24 November 2014

TESTIMONI SENDIRI : KULIT LEBIH CERAH DAN SEKATA

Dah masuk bulan kelima kehamilan.... Kejap je masa berlalu... Rasanya macam baru semalam je buat pregnancy test... Hamil kali ni diberi cabaran yang pelbagai.... Tp sabar je...

Vitamin memang wajib ambil sepanjang kehamilan... Sebab nak bagi nutrisi mencukupi until Ibu dan bayi...

Antara vits yang saya ambil... Tambah ostematrix n omega....


Alhamdulillah... sihat... Berat bertambah lebihnya... Dua minggu lagi cek kencing manis sbb berat naik mendadak.... 5.5 kg... Uisssh!!! Ni sebab selera yang tak dikawal.... Ambil darah lagi utk kali ke empat.... Utk cek Thalasemia or IDA....
Semoga Allah permudahkan Dan tiada sebarang masalah....

Apa bonus saya dapat sbb ambil set ni selain utk Ibu dan bayi....


Kulit lebih cerah dan sekata...
Berbeza sangat dgn dulu...

Bcomplex Dan Vita C sangat bagus untuk kulit yang mana BCOMPLEX akan memastikan warna kulit lebih sekata dan menghilangkan kulit kusam... Manakala VITA C akan mengurangkan kesan pigmentasi dan penuaan selain menjadikan kulit lebih cerah dan sihat....

Tambahan ESP akan menjadikan kulit lebih bersinar dan gebu....
====================================================================

PROMOSI NOVEMBER : 

OMEGA GUARD SHAKLEE

BELI 6 PERCUMA 1
BELI 2 DISKAUN 5%

Hubungi Zah untuk miliki omega pada harga jimat...

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!




“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

18 November 2014

SET KOMBO OMEGA YANG AWESOME!!!

Jom dapatkan Set Kombo Omega yang memang awesome ni!!! 

Ada 16 set kesemuanya... Pilih je yang mana korang nak... Harga Jimat... Yang pasti free postage!!! 

Yang berdekatan dengan saya hantar sampai ke depan rumah anda... Yang nak pick up sendiri tu boleh whatsup saya... Nnti says berikan lokasi....

Yang belum ada bajet.. Boleh bayar secara ansuran bulanan kepada saya... Habis bayar saya akan pos kan barang....

Seperti sedia maklum OMEGA GUARD bukan minyak ikan biasa... Ia minyak Omega 3 yang diesktrak dari ikan laut dalam dan berair dan bukan dihasilkan Dari hati ikan yang bertoksik...



1) OMEGA GUARD + ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
• Kesihatan sendi
• Memudahkan pergerakan
• Meningkatkan kesihatan pesakit arthritis dan gout

2) OMEGA GUARD + ALFALFA COMPLEX
• Detox dan membantu membakar lemak.
• Kawalan kolesterol
• Kesihatan jantung
• Bermanfaat untuk pesakit gout dan artritis
• Kesihatan sendi
• Meringankan sembelit dan buasir

3) OMEGA GUARD + CAROTOMAX
• Kesihatan mata
• Mengurangkan risiko mata kering
• Melegakan masalah kulit
• Kesihatan tisu kulit
• Meningkatkan imuniti

4) OMEGA GUARD + CHEWABLE VITA C
• Meningkatkan kesihatan anak
• Manfaat buat pesakit asma
• Kulit yg sihat

5) OMEGA GUARD + COQ HEALTH PLUS
• Keishatan jantung
• Kawalan kolesterol
• Mencegah salur darah dari tersumbat
• Kecantikan kulit
• Kesuburan lelaki

6) OMEGA GUARD + ESP
• Tenaga berpanjangan
• Kawalan paras kolesterol
• Kecantikan
• Sesuai utk ibu mengandung & menyusukan anak
• Kulit yg sihat berseri
• Slimming

7) OMEGA GUARD + GARLIC COMPLEX
• Mengawal darah tinggi
• Kawalan kolesterol
• Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
• Bantu rawat asthma

