20 December 2015

NAK KULIT LEMBAP DAN CERAH??

Tengah mencari Collagen yang murah dan berkesan??

Inilah dia Vitamin C Shaklee yang dipanggil juga Mini Collagen kerana kesannya hampir sama dengan Collagen Shaklee..

Antara kelebihan Vitamin C Shaklee @ Sustained Release Vitamin C

  • memelihara kelembapan kulit
  • memperbaiki keadaan kulit
  • membantu penyerapan vitamin dengan lbh efektif
  • mguatkan imun badan smbil mencantikkn kulit dari dlm,
  • mbantu memperbaiki kesan luka
  • membantu pertumbuhan sel lebih aktif
  • mgelakkan selsema
  • kuatkan antibody
  • cepatkan pulih luka
Lebih info lagi kelebihan vitamin C ni boleh klik di sini  --->
KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE




Jadikan kulit lebih lembap dan cerah dengan Sustained Release Vitamin C

"Nothing Look As Good As Healthy Feels"

Nak Order??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, City Square, CIQ JB


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!



TESTIMONI MASALAH RESDUNG

Korang ada masalah ini???


☑ Hidung tersumbat dan berbau busuk
☑ Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung
☑ Hidung kerap berair walaupun tidak selsema
☑ Kerap bersin terutama di waktu pagi 
☑ Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata
☑ Sakit tekak sacara berpanjangan serta berulang
☑ Mengalami demam atau rasa tidak sedap badan secara 
berpanjangan
☑ Kerap sakit kepala

Jangan biarkan ia semakin berlarutan.. Cari rawatan yang bersesuaian yang pasti semulajadi.. 

Shaklee juga menyediakan SET RESDUNG, khas untuk mereka yang mengalami masalah Resdung. Tak kira apa peringkat Resdung korang.. MILD, MEDIUM, KRONIK... semuanya bersesuaian..

Kali ni saya nak sharing untuk TESTIMONI RESDUNG bagi masalah bersin setiap pagi dan berjerawat.




" Wslm kak, ok makan vit c tu.. x bersin sngt dh wktu pg lps mndi.. pstu jerawat pon klau naik x de nanah mcm sllu, pstu naik pon x dey besar.."

" Tp ok la, klu rasa nk selsema tln vit C trus brhnti, x pelu ssh mkn ubat"

Customer ambil 4 biji sehari untuk kesan yang maksimum.. takpe ke? Tiada masalah untuk ambil lebih kerana keperluan Vitamin dalam badan adalah bergantung kepada setiap individu.. keperluan individu adalah tidak sama.



Nak Order??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, City Square, CIQ JB


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!


KELEBIHAN SET KECANTIKAN SHAKLEE

  • Kita ni, terutama yang perempuan.. Kalau tengok kulit orang lain cantik mesti terdetik kat hati..

  • "Cantiknya kulit dia.. Dia pakai produk apa agaknya ye? Nak tanya segan.. macam kepochi lak nanti"

  • Memiliki wajah yang cantik tanpa cela idaman setiap wanita. Bila dah cantik,kulit bersih,bebas jerawat,jeragat..parut takde..level confident tu tinggi bila nak berdepan dengan orang..takdela time cakap2 tu menunduk je..kejap2 toleh kiri,kanan..πŸ˜‚πŸ˜‚

    Set kecantikan shaklee ni selalu mendapat permintaan..


    Bukan wajah je cantik dan gebu tapi seluruh badab pun dapat..sekata gituuuu kebaikan Set Kecantikan Shaklee :


  • 1) Vitamin B Complex


  • ➡ di kenali sebagai Beauty Vitamin. "B" for BEAUTY.
    ➡ meningkatkan peredaran darah dalam badan.
    ➡ memelihara kecantikan dari luaran dan dalaman.
    ➡ bertindak sebagai penenag. Bila jiwa tenang,tak stress wajah pun sihat tau. Muka tak berkerut..tak cepat tua..heehee.

    2) Sustained Release Vita-C Plus


  • sangat penting untuk membentuk kolagen pada kulit.
    ➡ membantu mempercepatkan proses pemulihan pada kulit.
    ➡ melindungi sel-sel daripada kerosakan.
    ➡ bertindak sebagai anti-oksidan.

