30 October 2014

OSTEMATRIX BANTU MASALAH KEMBUNG PERUT UNTUK IBU HAMIL!!

Assalamualaikum semua...

Selera Ibu hamil ni memang tak boleh dijangka kan... Adakalanya Ibu Hamil ni selera makannya tinggi... Adakalanya selera makannya berkurangan...

Bila tiba masa selera menggunung mulalah makan tak toleh kiri kanan... Kalau boleh semua nak dibedal.... Haaaaa.... Bila semuanya nak dok bedal mulalah perut sebu... Meragam... Angin pusing2... Senak...

Hohohoho... Memang seksa lah masa tu... Perut dh penuh ngan baby... Tambah pulak angin pusing.... Eh... Tambah pulak baby duk tendang2 n mengeras... Memang seksa... Kadang nak duduk pun tak boleh... Apatah lagi berdiri.... Baby kat dalam pun tak selesa kan....

Kali ni zah mengandung kerap kali kena macam tu.... Memang seksa...selagi angin tak keluar atau selagi tak membuang... Selagi tulah tak selesa... Terseksa... Huhuhuhu.... Nak tau macamana Zah atasi masalah ni???

NAK


Nak tau tak??? Selain Peppermint Ginger Shaklee, apa lagi yang boleh bantu ibu Hamil bila kena situasi macam ni???


OSTEMATRIX!!!!!!!




YEEEE!!! OSTEMATRIX LA¡¡¡¡!!!!

KENAPA OSTEMATRIX????

✔ Kerana magnesium dan Vitamin D yang terkandung dalam Ostematrix membantu semasa proses penghadaman.... Jadi makanan2 yang tak hadam tu dapatlah dihadam dengan baik....

✔ Kerana Ostematrix membantu mengurangkan masalah kembung perut... Sebab tu ia di masukkan ke dalam Set Senggugut... Untuk mengurangkan masalah kembung perut....

✔ Kandungan Magnesium dan Vitamin D yang terdapat dalam Ostematrix membantu meneutralkan asid yang memasuki esophagus yang menyebabkan pedih ulu hati....


APA YANG OSTEMATRIX BEKALKAN DALAM SETIAP PENGAMBILAN SEHARI... ( 4 biji pengambilan sehari)

OsteMatrix Membekalkan:
1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium


ANTARA MANFAAT LAIN OSTEMATRIX...



SET-SET CADANGAN OSTEMATRIX

1) SET KEHAMILAN
2) SET BERPANTANG
3) SET SEMBELIT / BUASIR
4) SET SENGGUGUT
5) SET GASTRIKS
6) SET MIGRAIN
7) SET SENDI



UNTUK SEBARANG PERTANYAAN ATAU TEMPAHAN!!!!

Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai 



20 October 2014

SET RESDUNG SHAKLEE


APAKAH RESDUNG (SINUSITIS)??
Resdung merupakan sejenis penyakit di mana terjadinya radangan pada rongga sinus yang disebabkan oleh jangkitan kuman.

Antara kuman yang menjadi punca penyakit ini ialah:

* Streptococcus
* Staphylococcus


Pada keadaan normal, kedua-dua jenis kuman ini sememangnya sedia ada terdapat pada rongga hidung tetapi ia tidak menyebabkan apa-apa penyakit.

Malah, dengan sistem pertahanan tubuh yang kuat ia dapat dikawal. Sebaliknya, sekiranya berlakunya kepincangan pada pertahanan tubuh bakteria ini dapat membiak tanpa kawalan dan menyebabkan resdung.


Tanda-tanda Seseorang itu Mengalami Resdung adalah :
  • Hidung selalu tersumbat
  • Lendir dari hidung dan tekak
  • Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
  • Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
  • Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
  • Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya


Bagaimana Shaklee membantu??



Alfalfa Complex

  • Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
  • Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis). 
  • Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.


B Complex
  • Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan. 
  • Bertindak sebagai anti-stress. 
  • Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka. 
  • Membantu dalam membinaprotein dalam tubuh.

Vitamin C
  • Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit. 
  • Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh. 
  • Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

Jom dapatkan sekarang... Jangan tunggu virus resdung anda menjadi lebih teruk dan membahayakan anda... 



Jom bershaklee!!!!Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai 

ADIK NAK SEKOLAH!!!

Lately si kecil tu kerap minta ke sekolah... Pagi pegi rumah pengasuh pakai beg sekolah... Sampai malam kadang beg masih melekat di belakang...