8) OMEGA GUARD + GLA COMPLEX
• Kawalan kolesterol
• Kecantikan
• Melembapkan kulit
• Menangani jeragat
• Kesihatan sendi
• Anti radang
• Kesuburan wanita
• Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

9) OMEGA GUARD + HERB-LAX
• Slimming
• Meringankan sembelit dan buasir
• Mengempiskan perut

10) OMEGA GUARD + LECITHIN
• Slimming
• Kawalan paras kolesterol
• Kesihatan jantung
• kesihatan sendi
• Meningkatkan perkembangangan memori (janin, kanak-kanak dan orang dewasa)
• Mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati

11) OMEGA GUARD + NUTRIFERON
• Meningkatkan pertahanan tubuh
• Melindungi dari batuk dan selsema
• Manfaat untuk pesakit asma dan eczema

12) OMEGA GUARD + OSTEMATRIX
• Membantu melegakan simptom senggugut
• Menggalakann kulit yg cantik
• Menggalakkan tulang yg kuat
• Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
• Melegakan sakit2 sendi

13) OMEGA GUARD + SR VITA C
• Manfaat kesihatan kulit
• Meringankan asma
• Meringankan eczema
• Meningkatkan system pertahanan badan
• Meringankan batuk dan selsema
• Kawalan kolesterol
• Mempertingkat kecerdasan mental
• Kecantikan
• Bermanfaat utk perkembangan saraf dan otak bayi
• Sesuai untuk ibu mengandung & menyusukan anak

14) OMEGA GUARD + VITA E COMPLEX
• Kesihatan jantung
• Kecantikan kulit
• Kesuburan lelaki
• Mencegah salur darah dari tersumbat

15) OMEGA GUARD + ZINC COMPLEX
• Kawalan diabetes
• Meningkatkan sistem imun
• Kesuburan lelaki
• Kesihatan kulit

16) OMEGA GUARD + MEAL SHAKES
• manfaat untuk masalah asma dan eczema anak2
• meningkatkan kesihatan
• menguatkan daya ingatan dan tumpuan
• memberi tenaga dan selera
• meningkatkan daya tumpuan







====================================================================

PROMOSI NOVEMBER : 

OMEGA GUARD SHAKLEE

BELI 6 PERCUMA 1
BELI 2 DISKAUN 5%

Hubungi Zah untuk miliki omega pada harga jimat...

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

17 November 2014

CARA ASINGKAN TEMPAT TIDUR ANAK

Islam telah menyediakan garis panduan kepada ibu bapa dalam mendidik anak dengan akhlak mulia seperti menghormati ibu bapa dan batas serta adab pergaulan antara anak dan ibu bapa sejak kecil lagi. Islam juga membimbing ibu bapa supaya menjaga batas aurat terhadap anak supaya mereka tidak melihat sesuatu yang tidak baik daripada ibu bapa mereka.

Rasulullah SAW menganjurkan ibu bapa supaya mengasingkan tempat tidur antara anak lelaki dan perempuan. Ia dapat dilihat daripada sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Perintah anak kamu bersembahyang ketika mereka berumur tujuh tahun, jika mereka tidak melakukannya sampai umur 10 tahun, pukul mereka, juga pisahkan di antara mereka (lelaki dan perempuan) dari tempat tidur.” (Riwayat al-Hakim dan Abu Daud).

Ia bukan sekadar pemisahan anak lelaki dan perempuan. Mereka juga perlu dipisahkan dari bilik ibu-bapa juga. Jelas sekali, hadis ini menjelaskan selain itu Rasulullah SAW memberi garis panduan mengenai pemisahan tempat tidur anak lelaki dan perempuan apabila mereka mencapai umur 10 tahun. Walaupun hadis ini mengenai pemisahan antara anak lelaki dan perempuan, namun ibu bapa perlu menghindari anak daripada tidur sebilik dengan mereka. Perkara ini menjelaskan bahawa kanak-kanak perlu dididik dengan pendidikan akidah, syarak dan akhlak sejak kecil supaya mereka tidak terpesong daripada ajaran Islam.