    3) Vitamin E Complex


  • ➡ penting untuk kecantikan.
    ➡ bertindak sebagai anti-penuaan dan anti-oksidan.
    ➡ melindungi serta mencegah sel kerosakan sel.
    ➡ mempercepatkan proses pemulihan kulit.
    ➡ mengawal kandungan minyak dalam kulit.
    ➡ mengurangkan kesan jeragat pada kulit.
    ➡ mengurangkan parut (jerawar,jeragat,stretchmark).
    ➡ awet muda.

    4) ESP


  • ➡ merangsang pembentukan semula kulit dan otot.
    ➡ mempercepatkan penyembuhan luka,memudarkan dan menghilangkan parut dan stretchmark.
    ➡ kulit cantik,halus,gebu gebasss.
    ➡ meningkatkan penyerapan vitamin-vitamin lain dengan lebih efektif.
    .

Nak Order??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, City Square, CIQ JB


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!


JUALAN BUKU PENGHABISAN STOK

Nak beli buku murah2??
Jom Beli kat sini sekarang!!!


Untuk penggemar buku-buku PTS... korang boleh lah beli buku2 PTS ni.. ada 50% dan 80% diskaun yang disediakan...


HARI NI HARI TERAKHIR..


Saya pun baru tau.. jangan lepaskan peluang ini.. 


Antara buku-buku yang pernah diadaptasi ke drama


AKU MAHU SUPERBIBIK

AKU MAHU KE NEW YORK..




So JANGAN LEPASKAN PELUANG INI.. DAPATKAN SEKARANG!!!



7 December 2015

SEKADAR PERKONGSIAN...

Assalamualaikum. semua..

Lama sungguh tak menjengah ke blog ni... kebizian yang melanda sampai tak sempat nak update apa-apa yang terkini.. maaf la sebab membiarkan ia kosong dan sunyi

Sejak beberapa hari ni kita banyak dikejutkan dengan berita kematian mereka yang disayangi. Sedih.. Pilu.. Namun ia mengingatkan kita bahawa mati itu pasti.. tiada apa yang mampu menghalang walau sedetik kehadirannya.. bila dan bagaimana hanya menjadi rahsia Allah..

Bagaimana dengan kita yang masih hidup ni?? Apa saham akhirat kita?? Bukan saham yang dekat 'Board' tu ye.. saham tu hanya untuk dunia.. Adakah sudah cukup amal kita.. sejauh mana kita memberi sumbangan untuk saham akhirat itu nanti?? Zakat kita, sedekah kita, zikir kita, amal jariah kita, warisan kita.. adakah cukup untuk kita bawa sebagai bekalan nanti??

Ingatlah matinya anak adam itu dia akan meninggalkan TIGA PERKARA:

1. Ilmu yang bermanfaat
2. Amal jariah
3. Anak yang soleh.

Adakah cukup ketiga-tiga ini masa kita mati??

Indahnya kematian dua anak adam yang baru sahaja berlalu.. Amalan nya dan kebaikan nya sentiasa disebut-sebut.. sentiasa menjadi bualan. tidak henti-henti orang berkongsikan kebaikannya. Semoga tenang arwah di sana..amin..

Ambillah kata-kata IMAM SYAFIE ini sebagai panduan agar kita tidak leka dengan duniawi semata..








~~ Salam sayang penuh ukhwah ~~

11 October 2015

PLASTIK BOCOR

* PLASTIK BOCOR *


Hati2 dengan plastik bocor. Kamu ambil wudhuk dgn sempurna tapi mmbazir air (plastik bocor)

Kamu solat, sedekah, baca Quran, pegi haji n umrah banyak kali tapi kamu membuat fitnah tentang orang.. So (plastik bocor)

Kamu beri byk sedekah kat org miskin tapi kamu mempergunakan dan melukai mereka (plastik bocor) 

Kamu bangun tahajud, puasa dan taat pada Allah tapi kamu putuskan tali silaturrahim dengan keluarga (plastik bocor)

Kamu puasa dan sabar dengan ujian lapar dan dahaga tetapi kamu bersumpah, mengganggu, mengacau dan tak boleh kawal marah kamu (plastik bocor)

Kamu pakai abaya dan tudung tapi minyak wangi kamu bau kuat (plastik bocor)

Kamu muliakan dan layan baik tetamu kamu tapi bila dia balik, kamu cakap belakang pasal semua kekurangan dia (plastik bocor)

Kamu berkorban kesenangan kamu demi anak dan suami tapi kamu merungut setiap masa membuatkan mereka rasa bersalah (plastik bocor)

Kamu doa mohon keampunan, Allah beri kamu sakit, kamu mula merungut buat org sekeliling kamu tertekan (sedangkan sakit pengampun dosa) (plastik bocor)

Jangan kamu kumpul semua amalan baik kamu dalam plastik bocor. Kamu berusaha mengisinya tapi dengan senang ia jatuh tumpah ke bawah!