Setiap malam selalu cakap "Adik nak tekolah" dengan pelat-pelatnya tu... Bila esok hantar kakak sekolah, si adik mulalah menangis2 nak minta ke sekolah... Seronok agaknya dapat ke sekolah sehari hari tu disebabkan pengasuh cuti...


Tiap2 harilah Ibu kena pujuk n bagitahu dia belum lagi masanya adik g sekolah.... Tiap  kali tu juga suara merayu nak minta ke sekolah... Hihihi...comel sgt bila dia merayu....

Sehari kesekolah seronok agaknya ramai kwan... Tapi hari tu kakak bagitau, adik asyik dduk kat kakak je... Xnak dduk tempat lain..adik malu ngan teacher katanya... Hihihi... Mst cute bila kakak jaga adik....

Next week terpaksa tinggalkan mereka sbb berkursus 2 minggu... So nnti adik sekolah lah kat sana ye...tp 2 mggu je.... Adik memang comel tapi garang... Bak kata En hubby, klu blh xnak adik membesar...sbb comel Sgt....

Malas nak amik gambar bediri...  Menyangkung pun boleh je...

~~Anak-anak syurga~~

BESTNYA PERFORMANCE DRINK!!!

Performance Drink dari Shaklee merupakan antara supplement terbaik yang pernah dihasilkan oleh Shaklee bagi membantu untuk membekalkan tenaga berpanjangan kepada mereka yang mengamalkannya. Performance Drink telah dihasilkan sebagai minuman sukan pertama untuk para atlet di US. Performance Drink juga diamalkan oleh atlet bertaraf antarabangsa seperti Kent Bostick (pelumba basikal)


SIAPA YANG PATUT MENGAMALKAN PERFORMANCE DRINK NI???

✔ Anda yang aktif bersukan
✔ Anda yang ingin berpuasa (atau diamalkan semasa bulan puasa) - diambil sewaktu sahur dan berbuka puasa
✔ Mereka yang menghidap penyakit gout
✔ Mereka yang kurang pengambilan air
✔ Ibu yang menyusukan anak (breastfeed)
✔ Anda yang kerap berasa sakit kepala
✔ Mereka yang gemar minum minuman berkarbonat
✔ Mereka yang ingin melakukan pembedahan
✔ Mereka yang sering tidur lewat malam
✔ Mereka yang sering keletihan




Nak share sedikit testimoni dari suami sendiri yang mengamalkannya...

En. Hubby ni jarang bersenam...tapi bila bersenam mula lah dia cepat pitam... Sebab dia ada tekanan darah rendah... Bila pegi berbasikal atau main badminton, 1st round mesti collapse... Wajib... Sampai kena rehat jap ambil angin....

En hubby memang xsuka makan supplement... Bagi lah apa pun macam budak - budak kena paksa makan ubat....

Ada sekali tu zah bancuh air dia utk bawa bekal masa bersukan, zah tambah 3 sudu performance drink...  Tak nak bawa pada mulanya... Tapi zah paksa... Sebab nak tgk dia kena pitam pagi tak....

Alhamdulillah balik dari bersukan dia siap bagi feedback best... "Bagus lah performance drink ni...abang tak penat langsung... Siap 2-3 round lagi main.. Xde rasa nak pitam pun"..

Sekarang bila nak bersukan memang wajib dia bawa performance drink sebotol.... Siap suruh order lagi sbb dah hbs dah...

Testimoni 2 :


Testimoni 3:



BEST TAU PERFORMANCE DRINK NI... KENAPA?? 





Jom bershaklee!!!!Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai 



19 October 2014

SET KOMBO ESP - HARGA MAMPU MILIK!!!

ESP ni memang HOT SELLER SHAKLEE!!! yelah ada je set bajet yang boleh digabungkan pada harga mampu milik untuk mereka yang inginkan Shaklee pada harga murah...

Sebab tu semakin ramai peminat Shaklee especially ESP sebab kesan memang hebat dan terbaik...

Terdapat banyak lagi produk yang boleh digabungkan bersama ESP... Tapi saya kongsi kan set ni dulu ye....
Ni antara Set Bajet ESP pada harga mampu milik... 