Antara tujuan Rasulullah SAW menganjurkan perintah itu untuk menjaga keharmonian dan maruah ahli keluarga. Di samping ia bertujuan mendidik anak dengan akhlak dan batas pergaulan antara ahli keluarga supaya tidak berlaku perkara negatif seperti sumbang mahram. Tambahan pula dengan kemudahan teknologi yang ada pada hari. Oleh itu, wajarlah mereka dipisahkan dari tidur bersama ibu bapa atau adik-beradik lelaki dan perempuan lebih awal daripada usia 10 tahun.

Walaupun anak kita manja sekalipun, kita perlu bertegas dalam perkara ini. Cuba ikuti tips-tips ini:


Hias kan bilik tidurnya cantik-cantik

1. Beri anak buat pilihan sendiri
Libatkan anak dalam proses menyiapkan bilik tidur dia.Minta dia pilihkan cadar, warna cat bili, lampu tidur, baju tidur. Pendekata, minta dia pilih apa yang dia mahukan. Namun, sebagi ibu-bapa kita pun kena tengoklah samada sesuai ataupun tidak.


Asingkan tempat tidur anak bila sampai masanya

2. Beri anak masa untuk bersedia
Beberapa hari sebelum anak kena tidur dalam bilik sendiri, selalu beritahu anak yang dia akan tidur di bilik itu sendiri pada sekian hari. Jadi anak dah tahu yang dia kena tidur dalam bilik sendiri secara berseorangan.Bagi anak bersedia atau “prepare” dari segi mental dan emosi.


Anak boleh bermain dalam bilik sendiri

3. Beritahu kelebihan ada bilik sendiri
Katakan kepada anak bahawa tidur seorang di bilik sendiri itu sangat “Cool”!. Kaitkan dengan sesiapa yang dia kenal. Atau pun, kaitkan dengan watak kartun yang dia selalu tengok seperti Upin dan Ipin. Barulah dia semangat sikit.

Pastikan anak tidur lena

4. Temankan anak jika belum berani
Hari pertama temankan anak untuk tidur sekali di dalam bilik dia, tetapi jangan tidur sampai pagi pula, cukup sekadar teman tidur sehingga dia terlena, kemudian baru keluar dari bilik secara perlahan-lahan.Katakan kepada anak yang anda tidak akan tutup pintu bilik dia dan bilik anda. Jadi bila anak bangun dari tidur pada tengah malam, dia boleh panggil anda atau dia boleh pergi ke bilik tidur anda.

Hilangkan rasa takut anak dengan pelukan

5. Ajar anak lawan rasa takut
Ini penting, andai kata dia menangis tengah malam dan berkeras mahu tidur di bilik anda, anda baring semula bersama dia dan tidurkan dia di biliknya sendiri. Jangan beri “signal” bahawa anak boleh tidur semula bersama anda pada bila-bila masa dia berasa takut. Anak kena belajar lawan perasaan takutnya.

Pastikan anak selesa dengan tempat tidur

6. Puji anak atas keberaniannya
Apabila anak bangun pagi, beri dia pujian dan kata semangat kerana telah berjaya tidur di bilik sendiri. Dia akan berasa bangga kerana pujian dari kita dan bersemangat untuk malam seterusnya.



Anak bebas menghias bilik sendiri

7. Berikan anak kebebasan
Buat dia rasa bahawa bilik itu adalah bilik dia sendiri. Buat apa-apa pun semua buat di bilik sendiri, contoh tukar baju, bermain, belajar dan sebagainya. Jangan lupa cara ajar anak solat dalam bilik sendiri nanti. Masa ini kita boleh didik anak sampai jadi bestfriend kita sendiri.