Muhasabah diri

10 October 2015

KORANG PERNAH RASA ATAU DENGAR TAK?

Alhamdulillah... minggu pertama bulan Oktober hampir ke penghujung... bermula lah minggu ke dua bulan Oktober... Eh.. perasan tak kita ada 5 minggu bulan ni??

Alhamdulillah.. terlalu banyak group whatsaapp dalam phone kan... tapi syukur juga ada yang nak buat group ilmiah dalam whatsapp... dapat juga tambah2 ilmu... tapi igt ilmu perluka  guru.. jangan sembarangan menuntut... nanti lain pula jadi nya...

Ada sedikit perkongsian yang ingin saya kongsikan di sini...

KORANG PERNAH RASA OR DENGAR TAK??

Pernah tak dengar orang cakap "Malam terasa panjang bila kita solat Isyak awal", atau sendiri pernah rasa macam tu? Saya selalu rasa macam tu dan tertanya juga kenapa. Tapi bila difikirkan semula, bukan setakat solat Isyak. Bahkan, untuk setiap waktu solat, kalau kita tunaikan pada awal waktu, kita akan terasa bahawa masa tu lebih panjang jika nak dibandingkan dengan waktu yg kita solat lewat.

Ini semua ada kaitan dengan keberkatan masa. Berkat itu ertinya ziyadah: pertambahan, kekal, atau tempoh panjang yg terisi kebaikan. Jadi bila org kata, "semoga dpt rezeki yg berkat", itu bererti kita berdoa supaya dpt rezeki yg tidak cepat habis, dan digunakan dgn cara bermanfaat.

Keberkatan masa pula bagaimana? Bererti, masa terasa panjang, sentiasa cukup waktu utk menyiapkan kerja2 kita atau perkara2 yg tidak sia2. Pernah tertanya tak? Bila kita tgk seseorang tu, nampak sibuk, anak ramai, jawatan besar, tapi banyak kerja2 yg dapat dia siapkan seperti menulis byk buku, khidmat masyarakat, join program itu ini, dan pelbagai lagi tugasan yg menuntut byk masa darinya tapi sentiasa shj dia berjaya melakukannya dengan baik.

SubhaanAllah. Begitulah, jika kita menjaga apa yg Allah suruh dan tidak leka dgn dunia, inshaAllah keberkatan itu sentiasa akan mengiringi. InshaAllah.

Jom tanamkan azam utk sentiasa solat diawal wktu. 😊
moga di permudahkn setiap urusan😊
dan istiqamah dalam amalan 😊

Semoga Bermanfaat...


8 October 2015

SIAPA PERLU VITAMIN E??

Siapa perlu Vitamin E??

Dah kenal Vita E??

Sedikit info tetang kelebihan Vitamin E Shaklee...




JOM TENGOK SIAPA YANG MEMERLUKAN VITAMIN E..


Untuk suami isteri (Boleh jadi hantaran atau hadiah perkahwinan yang istimewa)

Untuk suami: Lebih tenaga (termasuk untuk seksual), ereksi lebih lama, lebih mudah terangsang, libido yang kuat, orgasma yang lebih kerap dan bersemangat, meningkatkan pengeluaran air mani dan jumlah sperma lelaki. Sebab itu ia dicadangkan untuk kesuburan lelaki.

Untuk isteri: Lebih tenaga (termasuk untuk seksual), lebih mudah terangsang, libido lebih kuat, menstabilkan hormon 'cinta' dan kewanitaan, terutama bg ibu menyusu yang mempunyai hormon prolaktin lebih tinggi (Hormon prolaktin tinggi boleh menyebabkan keinginan seksual agak kurang)

Untuk Pesakit Alzheimer: mereka juga dicadangkan mengambil vitamin E untuk memperlahankan simptom yang dialami pesakit.

Masalah Parut : Untuk mereka yang mempunyai parut jerawat atau parut kecederaan dan mereka yang ingin mencantikkan kulit

Ibu selepas bersalin : Untuk ibu yang mengalami stretchmark selepas bersalin atau turun berat badan.

Sesuai sebagai langkah pencegahan bagi mereka yang berisiko tinggi mengidap kanser.

Sesuai bagi ibu yang sering mengalami keguguran untuk persediaan sebelum hamil seterusnya.