_________________________________________________________________________________

SET BAJET / KOMBO ESP

1) ESP + VITA E
- memudarkan parut jerawat
- membantu pertumbuhan sel-sel baru
- melicinkan kulit
- menghaluskan kulit

2) ESP + OMEGA GUARD
- sesuai untuk Ibu Hamil
- mengurangkan risiko keguguran
- mengurangkan risiko lahir pra matang

3) ESP + VITALEA
- sesuai untuk Ibu Hamil Dan menyusu
- badan kekal sihat..
- HB konsisten
- mengurangkan alahan kulit Ibu Dan bayi

4) ESP + LECITHIN
- mengurangkan berat badan
- membakar lemak berlebihan
- menjadi bentuk badan lebih menarik

5) ESP + ALFALFA
- milk booster
- susu lebih pekat Dan berkhasiat

6) ESP + GLA
- sesuai untuk kesuburan wanita
- sesuai untuk wanita yang mempunyai masalah keguguran
- masalah jerawat dan jeragat
- masalah hormon yang tidak stabil
- masalah haid yang tidak teratur
- masalah senggugut

7) ESP + OSTEMATRIX
- membantu mengatasi masalah gastrik
- membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat bagi ibu hamil dan menyusu
- mengurangkan masalah kekejangan otot

8) ESP + ZINC
- sesuai untuk kesuburan lelaki
- membantu mempercepatkan penyembuhan luka 
- sesuai untuk waitata lepas bersalin
- mengurangkan masalah keguguran rambut
- mengurangkan masalah eczema

9) ESP + PERFORMANCE DRINK
- sesuai untuk berpuasa
- memberi tenaga ketika berpuasa
- mengurangkan rasa dehidrasi dan rasa dahaga


 ESP adalah protein soya yang berkuliti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk. Tiada trial pack. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.

Sebab utama ESP ni sangat popular dan produk yang paling laris ialah kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal.....tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.


Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?
  • rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
  • kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  • punca ulser perut + ulser usus.
  • luka lambat sembuh akhirnya berparut.
  • ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
  • antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.

.


Jom dapatkannya sekarang!!!



Jom bershaklee!!!!Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai 

17 October 2014

KEJUTAN YANG MEMANG 'SUPRISE'!!!

Finally... My MIL dah tau yang Zah pregnant... Hahahha...

Nak tau macamana pula MIL tau??? Hihihi my mom la yang terbocor kan surprise kami.... Lupa pula nak pesan... Hihihi... Diorang ni memang kamcing...Ada je yang nak di bualkan...

Apa perasaan MIL??

Mula-mula marah juga... Yela benda baik apa nak rahsia sangat kan... Sampai cakap tak nak amik tau apa-apa jadi lepas ni...

Ha cuak En hubby.... Mana tak nya... Bila insan yang bergelar 'Mak' cakap macam tu kan... Kata-kata mereka umpama DOA...

Tapi lepas explain Mak ok dah sebenarnya... En hubby yang nak surprise sangat.. Lastly kami yang surprise....hahaha rasakan....

Saya sayang kedua-dua  MAK saya... Merekalah penasihat terbaik saya....
Selalu sokong apa yang saya buat...
Jatuh bangun mereka sentiasa ada bersama...
Membantu ketika susah...

Merekalah SYURGA saya...

Uda @ Zah sayang Mak....


NAK BONUS PERCUMA DENGAN SHAKLEE???


Dikala kakitangan awam dengan sabar menunggu bonus setengah bulan gaji bulan 1 tahun depan.. Kami yang join Shaklee ni tiap-tiap bulan merasa bonus hebat...Bukan hebat je tapi lebat... 

Brapa bonus yang kami dapat tiap-tiap bulan??? Bergantung kepada usaha..bila dapat bonus tanpa usaha tentu penuh dengan syubhah kan... 

Hebat usaha-hebat lah bonus... Macamana nak dapat bonus Shaklee??? Macamana nak Kira bonus Shaklee???


Dengan setiap belian setiap bulan melebihi RM 480 dah melayakkan setiap ahli Shaklee itu untuk terima bonus.., susah ke nak dapatkan belian Rm 480 tu?? Tak lah... Just sharing je kebaikan Shaklee dah membolehkan anda terima bonus Shaklee...

Selain itu, amalkan tips istimewa yang sering dikongsikan oleh leader2 hebat Shaklee... 

Nak merasa bonus sebulan, dua bulan, tiga bulan Gaji pun boleh... Tak de apa yang mustahil... Yang penting kongsi dan amalkan...

Apabila pertama kali mencapai 3000 UV anda akan naik ke rangking supervisor dengan bonus Rm2+++ dan dari situ melayakkan anda untuk mengumpul point bagi bonus kereta pula...

Bonus Shaklee ni bukan setakat bonus tunai je... Malah ada pagi dua bonus... Kadang jadi 4, boleh jadi 5, boleh jadi 6... Sebab Shaklee sentiasa meraikan kehebatan usaha-usaha pengedar mereka kerana pengedar Shaklee adalah Duta Shaklee... 