Credit to

Sekarang dalam usaha mengasingkan tempat tidur anak-anak... tips ni mungkin boleh membantu zah untuk pastikan usaha ini berjaya... hmm kadang-kadang nak tidurkan diorang zah pun tertidur sama sampai pagi.. bila baca tips ni, huhuhuhu tak boleh rupanya.. akan menggagalkan usaha nanti...

So korang boleh lah cuba juga ye... dah tiba masa untuk mereka terokai dunia mereka sendiri tapi dengan bimbingan...



====================================================================

PROMOSI NOVEMBER : 

OMEGA GUARD SHAKLEE

BELI 6 PERCUMA 1
BELI 2 DISKAUN 5%

Hubungi Zah untuk miliki omega pada harga jimat...

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!




“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

16 November 2014

OMEGA MELEGAKAN SELSEMA KETIKA HAMIL

Tengah berblog tracking menggali info pasal omega ni kat blog Ummi Hebat saya... terbaca pulak testimoni beliau sendiri yang terkena selsema yang teruk ketika hamil...

Memang sangat mencabar bila mana semasa hamil kesihatan kita merudum... Di sini saya nak kongsikan testimoni beliau sendiri yang mengalami masalah selsema yang teruk dan ia berkurangan dengan pengambilan Omega...


" Masa awal2 mengandung dulu saya kerap diserang hidung berair. Mungkin sebab saya dah tak ambil alfalfa sebagai anti-resdung (alfalfa bukan sekadar milk booster) ditambah pulak dgn antibodi ibu mengandung ni yg 'kureng' hehe... saya pernah terbaca kat dalam satu majalah, apa yg saya alami ni ialah salah satu sindrom semasa hamil (tak ingat sindrom apa). 
Masa usia kandungan masuk 6 bulan pulak, saya diserang selsema yg teruk. Oh....dah lama saya tak kena selsema mcm ni sejak mengamalkan vitamin2 Shaklee 2thn lepas... Saya kalau kena selsema memang teruk sampai merah2 muka, hidung... dengan hingus yg cair meleleh2 huhuhu... memang tak tahan.... saya ambil 2 biji vitamin C Shaklee & dipatahkan 2 agar penyerapan vitamin lebih cepat berlaku dlm badan saya tapi ia sekadar meredakan. Hingus saya masih meleleh2!

Bila dah tak tertahan, petang lepas En. Billy balik keje, saya mintak suami tercinta menghantar saya ke klinik dgn harapan dapat ubat selsema bagi meredakan selsema yg teruk ni. Doktor bagi ubat tapi saya dinasihatkan agar tahan & elakkan makan ubat (boleh makan tapi lebih baik jgn makan!) saya memang berat hati nak makan ubat klinik masa mengandung ni. Sedangkan vitamin2 pun saya hanya makan vitamin kehamilan Shaklee

Bayangkanlah kalau seseorg tu tak tertahan & perlukan sesuatu tapi tak dapat. Apa perasaannya?

Saya tiba2 teringat yg saya belum makan Omega Guard Shaklee! Saya tau kelebihan Omega Guard ni antaranya memulihkan selsema sebab ia memanaskan dada & bagus utk penghidap lelah. Sebab tu Aien tak pernah diserang selsema sejak saya bekalkan Omega Guard utk dia 2 kali seminggu. Nanti saya cerita pasal Aien pulak :)



Balik dari klinik terus saya telan 2 biji Omega & minum air suam banyak2. Alhamdulillah & macam magic dalam masa 15 minit selsema saya kering & tak meleleh2 lagi! Ya Allah, betul2 miracle!!!
 
Menyesal saya tak sedar dari awal. Kalau tak, takdelah saya menderita diserang selsema yg teruk ni! Eh...tak baik lah, setiap sakit tu Allah turunkan ada hikmah di sebaliknya! Hikmahnya saya dapat kongsikan dgn semua yg Omega Guard ni boleh menjadi penawar selsema jika kita sedang hamil tanpa perlu menelan ubat klinik yg kurang selamat utk bayi dlm kandungan. Bukan je untuk ibu2 yg sedang hamil tapi juga untuk semua. "

Omega 3 ini bersifat panas jadi apabila dimakan automatik memberi kesan panas dalam badan sebab tu Omega melegakan selsema dengan cepat.. Selain itu juga, Omega membantu mengurangkan masalah batuk berkahak yang biasanya menyerang kanak-kanak..

