuangkan jer air kedalam jag, dan tak perlu tunggu lama air sudah boleh terus diminum
  • Kualiti air yang jernih dan rasa yang sedap...sama seperti penapis air yang mahal dipasaran.
  • Tak Perlu susah payah mencuci filter...kerana setiap 303 liter (80gelen) air hanya perlu tukar filternya sahaja..senang keja..kalau filter lain kena basuh kalau dah nampak kekuningan.. mesti malaskan!!!
  • Mudah dibawa kemana-mana...balik kampung, jalan-jalan, berkelah dll.. dijamin seisi keluarga dapat minum air bersih...so, tak perlu lagi beli air mineral...buang duit & mencemarkan alam sekitar dgn botol-botol plastik mineral itu.
  • Dan yang penting sekali... HARGA MAMPU MILIK!! kini semua orang boleh memiliki penapis air dengan harga yang sangat murah dan tidak perlu bersusah-payah lagi masak air, atau pergi ke kedai-kedai yang menyediakan tempat penapis air itu...atau menghabiskan beribu-ribu ringgit semata-mata nak memiliki air yang bersih..
  • Jimat duit bukan....yang penting semua dapat manfaatnya...tiada lagi air karat dirumah..tiada lagi risiko meminum plumbum berat & apa2 jenis kotoran lain...


Ramai jugak pengguna berpuashati pakai penapis ni...






Nanti korang akan dapat Set ni untuk setiap belian GCWP....



RP: RM 4++

JOM.MILIKI SEKARANG!!!



============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!


PERSEDIAAN JAMUAN RAYA OPIS KU

Sibuknya hari ni sebab buat preparation untuk jamuan hari raya Jabatan. Buat hiasan gerai, penyediaan props dan macam-macam lagi. Seronok sebab dapat release sikit dari bebanan kerja. Buat deko2 sikit... hahaha cam Deko Bersama Eric lak.... Menghias dah macam mak andam / pak andam hias pelamin lak...

Ni antara hasil deko2 kami di Jabatan... Jabatan apa ye saya keje? Short form jela... Saya keje kat AG Johor..  Meriah sakan kalau sambutan raya ni... macam2 kreativiti yang keluar...



Nilah hasil yang tak seberapa.. tapi meriah tau... siap ada Volkswagen lagi... ko hado? :p

Penat diorang hangkut buluh lemang... buat model comel tu... anyam ketupat sbb nak bagi lagi meriah tau...

Nak lagi meriah.. Esoklah... majlis nya... 
Macam2 pertandingan ada...

" Pertandingan Gerai Tercantik, Pertandingan Anyam Ketupat, Pertandingan Karaoke, 
Pertandingan teka Berat Buah Tembikai, Pertandingan Pakaian Tercantik"

Ha tu dia pertandingan nya... Agak2 sapelah menang agaknya... saya??? NAHI MUNGKIN... :p sebab tak masuk pun pertandingan tu... yela AJK hadiah... sendiri balut, sendiri dapat... huh xbest la... Hadiahnya Hamper dan Wang Tunai...

Tak sempat tadi nak amik gambar gerai2 yang cantik tu...tak pe esok zah update gambar2 gerai tu ye..tungguuuuuuu!!


Esok nak telan bermacam2 kalori.. so jangan lupa bawak Omega, Lecitin m alfalfa... bagi detox n buang lemak2 tu...

Nak order Shaklee?Roger je Zah ye...



=============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!


4 August 2015

CARA PENGAMBILAN PHYTOCOL

Kolesterol dalam makanan seharian yang kita ambil berbeza-beza.... ada yang tinggi, ada yang rendah.... So jom kita tengok berapa banyak kolesterol yang terdapat dalam satu-satu makanan tu...

Boleh refer gambar ni untuk pengambilan kolesterol dalam makanan seharian kita... paling tinggi KUNING TELUR.. 1234 mg... hmmm banyaknya....  Apa akibatnya kalau ambil terlalu banyak kolesterol seharian ni??


Selain di atas, kolesterol boleh mengakibatkan salur arteri tersumbat dan akan menyebabkan penyakit jantung dan stroke....

Pakar Nutrisi Shaklee mensarankan pengambilan Phytocol hendaklah bersama-sama dengan hidangan..