Untuk para atlit yang ingin mantain tenaga mereka sewaktu bersukan.

Juga untuk mereka yangi ingin mengekalkan kecantikan wajah dan memberi kelembapan kepada kulit muka,



TAWARAN ISTIMEWA BULAN OKTOBER 2015





Nak Order??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, City Square, CIQ JB


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!





6 October 2015

JOM BERKENALAN DENGAN VITA E SHAKLEE

JOM BERKENALAN DENGAN VITA E SHAKLEE


Ada yang dah kenal dengan VITA E SHAKLEE?? Belum?? Jom berkenalan dengan Vita E Shaklee!!!

Dari sumber apa Vita E diperolehi... Apa kandungan dalam Vita E Shaklee.. Apa pula manfaat yang diperolehi... dan macam-macam lagi...


Sumber Vitamin E

Bagaimana anda melengkapkan vitamin E harian anda? Jika anda dapat melengkapkan nutrisi vitamin E anda melalui makanan, itu pastinya lebih baik. Tapi adakah mencukupi dengan jumlah yang anda perlukan? Selalunya Vitamin E boleh diperolehi daripada sumber makanan kita seperti berikut:



Tapi rasanya tak semua yang dapat lengkapkan Vitamin E mereka setiap hari. Oleh itu sebagai alternatif untuk melengkapkan Vitamin E harian, Shaklee telah mengeluarkan Vitamin E istimewa dengan tambahan selenium dan biji anggur.

Apa kandungan Vitamin E Shaklee?

Vitamin E Shaklee telah diperbaharui dengan formulasi yang baru. Apa yang terkandung dalam Vita-E Shaklee?

  • Minyak kacang soya
  • Minyak biji gandum( yang kaya dengan Vitamin E)
  • 8 jenis Vitamin E (d-alpha,beta,gama,delta)
  • Mengandungi 10 mg SELENIUM semulajadi untuk membantu penyerapan Vitamin E dengan lebih baik.
  • Mengandungi GRAPE SEED EXTRACT yang kaya dengan antioksidan.
Perbandingan jumlah Vitamin E bagi 1 softgel berbanding makanan sebenar


Khasiat dan Kebaikan Vitamin E Shaklee



1. Melambatkan penuaan: Antioksidan yang tinggi dalam Vitamin E mampu melambatkan proses penuaan pada mereka yang mengamalkannya
2. Membantu mengurangkan kesan regangan atau stretchmark akibat kehamilan dan kegemukan lalu.
3. Pencegahan penyakit katarak
4. Mencegah penyakit jantung
5. Melindungi struktur membran daripada rosak
6. Mengekalkan struktur paru-paru, hati dan membran sel darah merah
7. Membantu melancarkan peredaran darah
8. Membantu memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
9. Mengurangkan parut(boleh disapu pada tempat parut)
10. Mengendurkan otot kaki dari kekejangan
11. Meningkatkan pengeluaran air mani
12. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
13. Menguatkan dinding kapilari
14. Mengurangkan tekanan darah
15. Membantu mengekalkan kecergasan dan meningkatkan prestasi atlit
16. Kulit dan rambut menjadi sihat
17. Mencegah anemia
18. Mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok
19. Memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer atau nyanyuk
20. Membantu menghilangkan parut, jerawat, jeragat dan tompok hitam
21. Membantu kesuburan(termasuk dalam set kesuburan Shaklee) dan mengelakkan keguguran
22. Merapatkan hubungan suami isteri@Vitamin Cinta
23. Membantu mencegah "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
24. Sangat membantu dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada.
25. Mengandungi grape seed atau biji anggur yang juga penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.

Hmm..banyak sungguh khasiat dan kebaikan Vitamin E Shaklee ni..bukan itu sahaja..menurut satu kajian tentang vitamin E, pengambilan Vitamin E sebenarnya dapat membantu mencegah sehingga 80 jenis penyakit...


Kenapa pilih Vitamin E-Shaklee?

Vitamin E Shaklee adalah vitamin E yang semulajadi. Ini bermakna, kandungannya juga semulajadi dan bebas bahan kimia. Kenapa penting bagi anda mendapatkan Vitamin E semulajadi? Vitamin E semulajadi adalah lebih mudah diserap berbanding Vitamin E sintetik. Kesukaran penyerapan vitamin E boleh menyebabkan toksin terkumpul dan boleh mewujudkan sel abnormal dalam tubuh kita. Terlalu banyak mengambil vitamin E juga tidak elok untuk tubuh kita.