Sebab offer Omega bulan ni, so saya buat stok kat rumah untuk kesihatan anak-anak.. Sekarang ni pula cuaca tidak sesuai untuk kanak-kanak.. Nisya pula sedang diserang batuk dan selsema yang berlarutan lamanya... So promosi ni memanglah masa yang sesuai untuk 'grab' Omega...



====================================================================

PROMOSI NOVEMBER : 

OMEGA GUARD SHAKLEE

BELI 6 PERCUMA 1
BELI 2 DISKAUN 5%

Hubungi Zah untuk miliki omega pada harga jimat...

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!


“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”

14 November 2014

OMEGA MENGURANGKAN KERADANGAN SENDI

Assalamualaikum semua!!!

Salam Jumaat nan indah!!!

Keletihan mengemas rumah setelah tinggalkan rumah dua minggu sebab pergi kursus....

Baru minggu ni berkesempatan Dan larat nak kemas rumah....

Ibu-ibu kita kalau kemas rumah mesti keletihan jugak kan... Kadang-kadang sakit di bahagian sendi menyerang... Tapi tetap teruskan tugas... Sehingga sendi membengkak... Di sapu2 buat supaya sakitnya kurang... Itulah pengorbanan Ibu untuk pastikan dia dapat sediakan yang terbaik untuk keluarga...

Bagaimana pula dengan sendinya yang membengkak?? Sakit??? Mesti memeritkan kan?? Jom hadiahkannya sebotol OMEGA GUARD agar sendinya kembali pulih....

BAGAIMANA OMEGA GUARD MEMBANTU MASALAH SAKIT SENDI???

✔ Omega 3 mengandungi asid lemak perlu (EFA- essentials fatty acid) seperti EPA dan DHA. EPA dan DHA adalah blok binaan yang tubuh kita perlukan untuk menghasilkan resolvins.

✔ Resolvins bekerja dalam darah untuk menghasilkan protein yang mempunyai komponen anti-radang dan mengurangkan kesan pembengkakan.

✔ Tubuh kita TIDAK BOLEH menghasilkan sendiri resolvins dan ia HANYA boleh didapati melalui pemakanan sama ada makanan kaya Omega 3 atau suplemen.

✔ Banyak kajian khususnya dari Universiti luar negara contohnya Universiti Bristol yang menemui pesakit osteoarthtritis yang mengamalkan Omega 3 dapat mengurangkan kesakitan. 

✔ Ini kerana, Omega 3 memperlahankan kehilangan kolagen, iaitu sejenis protein yang bertanggungjawab kepada kesihatan tisu penghubung (kartilaj/ tulang rawan). Apabila kartilaj ini berkurang, tulang akan bergesel bersama dan menyebabkan kesakitan.

✔ Paras asid lemak Omega 3 ini akan melarut dalam tisu rawan, oleh itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.


✔ Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang melambatkan degradasi tulang rawan. Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. 

✔ Omega juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.

✔ Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja

MANFAAT LAIN OMEGA 



CADANGAN : Untuk masalah sendi ini dicadangkan untuk diambil bersama-sama OSTEMATRIX dan AJHT.. Memberi kesan yang baik untuk jangka panjang..

====================================================================

PROMOSI NOVEMBER : 

OMEGA GUARD SHAKLEE

BELI 6 PERCUMA 1
BELI 2 DISKAUN 5%
Hubungi Zah untuk miliki omega pada harga jimat...



Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!



11 November 2014

TESTIMONI OMEGA : MASALAH BRONCHITIS PADA SI MANJA

Assalamualaikum... Hari ni Zah nak share satu testimoni yang mana anaknya menghidap bronchitis sejak berusia 9 bulan lagi... Sangat merisaukan bila bronchitis menyerang.. Siap kena admit and selalu follow up dengan pakar...