Nak merasa bonus tiap-tiap bulan??? Jom la join Shaklee... Hanya bermodalkan RM 65 sahaja seumur hidup... Anda bakal peroleh 4/5 angka bonus bergantung kepada usaha anda.. Usaha ciput hasil pun ciputlah... Usaha sebesar gunung... Hasil pun sebesar gunung...





Jom bershaklee!!!!Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai 

16 October 2014

CABAR KEMAMPUAN DIRI

Entri penutup di hari Khamis.... Mencabar diri menulis blog sehari 3 entries..... Apa faedahnya???

πŸ“Œ Dapat memberi peluang Dan ruang untuk saya kembangkan pengetahuan saya lebih lagi...

πŸ“Œ Saya akan lebih banyak membaca untuk mempelbagaikan tulisan saya...

πŸ“Œ Mencabar kemampuan diri yang selalunya kalah dihujungnya...

πŸ“Œ Lebih banyak gali ilmu terutama tentang Shaklee... Baru lah lebih confident...

πŸ“Œ Menjadikan ia persaingan yang sihat dengan blogger lain!!!


Cabaran yang agak sukar untuk kekal namun saya kena keluar dari keselesaan diri untuk berubah Dari biasa kepada luar biasa...

Sampai bila masih nak ditakuk lama kan...lama sangat nnti basis pula... Hihihihi

CABAR DIRI!!
UBAH PERSEPSI!!!
SENTIASA POSITIF!!!!
PASTINYA SHAKLEE DI HATI!!!


Jom bershaklee!!!!Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai 

SARAPAN ENAK DI PAGI HARI!!!

Kadang-kadang kerap juga kita tak tau nak sarapan apa kan... Especially ibu-ibu hamil ni... yelah bila dah kerap muntah-muntah nak masuk apa dalam perut pun tak tau.. semua nya tak menyelerakan.... makan pun keluar balik...

Jom cuba resepi ni... Yang pasti rasa dia memang sedap n paling penting berkhasiat...

300 ml susu Segar
1 sudu besar ESP
1 sudu besar MEALSHAKE

Lepas tu SHAKE!!! SHAKE!!! SHAKE!!! LAH....





KENAPA ESP DAN MEALSHAKE ANTARA VITAMIN YANG SESUAI UNTUK IBU HAMIL???

ESP
πŸ“Œ memberi rasa kenyang yang lama ➡ jadi pada ibu-ibu Hamil yang nak travel jauh tu @ tak boleh ambil sarapan pagi bolehlah ambil ESP sebagai pengganti menu sarapan pagi... Bagus juga untuk ibu-ibu yang berpuasa....

πŸ“Œ membekalkan tenaga ➡ ibu-ibu Hamil ni kerap rasa letih... Jadi mudahlah urusan seharian...

πŸ“ŒSelamat untuk Ibu dan bayi ➡ ESP Shaklee adalah NON GMO yang mana penghasilannya tidal menggunakan bahan kimia mahupun alcohol...

πŸ“Œ Mencantikkan kulit Ibu dan baby ➡ strechmark hilang... Baby gebu...

πŸ“Œ Kencing manis ➡ Mengurangkan masalah kencing manis pada Ibu Hamil kerana kandungan Indeks Glisemik yang rendah. Paras gula juga rendah

MEALSHAKE
πŸ“Œ Multivitamin ➡ Mengandungi multivitamin sesuai untuk ibu-ibu yang sukar telan pil...

πŸ“Œ Mengurangkan alahan ➡ Bila vitamin mencukupi dalam badan ia akan mengurangkan rasa loya

πŸ“Œ Meningkatkan selera makan ➡ Bagus untuk Ibu Hamil yang alami masalah kurang selera makan...



Dah tau nak sarapan apa esok?? Cubalah... Mesti jadi menu wajib... Hihihi


PROMO ESP : BELI 6 PERCUMA 1
PROMO MEALSHAKE : BELI 3 PERCUMA 1


Jom bershaklee!!!!Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai 

AKTIVITI PUTERI2 ALEIYA



Hari ni budak-budak comel ni di minta untuk kemas rumah...bersepah dengan mainan, buku-buku, botol susu kat ruang tamu.... Asyik Ibu je kemas... So masa untuk anak-anak pulak kemas...

Tapi nak ke diorang kemas??

Kanak-kanak ni kalau di minta buat sesuatu perlu ada syarat nya @ upahnya baru lah diorang nak buat... Baru bersemangat nak menyusun...

Dah pesan awal-awal...