Vitamin E sintetik adalah vitamin E buatan yang dihasilkan dengan campuran bahan kimia. Bagaimana nak pastikan vitamin E yang anda beli adalah yang semulajadi? Anda boleh semak pada bahagian kandungan vitamin seperti di bawah. Jika vitamin E yang anda beli adalah semulajadi, kod 'd' akan digunakan, jika ianya vitamin sintetik atau buatan, ia akan menggunakan kod 'dl' pada bahan yang digunakan.





TAWARAN ISTIMEWA BULAN OKTOBER 2015





Nak Order??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, City Square, CIQ JB


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!



2 October 2015

ISTIMEWA BULANNOKTOBER 2015

ISTIMEWA BULAN OKTOBER 2015

Seperti biasa Shaklee sentiasa dengan kejutan awal bulan... Tiap-tiap bulan Shaklee ada suprise...  Suprise untuk pengguna juga suprise untuk ahli... 

Cuci-cuci mata dulu apa SUPRISE yang Shaklee sediakan untuk pengguna Shaklee

Offer Oktober
1. Promo GLA 
*Beli 2 diskaun 5%
*Beli 6 Percuma 1 botol GLA

KEISTIMEWAAN GLA?? 
Boleh klik disini

Promo Oktober
2. PROMO OMEGA GUARD
*Beli 2 diskaun 5% 
*Beli 6 Percuma 1

KELEBIHAN OMEGA GUARD??

3. PROMO VITA E
* Beli 2 dengan 1/2 harga
@
* Beli 1 Percuma 1

CLEARENCE SALE VITA E..
Expired JAN 2016...

KELEBIHAN VITA E


Nak Order??

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Vita Homes

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, City Square, CIQ JB


PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

29 September 2015

TINGGAL 2 HARI LAGI

Apa yang tinggal 2 hari lagi tu???!!

Offer ESP lah!!


Cepat dapatkan sekarang sebelum terlambat... sebotol tahan 1- 2... kalau 2 botol tahan 4 bulan kan....

Harga Normal = Rm150
Ada diskaun 5% bila beli 2 botol... 
Nak lebih jimat lagi boleh jadi ahli rm 70.. dapat free vitalea... dapat penjimatan sehingga 30%

Kalau nak lagi best beli 6 PERCUMA 1... Dapat percuma keahlian... dapat lagi percuma Vitalea.. eh dapat pulak rebate bulanan... ada lagi... peluang untuk ke BANGKOK secara PERCUMA.. layanan 6 bintang...


Jangan biarkan peluang ni lalu depan mata macam tu je ... rugi!!!


Hubungi Zah untuk sebarang info dan keterangan lanjut.


MENCARI PENGEDAR SHAKLEE??
ATAU
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH

Pm / whatsapp : 0197665652

Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, City Square, CIQ JB




PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

25 September 2015

PEMBEKAL TENAGA BERPANJANGAN



ESP PEMBEKAL TENAGA BERPANJANGAN


ESP antara minuman penambah tenaga yang sangat digemar ramai. Saya juga menggemarinya kerana khasiat dan kesan pengambilannya.

Tapi kenapa ESP Shaklee ini dikatakan sebagai Pembekal Tenaga Berpanjangan?


🍢 ESP adalah Protien Berasaskan Tumbuhan.

Makanan yang tinggi karbohidrat dan juga makanan yang tinggi protien dalam aspek pembekal tenaga adalah..

✅ Makanan tinggi karbo (seperti gula-glucose type) ia akan terus dilepaskan dalam darah dengan cepat. Makanan yang tinggi karbo ini biasanya bacaan Indeks Glisemiks tinggi. Jadi, tenaga yang dibekalkan juga singkat sahaja masanya. Bila kita makan, terus shoot up gula dan tenaga akan drop dengan cepat.


TETAPI....

✅ ESP Shaklee, glucose yang dilepaskan ke dalam darah adalah sedikit demi sedikit (indeks glisemiks rendah) jadi tenaga yang dibekalkan kepada badan juga berpanjangan.

Selain itu...ESP juga sebagai Pembekal Tenaga kerana,

✅ dalam ESP Shaklee ini mengandungi 5 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

✅ Dalam ESP Shaklee juga ada kandungan Kalsium separuh daripada keperluan harian manusia.