Well, jom kita ketahui bagaimana Omega membantu ibu ini menyelesaikan masalah bronchitis terhadap anaknya...




Pn. Huda mula memperkenalkan OMEGA kepada anaknya apabila anaknya berumur setahun dengan meletakkan OMEGA ke dalam makanan hariannya...

Alhamdulillah.. Now anaknya bebas dari bronchitis dan tak perlu lagi follow up... Anak sihat dah tentu menggembirakan si ibu kan..

Jangan biarkan si manja bergantung sepenuhnya kepada ubat-ubatan... Ini akan memberi kesan terhadap sistem imun tubuh yang mana sistem imun akan berkurangan dan kesannya tubuh akan bergantung sepenuhnya kepada ubat-ubatan...


====================================================================

PROMOSI : 

OMEGA GUARD SHAKLEE

BELI 6 PERCUMA 1
BELI 2 DISKAUN 5%



Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

9 November 2014

HERBAL BLEND : MEMBANTU KULIT ALIYA PULIH DARI ECZEMA

Assalamualaikum semua...

Setelah dua minggu kursus.. hari dah kembali bekerja... Hmmm... rasa macam nak cuti lagi je.... dah sedap duk rumah kan... hhihihi

Nak share story sikit hari ni... Selama dua minggu Zah kursus hari tu, anak-anak Zah mak Zah tolong jaga... sebab husband pun kena jaga kursus... mula-mula nak duk seminggu je... tapi mak Zah suh je terus dua minggu kat situ... memang tak pernah kursus jauh-jauh ni... Rindu anak tak terkata... Asyik lah rasa nak balik bila di tempat kursus.. Hihihi... Anyway sangat-sangat berterima kasih kat mak and adik-adik Zah yang sudi jaga anak-anak Zah yang memang banyak sangat 'songeh'nya...

Semasa kat rumah Mak cuaca kat kampung agak panas... kadang-kadang je hujan... Anak Zah yang no 2 tu (Aliya) sangat sensitif kulitnya..dari bayi lagi... sebab dia ada eczema... After umur dia 2 tahun ni eczema dia jarang menyerang kecuali kalau cuaca panas sangat... Nanti kat bawah Zah share macamana eczema Aliya dah berkurangan... And masa kat kampung tu rajin lah eczema dia datang... selalu akan attack bahagian leher dulu.. tapi untuk bagi eczema dia tak teruk selalu Zah akan sapu dengan HERBAL BLEND... masa hantar Aliya kat kampung boleh terlupa bekalkan Herbal Blend... Hmm masa kat tempat kursus memang harap yang eczema dia tak teruk sangat... Tapi tak... rupa-rupanya eczema dia teruk... habis satu badan dia kena... memang kerja di menggaru tak sudah... kulit rasa seperti bersisik... (lupa nak ambil gambar sebab dah risau sangat dengan eczema dia, terus amik action pemulihan..)

Eczema ni sangat teliti penjagaan nya... Sebab dia banyak alahan... Cuaca, habuk, kebersihan.. macam-macam nak kena pastikan supaya eczema tak semakin teruk... Sebab eczema ni boleh menyebabkan asthma... Sejak bayi hingga sekarang ni umur Aliya menganjak ke 3 tahun (bulan 2 tahun depan), Alhamdulillah hanya sekali je Aliya diserang asthma... lepas tu tak de dah... Syukur...

Macamana cara Eczema menyerang Aliya??Eczema akan serang Aliya bila cuaca panas melampau, cuaca berubah dari panas ke hujan, habuk, makan telur dan seafood (especially udang).. Masa tu memang aliya akan ber"lenggeng" je lah(tak pakai baju)... So ibu pulak mula lah "kerjakan" aliya untuk pastikan eczema dia pulih...

Nak tau macamana Zah atasi masalah Eczema Aliya???