"Kalau Ibu tengok tak kemas, mainan bersepah dalam bilik tu Ibu tak keluarkan hadiah...."

Mainan Dan buku-buku kat ruang tamu tu di minta kemas ke bilik...kalau tak pesan nnti bilik pula yang berselerak...

Berhasil ke????


Tentu lah berhasil... Bawah-bawah kerusi pun bersih.... Hihihi... Bila anak di ajak buat bersama-sama tugas2 di rumah lama-lama diorang akan terbiasa untuk buat semua tu...

Especially, mainan dan buku-buku diorang tu yang sememangnya setiap sudut ada je...

Plus/minus Ibu la yang kemas.... Jadi tak banyak sangat tugas mengemas.... Lagi2 lah tengah macam ni... Malas nak mengemas tu melampau-lampau...hihihi....

So, apa hadiah untuk mereka yang comel ni????


Ha tu dia!!! Besar tak hamper tu??? Hahaha...ayah menang teka kacang masa majlis dinner semalam... So boleh lah jadi reward tuk anak2... Tak keluar kos pun... Diorang pun suka.... 

Tengok tu senyum meleret je.... :)

Yang penting jangan menipu... Kata ada hadiah tapi sebenarnya tak de... So akan datang diorang tak nak buat bila kita minta tolong.... Dan dari situ kita dah ajar mereka menipu....

Semoga mereka kekal sihat dan cerdas!!! 
Mealshake banyak membantu dalam tumbesaran mereka....


Jantung hati ibu... Anak-anak syurga Ibu....

IBU SAYANG KAMU!!! 


Jom bershaklee!!!!Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai 

15 October 2014

AMBIL DARAH LAGI....

Salam pagi RABU.....

Hari ni my 4rd check up.... Setelah 2 Kali check up kena amik darah... Hari ni kena amik darah lagi untuk HB analysis....


Masa ambil darah 1st checkup hari tu doktor tak dapat nak confirmkan sebab base on report sel darah merah kurang dari sepatutnya... Suspect Thalasemia... Harap2 bukanlah....

Pastu 2nd checkup ambil darah lagi untuk dapatkan keputusan darah yang betul.... Result 2nd checkup memang tunjuk yang sel darah merah aku kurang... Sepatutnya 90mg ke atas... Tapi aku punya 78mg je.. But doktor masih tak boleh buat keputusan sebab HB aku masih ditahap normal... 11mg... Memang bagus bagi ibu hamil...

Harap2 result hari ni tak tunjukkan yang negatif...

Just keep on dengan Set Kehamilan Shaklee... Semoga semua kembali seperti biasa.....

Tiada apa yang perlu dirisaukan selagi doktor tak bagi final result....

So, just enjoy the journey....ada lagi 5 bulan pagi untuk ditempuh... Kekal sihat sepanjang kehamilan dengan Shaklee!!!

πŸ’šπŸ’šπŸ’šπŸ’š Shaklee


9 October 2014

FUNGSI DAN KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE

Hari ni ada yang repeat order Ostematrix untuk set gastrix... Hmm...nampaknya customer dah rasakan kelebihan Shaklee ni... Apa yang bestnya ostematrix ni sampaikan ada yang repeat order ni???

10 fungsi & kelebihan ostematrix shaklee
=====================================

1. Menguatkan Tulang – Kalsium menguatkan tulang belakang dan memastikan bentuk yang betul kepada badan selain daripada mengurangkan risiko sakit belakang. Kalsium membantu menjadikan tulang berada dalam keadaan yang baik dan mencegah sakit tulang seperti artritis dan osteoporosis yang boleh menjejaskan pergerakan bebas selain dari menjadi amat menyakitkan.

2. Mencegah Obesiti - Kalsium dapat membantu dalam mengekalkan berat badan optimum bagi lelaki dan perempuan. Jika terdapat mana-mana kekurangan kalsium dalam diet anda, badan akan cenderung untuk melepaskan hormon paratiroid, yang seterusnya merangsang tulang untuk melepaskan kalsium ke dalam aliran darah anda untuk mengimbanginya. Dari segi lain, hormon paratiroid juga merangsang pengeluaran lemak dan mencegah pembuangannya, yang sekali lagi boleh membuat anda gemuk. Jadi pastikan anda mengambil jumlah kalsium yang betul, supaya obes tidak terjadi dengan bahaya kesihatan lain yang berkaitan.