ANTARA KANDUNGAN YANG TERDAPAT DALAM ESP SHAKLEE

Kelebihan Esp shaklee



MENCARI PENGEDAR SHAKLEE??
ATAU
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH

Pm / whatsapp : 0197665652

Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, City Square, CIQ JB




PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

24 September 2015

SUSU IBU CAIR?? KUALITI @ TIDAK

Susu ibu cair?? Betul ke tak berkualiti??

Seringkali soalan ini dipersoalkan ibu-ibu yang menyusui. Benarkah susu ibu cair tidak berkualiti dan menyebabkan anak tidak puas menyusu.

Jadi ramai ibu yang risau anak tidak kenyang sepenuhnya dengan susu ibu dan ragu-ragu dengan kualiti susu sendiri. Dan ini juga faktor utama membuatkan ibu-ibu mencampur atau bertukar terus kepada susu formula.

Apa yang ibu perlu tahu susu ibu tidak sama dengan susu formula yang lebih pekat dan kekuningan warnanya. Susu ibu kelihatan cair adalah normal dan ia bergantung kepada beberapa faktor penting seperti pemakanan ibu dan cuaca.

Sekilas fakta tentang susu ibu:

Di awal penyusuan, susu sememangnya lebih cair dan dikenali sebagai ‘foremilk’. Ia cair untuk menghilangkan dahaga bayi terlebih dahulu.

Di akhir penyusuan, susu lebih berlemak dan dikenali sebagai ‘hindmilk’. Hindmilk lebih pekat, berlemak, berkhasiat tinggi dan betujuan untuk mengenyangkan si manja anda.

Berkaitan dengan ‘foremilk’ dan ‘hindmilk’ juga, jika bayi anda tidak mengalami kenaikan berat yang sepatutnya, antara perkara utama anda perlu pastikan adalah bayi anda mendapat ‘hindmilk’ kerana ‘hindmilk’ lah yang membantu bayi kita membesar dan naik berat badan. Bayi tidak naik berat kemungkinan besar tidak mendapat ‘hindmilk’ dari anda. Jadi pastikan bayi anda menyusu lebih lama untuk membolehkan dia mendapat ‘hindmilk’.

Tahukah anda:

Apabila cuaca panas, susu ibu akan lebih cair dari biasa untuk membolehkan bayi mendapat lebih banyak air untuk menghilangkan rasa dahaga & mengelakkan badan dari penghidaratan (kekurangan air)

Apabila cuaca sejuk, susu menjadi lebih pekat dan mengandungi lebih banyak lemak dari biasa untuk membolehkan bayi mendapat tenaga, lebih banyak khasiat dan lebih kenyang untuk berada dalam suasana sejuk.

Apabila anda demam, suhu dalam badan akan panas menyebabkan susu ibu lebih cair.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jadi jika anda lihat susu ibu yang diperah masih mempunyai lapisan lemak walaupun kelihatan cair, itu bererti susu ibu itu tetap mempunyai khasiat yang diperlukan bayi walaupun ia tidak pekat. Tetapi cairnya susu ibu adalah proses biologi tubuh menandakan ibu perlu teliti semua rutin ibu kebelakangan ini dan atasi masalah tersebut.

Antara faktor utama susu menjadi cair adalah kerana kesilapan ibu dalam menjalankan rutin mengepam susu.

2 kesilapan utama adalah:

1. Mengurangkan sesi pump
Jika ibu tinggal 1 sesi pump, sesi berikutnya ibu boleh lihat susu anda lebih cair yang disebabkan proses osmosis dalam badan.

2. Tidak mengosongkan payudara setiap kali pump
Apabila susu ibu dibiarkan terlalu lama dalam kelenjar susu, memang susu ibu akan cair apabila dikeluarkan. Ini kerana saki baki susu dari sesi penyusuan/pump terdahulu yang tidak habis dikeluarkan menjadi lebih cair kerana lemak tersekat di sel membran payudara ibu.
Oleh itu, apabila ibu pump di sesi berikutnya, susu yang cair makin bertambah banyak.
Makin kerap ibu tidak betul2 kosongkan breast setiap kali sesi penyusuan/pump, makin cairlah susu ibu.

Faktor terakhir yang mempengaruhi kepekatan susu ibu adalah pemakanan ibu sendiri. Ibu pun tahu kan susu ibu adalah apa yang ibu makan. Jadi jika ibu berdiet atau menghadkan pemakanan kepada makanan2 tertentu sahaja, semestinya susu ibu yang terhasil tidak mengandungi kesemua zat yang diperlukan. Jadi tidak mustahil susu ibu juga cair (ini diberitahu sendiri oleh nurse di Klinik Kesihatan kepada saya). Jadi pemakanan ibu mestilah seimbang dan lengkap dengan khasiat penting yang diperlukan badan ibu untuk menghasilkan susu.