Sejak Aliya berumur setahun.. Zah berikan Mealshake dalam pemakanan harian.. Zah bancuh dengan air yang dia suka minum... Alhamdulillah Eczema pun tak seteruk dulu... sehingga sekarang masih lagi berikan Mealshake dalam nutrisi harian Aliya n kakaknya...

Sesekali Zah bagi dia Omega Guard sebiji sekali seminggu... Sejak dari tu.. Asthma dia berkurangan.. N dah tak de terus... (Syukur Alhamdulillah)

Tapi masa bayi Zah belum cuba Herbal Blend lagi kat Aliya... Zah cuba farmasi punya... Dari Ez***a, Ce*****l, M****o... yang natural produk... One set.. dari sabun sampai lah ke krim.. semua tak sesuai... habis beratus jugak sebab nak pastikan kulit dia normal balik... Selepas dah give up dengan produk-produk tu Zah cuba dengan HERBAL BLEND SHAKLEE.. harga dia tak mahal just RM 2+.++.... pada mulanya memang kulit dia tak nampak perubahan... seolah-olah semakin teruk pulak... tapi tak nak give up awal-awal sebab baru je cuba..so teruskan lah sampai habis satu tiub tu.. nampak beransur baik... tapi masih ada lagi yang belum sepenuhnya sembuh...beli tiub ke dua... guna dan terus guna Alhamdulillah... kulit anak zah semakin sembuh... tapi parut-parut kesan dari eczema belum hilang... n sometimes eczema datang balik.. bila menyerang memang susah nak baik... Masa ni Herbal Blend kehabisan stok kat Shaklee... sedih sangat... Cuba dapatkan dari pengedar Shaklee yang lain... tapi hampa... Terputus bekalan... Eczema Aliya pulak semakin teruk...


Sampailah satu hari mak Zah suruh cuba sabun yang mak Zah jual... Nama sabun dia Tsamarat... Agak mahal jugak tapi sebab nak bagi kulit dia pulih... Zah pun cuba... Alhamdulillah kulit anak sesuai dengan sabun tu... sebab nak jimat Zah potong 6 bahagian.. hihihihi...

ni lah sabun nya... sampai jadi testimoni lak...hihihihi.. 1st testimoni untuk sabun ni...

Usaha mencari Herbal Blend tetap tak putus... nasib Ummi Janet ada stok.. grab terus dua tiub... masa ni Shaklee ada restock dua kali tapi sehari penjualan je dah sold out...memang kiciwa sebab tak dapat nak beli pun...so dua tiub yang ada tu cuba jimatkan penggunaannya masa tu sebab takut terputus stok... tak lama lepas tu Shaklee pun restock lagi Herbal Blend... tersenyum lebar sebab dah tak risau lagi... stok memang sentiasa ada di Shaklee... Kat rumah pun buat ready stok.... takut lak sold out lagi susah lak nak cari... Betul-betul HOT HERBAL BLEND ni...

Sekarang ni masih kekal dengan tiga produk ni untuk masalah eczema Aliya... Mealshake, Herbal Blend dan sabun Tsamarat...

Alhamdulillah, bila sesekali eczema menyerang dah tak panik lagi... sebab tiga produk ni sentiasa ada standby stock... Cuma Herbal Blend tak boleh over apply kat kulit Aliya...sebab Aliya senang berpeluh.. so kena tipis-tipis and sekata... Kena juga pastikan krim dah betul-betul menyerap baru boleh pakaikan Aliya baju... Sekarang Aliya dah selesa dengan dirinya... dah tak kerap menggaru macam dulu... Alhamdulillah... Kulit Aliya dah pulih kembali...tak de kesan sisik-sisik masa mula-mula ambil dia 4 hari lepas....


Cubalah... korang pasti puas hati dengan hasilnya...

Dah lama nak share story ni tapi nak pastikan betul-betul memberi kesan terbaik barulah sharing....