3. Melindungi Otot Jantung - Kalsium melindungi otot jantung anda. Jumlah kalsium yang mencukupi membantu otot jantung untuk melakukan penguncupan dan pengembangan betul. Kalsium juga membantu sistem saraf untuk mengekalkan tekanan di dalam arteri anda. Jika terdapat penurunan kalsium, sejenis hormon yang dipanggil calcitrol dilepaskan yang bertindak dengan otot lembut arteri, dan dengan itu meningkatkan tekanan darah. Otot jantung memerlukan ion kalsium extracellular untuk penguncupan. Apabila kepekatan intrasellular kalsium meningkat, ion kalsium berkumpul bersama-sama dengan troponin protein yang merangsang cecair extracellular dan ruang intraselular, malah otot rangka, yang hanya diaktifkan oleh kalsium yang disimpan dalam reticulum sarcoplasmic.

4. Mengelakkan Kanser Kolon - Kalsium yang mencukupi mengurangkan risiko keseluruhan kanser kolon dan mengelak pertumbuhan polip yang boleh membawa kepada kanser. Suplemen kalsium dapat mengurangkan risiko adenomas, juga dikenali sebagai tumor nonmalignant di dalam kolon. Ini sebenarnya adalah pelopor kepada kanser kolon, namun ia masih tidak diketahui jika pengambilan kalsium mengurangkan risiko kanser sepenuhnya. Kalsium berlebihan akan tinggal di dalam usus anda setelah badan anda menyerap apa yang diperlukan. Dalam perjalanan melalui kolon, kalsium yang tidak diserap ini dipercayai untuk mengikat sel-sel kanser supaya ia dikumuhkan bersama-sama dari badan. Kajian telah menunjukkan bahawa kedua-dua makanan sumber kalsium dan supplemen kalsium memberikan kesan perlindungan ini.

5. Mencegah Blues Pra-haid - Jumlah kalsium yang mencukupi mengurangkan gejala-gejala sindrom prahaid pening kepala, perubahan mood, tekanan darah tinggi dan sebagainya. Tahap kalsium yang rendah mungkin mencetuskan pengeluaran hormon yang menyebabkan hilang mood termasuk cepat marah dan kemurungan.

6. Mencegah Batu Karang – Batu karang sebenarnya deposit terhablur kalsium dan lain - lain mineral dalam saluran kencing manusia. Bentuk yang paling umum batu karang ialah batu-batu oxalate. Sebelum ini, ia dianggap bahawa pengambilan kalsium yang tinggi atau penyerapan kalsium tinggi membangunkan batu karang, tetapi kajian terkini menunjukkan bahawa pengambilan kalsium diet tinggi mengurangkan bahaya batu karang dengan baik. Secara ringkasnya, kalsium tidak menyebabkan batu karang, tetapi kalsium yang hadir berlebihan di dalam air yang mengakibatkan batu karang. Faktor-faktor lain seperti penggunaan oxalate tinggi daripada sayur-sayuran berdaun seperti kale dan bayam, kekurangan minum air boleh menjadi punca besar untuk batu karang.

7. Memastikan Tahap pH Alkali Yang Sihat - Makanan ringan, gula yang berlebihan dan barangan di dalam tin menyumbang pembentukan asid dalam badan, yang boleh menimbulkan pelbagai penyakit seperti kanser, batu karang dan darah tinggi. Kalsium membantu untuk mengekalkan tahap pH yang sihat, seterusnya meningkatkan kecergasan dan kesihatan secara keseluruhan.

8. Kawalan Tekanan Darah - Beberapa penyelidikan mengisytiharkan bahawa diet vegetarian dengan jumlah yang tinggi dengan kalsium, magnesium dan kalium dan serat akan mengurangkan tekanan darah. Walaupun penyelidik lain membuat kesimpulan dengan pendapat yang berbeza dan berkata bahawa pengambilan kalsium menyebabkan darah tinggi. Kemudian ia melihat bahawa sebab bagi keputusan itu adalah kerana kajian-kajian ini menguji kesan nutrien tunggal dan bukannya sumber-sumber makanan yang mempunyai kandungan nutrien. Institut Kesihatan Negara menjalankan penyelidikan yang dikenali sebagai "Pendekatan Pemakanan Hentikan Tekanan Darah Tinggi ( DASH) ". Diet "tipikal American" berbanding dengan dua diet diubah yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran dan kombo "DASH" diet yang disumbat dengan buah-buahan, sayur-sayuran, dan kalsium. Hasil kajian menunjukkan peningkatan pengambilan kalsium menyebabkan tekanan darah menurun.