Seeloknya sebelum makan bagi menghalang kolesterol masuk ke dalam salur darah....



Bagaimana CARA MAKAN PHYTOCOL yang betul untuk menurunkan kolestrol?

  • Pengambilan 2 biji, 2 kali sehari (total 4 biji sehari) yg diambil sebelum makan secara konsisten membantu menurunkan paras kolestrol 
  • Minum banyak air setiap hari. sekurang-kurangnya 2 liter sehari bergantung kepada berat badan anda
  • Untuk kesan yang lebih cepat dan optimum, jaga pemakanan harian, elakkan makanan yg menyumbang kepada kolestrol tinggi 
  • Lakukan aktiviti pergerakan untuk membakar kalori

Murah je tau!!! Jom dapatkan sekarang... 

Kolesterol tiada, Anda bahagia...

==============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!



LANGKAH MUDAH TURUNKAN KOLESTEROL



Badan anda memerlukan kolesterol yang terlalu banyak. Jika terdapat lebihan maka lebihan ini boleh menyebabkan lemak di dalam arteri anda dan menyukarkan darah untuk sampai ke hati anda. Yang boleh menyebabkan sakit dada. Jika bekalan darah benar-benar tersekat, anda akan terkena serangan jantung.

Terdapat pelbagai jenis kolesterol. Anda ingin mengurangkan jenis yang "buruk", LDL dan triglycerides yang telah lama tersimpan dalam badan dalam sel-sel lemak.

Dalam masa yang sama, anda ingin meningkatkan kolesterol (HDL) "baik" anda. Ia membantu menyingkirkan macam yang buruk. Saya kongsikan 6 Langkah Mudah untuk menurunkan kadar kolesterol anda.

6 LANGKAH MUDAH 

Sedikit perubahan mudah boleh mengurangkan kolesterol anda dan mengurangkan risiko anda untuk diserang penyakit jantung.

  1. Meminta nasihat pakar. Doktor anda boleh membantu anda mempunyai rancanganuntuk makan sihat dan bersenam.
  2. Pengubahsuaian diet harian. Megambil makanan, seperti oatmeal, walnut, tuna,salmon, sardin dan tauhu. Menjauhkan diri daripada perkara-perkara yang tinggi lemak tepu dan trans.
  3. Larangan Merokok. Ia merendahkan kolesterol (HDL) "baik" anda. Jika anda berhenti ,anda akan mempunyai lebih daripada itu. Terdapat banyak faedah-faedah lain juga,bagi seluruh badan anda.
  4. Buat Senaman. Jumlah yang sederhana walaupun senaman, seperti setengah jam sehari berjalan pantas, membantu anda mengawal berat badan. Ianya juga baik untukperkara-perkara lain yang meletakkan anda dalam risiko untuk penyakit jantung,kencing manis dan tekanan darah tinggi. Senaman boleh menurunkan paras trigliserida anda dan meningkatkan kolesterol (HDL) "baik" anda. Kedua-duanya adalah baik untuk jantung anda.
  5. Mengambil ubat-ubatan. Doktor anda boleh menetapkan beberapa ubat untuk membantu mengurangkan kolesterol anda. Ambil seperti yang doktor diarahkan.Berapa dan bagaimana? Tanya doktor atau ahli farmasi anda.
  6. Ambil supplemen. Dos yang tinggi minyak ikan atau minyak krill adalah baik untuk triglycerides. Serat mengurangkan triglycerides dan kolestrol. Suplemen proteinsoya boleh mengurangkan kolestrol (LDL) yang "buruk". Tanya doktor anda jika tambahan boleh membantu anda.

BERAPA KADAR KOLESTEROL YANG SEPATUTNYA???


Mengikut kiraan unit mmol/L

  • LDL dalam badan individu sepatutnya kurang 2.58
  • Trigliserida pula sepatutnya kurang 1.68
  • Total kolesterol sebenar mesti kurang 5.2
Boleh jumpa doktor anda dan periksa kadar kolesterol dalam badan..

Boleh juga turunkan kadar kolesterol dengan Phytocol.. <--- klik utk lebih info tentang Phytocol  

Sayangi jantung anda!!

==============================================================

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE?? 
ATAU 
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!