====================================================================

PROMOSI : 

OMEGA GUARD SHAKLEE

BELI 6 PERCUMA 1
BELI 2 DISKAUN 5%



Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

3 November 2014

KURUS : BAGAIMANA OMEGA MEMBAKAR LEMAK

KURUS!!!!KURUS!!!!KURUS!!! 

Semua orang nak kurus kan... tapi macam mana nak bakar lemak sedangkan bersenam pun kadang-kadang... lagi lah yang bekerjaya.. kadang-kadang tak berkesempatan pun nak buat aktiviti luar rumah... yelah.. balik rumah dah malam... kepenatan... lepas makan terus membanting badan ke tilam empuk... bila masa lah nak ber excersize...

Sebab tu perlunya vitamin-vitamin pembakar lemak bagi memastikan lemak-lemak tak tersimpan sehingga menjadi lemak tepu... Antara vitamin pembakar lemak dalam Shaklee adalah OMEGA GUARD dan LECITHIN.. Saya akan sharing bagaimana Omega mebakar lemak..


KETAHUI BAGAIMANA OMEGA GUARD BOLEH MEMBAKAR LEMAK???


  • Asid Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis) 
  • Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk mengurangkan selera makan anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan 
  • Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda) 
  • Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemak untuk tenaga 
  • Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak —> Anda boleh mengambil Omega-3 lemak untuk membantu badan anda bertindak balas lebih baik untuk Leptin jadi anda boleh meningkatkan metabolisme membakar lemak anda 
  • Lemak omega-3 boleh ditemui dalam salmon, flaxseeds, kacang, Omega-3 tambahan dan lain ini 79 makanan sumber lemak Omega-3 

3 cara Omega-3 lemak akan membantu anda mengurangkan berat badan

  1. Lemak omega-3 membantu anda mengawal kelaparan anda dengan menstabilkan paras gula darah anda 
  2. Satu kajian Australia menunjukkan bahawa apabila orang yang mengikuti program senaman mengambil omega-3, menunjukkan pembakaran lemak yang lebih tinggi berbanding dengan orang yang bersenam tanpa pengambilan omega 3 
  3. Kajian yang dilakukan di Jepun & Czech republik mencadangkan bahawa Omega-3 lemak menghalang pembentukan lemak badan hodoh dan kajian ini juga menyatakan bahawa Omega-3 lemak menggalakkan pembakaran lebih lemak 





Kesimpulannya, Omega membantu anda mengurangkan selera makan di samping membakar lemak dengan lebih cepat.


====================================================================

PROMOSI : 

BELI 6 PERCUMA 1
BELI 2 DISKAUN 5%

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

TESTIMONI HEBAT OMEGA GUARD


Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


ANTARA TESTIMONI HEBAT OMEGA GUARD SHAKLEE!!


TESTIMONI 1 : SELSEMA DAN BERKAHAK



TESTIMONI 2 : ANAK SIHAT DAN BERTENAGA




TESTIMONI 3 : SAKIT LUTUT SELEPAS BERSALIN



TESTIMONI 4 : KESIHATAN MINDA ANAK-ANAK



TESTIMONI 5 : MASALAH BERAT BADAN



Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus

============================================================================


Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

1 November 2014

OFFER : OMEGA GUARD SHAKLEE!!!

November dah datang menjengah.... Jom tengok apa pula Offer untuk bulan November ni!!!!


NOVEMBER OFFER!!!



NAK BELI 1 BOLEH... HARGA JIMAT!!!

KALAU BELI 2 LAGI BAGUS SEBAB SUPER JIMAT!!!

BELI 6 PERCUMA 1 BOTOL OMEGA!!!

⭐ PERCUMA KEAHLIAN RM65
⭐ REBATE BONUS RM 3+.++
⭐ JIMAT RM135


CEPAT GRAB3x!!!

Promos baru bermula!!!
Boleh hadiahkan kepada Ibu n ayah tersayang..
Boleh hadiahkan kepada isteri/suami...
Boleh hadiah kepada anak2... 

Kesihatan mereka, kegembiraan keluarga....


SEBARANG PERTANYAAN DAN TEMPAHAN...

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!