*Untuk membantu menguji kesan gabungan nutrien termasuk kalsium dari makanan pada tekanan darah, satu kajian telah dijalankan untuk menyiasat kesan pola makan pelbagai tekanan darah. Secara keseluruhan didapati bahawa pengambilan makanan yang mencukupi buah-buahan dan sayur-sayuran serta kalsium memainkan peranan penting dalam mengawal tekanan darah.*

9. Mengekalkan Gigi dan Gusi yang sihat - Kalsium melindungi gigi anda dengan menjaga tulang rahang yang kuat dan kukuh sepanjang kehidupan anda, yang seterusnya memastikan gigi kuat di mana bakteria tidak boleh berkembang. Oleh itu, sebelum gigi dan gusi anda mula memberi masalah, amalkan diet yang kaya kalsium dengan teratur. Pengambilan kalsium seharusnya tinggi terutama dari usia muda, jadi anak anda secara semulajadi membesar gigi dan tulang yang kuat.

10. Membantu Pengangkutan Nutrien - Kalsium membantu nutrien bergerak mudah melintasi membran sel.

Kalsium adalah mineral yang paling penting, dan kita cenderung mengabaikan ia. Kebanyakan kanak-kanak cerewet untuk minum susu dan akhirnya berhenti minum susu sama sekali. Harus diketahui bahawa mengabaikan mineral kalsium boleh menyebabkan banyak penyakit yang serius dalam jangka panjang. Kalsium adalah elemen penting dalam diet mana-mana manusia yang sihat.

======================================

Sebab tu ada yang sampai repeat order.... Banyak sangat kelebihannya...




Nak lebih info???Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

KENAPA SHAKLEE MASIH DIHATI???

Kenapa zah masih dengan Shaklee?? Apa yang istimewanya Shaklee sampai tak nak berganjak dari sharing kebaikannya...

Jom zah sharing sikit info Mengapa Shaklee adalah part time business yang paling best?

1. Ia adalah bisnes produk kesihatan. Produknya berkualiti, mesra alam , selamat dan berkesan.

2. Repeat order yang mudah berbanding menjual baju atau barangan lain. Demand is there.

3. Bonus shaklee bayar besar dan lebih besar dr kebanyakan MLM. Dibayar direct pada kita dan bukan melalui UPLINE.

4. Insentif yang banyak.

5. Penghantaran produk kpd customer makin efisien.

6. Siapa usaha lebih dapat lebih. Downline boleh dapat bonus lebih besar dr upline kalau dia usaha lebih dan upline tak usaha.

7. Pahala membantu orang utk sihat. Bisnes yg bukan hanya utk dunia tapi akhirat juga membantu.

8. Membantu otak kita berkembang dengan ILMU KESIHATAN.

9. Ia bisnes yg berlarutan berbanding bisnes lain ia hanya trend.

10. Semuanya dihujung cari. Online utk order atau phone call sangat mudah.

Nak biz mudah???Jom sertai Shaklee hanya semudah ABCD anda boleh berjaya...

Apa itu ABCD??Daftar dulu baru tau..

Registration : Rm 65 seumur hidup..
Xperlu maintain point utk kekal dengan Shaklee...




Nak lebih info???Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

BERURUT KETIKA HAMIL?? BOLEH KE??

Kesihatan agak tidak mengizinkan sejak akhir-akhir ni... sakit pinggang berlanjutan dah menjangkau minggu...memang menyakitkan especially nak bangun dari katil dan sofa... hmm.. macam ni memang nak kena urut ni...sakit sangat... Ostematrix membantu juga di pagi hari... xde sakit-sakit pinggang tapi bila dah ke hampir tengahari mula terasa kesakitan tu... penat sangat agaknya... drive pergi balik kerja setiap hari...

Tapi boleh ke ibu hamil ni berurut??

Membaca di blog Dr. Zubaidi ada banyak info yang boleh diperolehi... Kebanyakan doktor amat berat nak galakkan ibu hamil ni untuk berurut kerana bimbang akan memudaratkan kandungan jika beurut dengan mereka yang kurang pakar tentang perbidanan...

Doktor juga tidak menggalakkan untuk berurut ketika usia kandungan di bawah 12 minggu kerana ia akan berisiko kepada keguguran.. So sebelum pergi berurut pastikan pengurut tersebut memang tahu tentang ilmu perbidanan.. Sebab pengurut perlu tahu bahagian-bahagian sensitif pada ibu hamil...

Pastikan juga kandungan sudah masuk trimester kedua kerana pada trimester kedua rahim sudah sedikit kuat namun masih perlu berhati-hati.. sebab tulah perlunya pengurut yang PAKAR...