Bagaimana pula ESP membantu dalam penghasilan susu ibu?




Apa Khasiat ESP Untuk Ibu Menyusu?

  • Menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu danberseri
  • Membantu menghilangkan jeragat dan parutdi muka (parut jerawat juga )
  • Membantu melancarkan penyusuan susu ibu
  • Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu dengan lebih pekat dan banyak
  • Membantu badan ibu menghasilkan susu yanglebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda cepat kenyang dan kurang meragam
  • Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
  • Cepat kenyang dan membantu dalampengurusan berat badan
  • meningkatkan kesihatan tubuh secara menyeluruh
  • Membantu tumbesaran fetus dan memastikankesihatan ibu mengandung di tahap optimum
  • Membantu mempersiapkan badan ibu untuk penyusuan yang lancar lepas bersalin
  • Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat.

Antara Testimoni Yang Berjaya Dengan ESP..


MENCARI PENGEDAR SHAKLEE??
ATAU
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH

Pm / whatsapp : 0197665652

Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, City Square, CIQ JB




PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

SUPPLEMEN MENJADI KEPERLUAN RAMAI



SUPPLEMEN MENJADI KEPERLUAN RAMAI


SUPLEMEN telah menjadi keperluan ramai pada hari ini... dan ia bukan lah kehendak kerana kepentingan suplemen dalam kehidupan seharian pada hari ini menjadikan suplemen merupakan salah satu keperluan dalam menjaga kesihatan.

Semasa pemeriksaan doktor dahulu sebab kurang sihat.. doktor sangat menyarankan pengambilan suplemen apabila kita diusia 30-an dan ke atas.. Kerana pada masa ini pengambilan vitamin sangat penting bagi memastikan tubuh sihat.. apatah lagi apabila pengambilan makanan tidak lagi seimbang dan lebih memilih kepada makanan yang telah diproses..

Dulu anak saya kerap sembelit dan saya akui anak kurang minum air kosong. Saya mencari penyelesaian dengan memberikan ubat sembelit yang dimasukkan dari punggung.. ubat itu akan memaksa usus untuk bekerja sedangkan hakikatnya usus tersebut perlu pandai untuk bekerja sendiri.. Kasihan kan si manja terpaksa melawan kesakitan bila membuang air besar membuatkan saya memilih untuk memberikan suplemen kepada si manja supaya usus nya dapat bekerja dengan sendiri...

Alhamdulillah si manja saya pun dah tak perlu lalui kesakitan tu. Sekarang saya, anak-anak dan suami sama-sama amalkan pengambilan suplemen untuk seharian.. Dan kami telah memilih SHAKLEE sebagai suplemen kami...

Anda bila lagi?? Tak rugi pun melabur untuk kesihatan sebab ia beri kesan jangka panjang yang positif.. Serta dapat mengurangkan risiko penyakit-penyakit yang serius seperti darah tinggi, kencing manis, sakit jantung, buah pinggan dan lain-lain..

"PREVENT IS BETTER THAN  CURE"


Keratan Akhbar Sinar Harian 23 September 2015



__________________________________________________________________________________

MENCARI PENGEDAR SHAKLEE??
ATAU
INGIN TAMBAH PENDAPATAN??

Hubungi....

AZIZAH

Pm / whatsapp : 0197665652

Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Like Page : Vita Homes


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai, City Square, CIQ JB



PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!




23 September 2015

DOA DI HARI ARAFAH

DOA DI HARI ARAFAH


Ada lebih kurang 10 minit je lagi tiba waktu arafah. Jom kita berdoa kerana waktu ini adalah waktu mustajab berdoa..

Doa Hari Arafah


1. Ya Allah kurniakanlah padaku Kejayaan terbesar - selamat dari api neraka dan masuk ke Syurga Firdaus

2. Ya Allah masukkanlah aku dan keluargaku dalam golongan yg beriman.. yang menerima kitab amal di tangan kanan kami.

3. Ya Allah, Kurniakanlah padaku kematian yang diberkati. Izinkan aku mengucapkan syahadah sebelum aku menghembuskan nafas terakhir.  Kurniakanlah padaku syafaat Rasulullah (saw).