APA MANFAAT BERURUT UNTUK IBU HAMIL NI??
  1. Tekanan ketika hamil akan menyebabkan anda mudah letih, tidak bertenaga, mudah marah dan tertekan. Jadi urutan membantu dengan mengurangkan kepekatan norepinephrine dan kortiso yang menjadi punca tubuh mengalami tekanan.
  2. Tubuh akan lebih tenang dan bersemangat kerana urutan yang bagus akan meningkatkan kepekatan hormon dopomine dan serotonin. Hormon-hormon yang sama ini juga akan membantu anda mengurangkan komplikasi ketika dalam proses untuk melahirkan bayi kelak.
  3. Mengurangkan bengkak di bahagian sendi tubuh.
  4. Memperbaiki sistem ketahanan tubuh bagi melawan penyakit, jangkitan kuman dan virus.
  5. Memperbaiki pola tidur agar anda dapat tidur dengan lebih nyenyak.
  6. Mengurangkan kesakitan biasa ibu hamil iaitu sakit pinggang dan belakang tanpa memerlukan anda mengambil ubat penahan sakit.


Tips untuk berurut:
  1. Pastikan anda berurut dengan tukang urut yang bertauliah.
  2. Sekiranya mengalami kesakitan di bahagian abdomen selepas berurut, segera berjumpa dengan doktor.
  3. Sentiasa mengingatkan tukang urut supaya melakukan urutan ringan walaupun bahagian tersebut perlu ditekan kuat.
  4. Urutan ketika hamil yang elok sebaik-baiknya dilakukan dalam kedudukan mengiring dan hanya mengambil masa sekurang-kurangnya satu jam sahaja.
Bagi mereka yang selalu mengalami kekejangan pada kaki, tangan atau bahagian tubuh yang lain bolehlah mencuba OSTEMATRIX yang mana sangat membantu diwaktu-waktu kecemasan... keranan kebiasaannya ibu hamil kerap mengalami kekejangan di waktu pagi... 



Nak lebih info???Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

7 October 2014

SEGALANYA ESP!!!

Bulan Oktober yang pastinya bulan istimewa untuk ESP.. Yelah mana taknya Shaklee buat offer untuk ESP lagi khas untuk peminat dan pelanggan Shaklee... Lepas ni bertong-tong lah yang bakal diborong!!


Jom ketahui kelebihan ESP ni sehingga menjadikan ESP antara HOT ITEM dalam Shaklee... Sampai jadi fenomena ESP sebab kerap OOS (OUT OF STOCK).. 


KELEBIHAN DAN KEISTIMEWAAN ESP SHAKLEE

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolestrol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko kanser,
16. Bertindak sebagai antioksidan,
17. Menguatkan sistem imun tubuh,
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,
19. Memelihara kesihatan jantung
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
24. Membantu merendahkan paras kolestrol,
25. Mencegah osteoporosis
26. Membantu pembentukan sel-sel baru.
27. Membantu menyembuhkan gastrik.
28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
30. Memudarkan parut
31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
32. Kecantikan kulit dan rambut




Nak lebih info???Hubungi....

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak
Like Page : Kasihku Untukmu

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”


COD AREA : Bandaraya Johor Bahru, Larkin, Bandar Baru Uda, Tampoi, Skudai, Taman U, UTM Skudai, Perumahan Pulai

5 October 2014

KASIH IBU

Finally my mom know that I'm pregnant... πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

Mak tegur... "Mak tengok badan uda ni makin berisi lah... " Aku tersenyum sambil tepuk2 perut...hihihi...

Mak dapat agak rupanya... Sebab Mak tengok lain macam je aku ni...

Mak dah tau tapi cuma Mak tak tau sape...

Eh? Mak tau dari mana??? Mak cakap mak ada mimpi salah sorang anak mak mengandung...cuma mak tak tau sape...

Kuat betul instinct seorang Ibu tu kan... Sejak dari dulu memang aku tak leh nak sembunyikan apa2 dari mak sebab mak akan dapat baca Dan mak akan dapt petunjuk dulu...

Dulu masa nak bersalin anak pertama n kedua mak yang rasa sakit perut dulu sebelum aku bersalin... Kata mak perut mak sakit memulas2 macam nak buang air tapi tak nak... Tak lama lepas tu mak dapat berita aku dah bersalin...

Kuat betul kasih Ibu tu.... Terima kasih mak!!! Kasih mak tiada bandingnya..Semoga mak berjaya dalam bisness yang mak ceburi...Doakan uda berjaya dalam Shaklee...

I πŸ’– u... Mak...😒😒😒😒