4. Ya Allah masukkanlah aku dalam kalangan Rasulullah (saw), keluarganya dan para sahabat di Syurga Firdaus.

5. Ya Allah selamatkanlah rakan-rakan bukan Islam saya dari neraka. Kurniakan mereka hidayah Islam.

6. Ya Allah, satukan aku dalam Syurga Firdaus dengan orang-orang yang aku sayangi semata-mata kerana Mu.

7 Ya Rabb, sempurnakan agamaku dan ibadatku. Selamatkan aku daripada kejahatan dan izinkan aku menyempurnakan sebahagian daripada agamaku.

8. Ya Allah terimalah amalan baikku dan tingkatkan pahala dan rahmat untukku. Padamkan dosa-dosaku dan ampunkan aku sepenuhnya. Limpahi rahmatMu untukku dan selamatkanlah aku dari kehinaan pada hari hitungan amal.

9. Ya Allah, apabila aku mati, biarlah jiwaku dan rekod amalanku menjadi amalan tertinggi

10. Ya Allah kurniakan aku, ibu bapaku, keluarga dan anak-anakku bimbingan, ketabahan dan peningkatan Iman.

11 Ya Allah, masukkan aku dalam golongan  yang Engkau lindingi, mendapat pengampunan Mu dan mendapat naungan pada hari ketika tidak ada naungan selain dari Arash Mu.

12. Oh Tuhanku, tingkatkan keyakinan dan tawakkalku padaMu. Janganlah ada keraguan dalam kepercayaanku dalam keesaan Mu, kehebatan Mu dan kekuasaan Mu.

13. Ya Allah tingkatkanlah kecintaanku untuk Mu dan Nabi Mu (saw).

14. Ya Allah ampunilah aku dan tingkatkanlah kurnian Rahmat dan Rezeki Mu

15 Ya Allah berilah aku lebih banyak peluang untuk berbuat baik dan mendapat keredhaanmu.

16. Ya Allah ya Rabb, sucikan niatku hanya untuk Mu semata dan lindungi aku dari menunjuk-nunjuk atau kebanggaan palsu. Selamatkan aku dari sifat angkuh, sombong, menunjuk nunjuk dan mengungkit ungkit nikmat.

17. Oh Penciptaku dan Tuhanku, jangan biarkan aku sendirian. Berkati aku dengan pasangan yang sesuai dan anak-anak yang akan menjadi penyejuk mataku.

18. Oh Tuhanku, jadikanlah aku dari orang-orang yang sabar dan patuh kepada Mu dan kepada ibu bapaku.

19. Selamatkanlah aku dari Fitnah Dajjal.

20. Selamatkanlah aku dari azab kubur dan azab api neraka.

21 Ya Allah, tingkatkanlah usahaku dalam kerja-kerja Sadakatul Jariah.

22 Ya Allah, berkati hidupku dengan kesihatan yang baik, agar aku dapat bersujud padamu dengan mudah sehingga akhir hayatku.

23 Ya Allah, lindungi aku dan seluruh umat Islam dalam menentang penindas-penindas yang zalim. Selamatkan kami dari fitnah dan permudahkanlah bagi kami mengharungi zaman yang sukar ini.

24. Tuhanku, berkati hidupku dengan yang terbaik di dunia ini, yang terbaik di akhirat nanti dan selamatkanlah aku dari api neraka. Sesungguhnya aku memang memerlukan kurniaan dari Mu Ya Allah.

25 Ya Allah tingkatkanlah kesyukuranku semata-mata kepada Mu.

26. Ya Rabb, selamatkan aku dari kemunafikan.

27. Ya Allah, izinkan aku dan isteriku/suamiku menjadi antara jemaah menunaikan Haji dan Umrah pada tahun tahun yang terdekat.

28. Ya Allah lindungi kami dari syaitan, jin dan arak. Lindungi kami dari perbuatan jahat dan niat mereka.

29. Ya Allah ampuni dan berilah rahmat kepada ibu bapa kami, kerana mereka menjaga kami ketika kami masih kecil.

30 Ya Allah, aku berdoa dan memohon daripadamu untuk mengurniakan bimbingan kepada pemuda dan umat Islam. Selamatkan kami semua dari kufur, putus asa, salah laku dan syirik.

31. Ya Allah berikan aku kekuatan untuk melawan kemalasan dan tidur, semoga aku dapat bangun untuk tahajjud dan solat subuh msetiap hari.

Aamiin

Jangan lupa doa juga impian kita untuk ke rumah Allah...