23 February 2014

Tips Dan Petua Mudah Hamil Mengikut Cara Islam

Assalamualaikum semua... entri kali ni zah nak kongsikan sedikit tips bagi pasangan yang menantikan zuriat setelah sekian lama mencuba... 

Selain mengamalkan Set Kesuburan Shaklee boleh juga amalkan tips ni... Dengan izin Allah... Tiada apa yang mustahil....

Siapa yang bergelar suami isteri di dunia ini yang tidak mahu dipanggil ayah dan ibu, siapa yang tidak mahu ada zuriat. Anak adalah anugerah Ilahi yang paling berharga, terasa sunyi jika tiada anak atau masih belum dikurniakan anak.

Firman Allah SWT dalam surah (asy-Syura: 49-50) yang bermaksud :


“Dia memberikan anak perempuan kepada siapa yang Dia kehendaki dan memberikan anak lelaki kepada siapa yang Dia kehendaki, atau Dia menganugerahkan kedua jenis lelaki dan perempuan (kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya), dan Dia menjadikan mandul siapa yang Dia kehendaki. Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui lagi Maha Kuasa.”

Anak adalah rezeki, amatlah beruntung kepada sesiapa yang telah dikurniakan anak lebih awal dari yang lain, bersyukurlah, jangan kufur dengan nikmat yang Allah berikan, jangan terlalu berbangga dengan kejayaan, kerana kejayaan itu milik Allah Ta’ala, bagi kita sebagai hamba hanya mambu berdoa, berusaha, berikhtiar dan bertawakkal kerana anak itu tercipta bukan kerana kuasa manusia.

Anak yang dilahirkan adalah anugerah Ilahi dan kurniaan daripada Allah Ta’ala kepada umatnya. Zuriat bukan sekadar penyambung warisan malah bukti kekuasaan Allah. Tidak dinafikan bahawa setiap pasangan berumahtangga sentiasa mengimpikan anak untuk menyerikan lagi rumahtangga mereka.

Oleh itu, anak adalah amanah Allah yang dipertanggungjawabkan kepada setiap ibu bapa untuk mendidik dan mengasuh mereka supaya menjadi insan yang berguna kelak. – hasnulhadiahmad.com


Doa Dan Amalan Untuk Mendapat Zuriat

Melalui perkahwinan, manusia akan dapat mengembangkan keturunan dan memenuhi ketenteraman jiwa kerana perkahwinan yang harmoni dan sesuai menurut tuntutan Ilahi, dapat memenuhi tuntutan biologi. Malah tujuan perkahwinan juga adalah untuk mendapatkan zuriat melalui ikatan sah di sisi agama dan undang-undang. Namun, tidak semua pasangan suami isteri beroleh zuriat setelah berkahwin. Ada sesetengah pasangan perlu mengambil masa yang lama untuk memperoleh zuriat dan ada juga yang tidak mempunyai zuriat sehingga tua disebabkan perkara-perkara tertentu. Tetapi perlu diingat bahawa semua yang berlaku itu adalah dengan izin dan kehendak ALLAH s.w.t.

Oleh yang demikian, mereka yang beriman dan percaya dengan ketentuanNYA akan redha dengan segala apa yang terjadi terhadap diri mereka. Akan tetapi itu tidak bermakna kita hanya perlu akur dan berserah dengan apa yang terjadi tanpa berusaha bersungguh-sungguh untuk memiliki zuriat. Dalam Islam terdapat tips atau amalan yang boleh diamalkan agar dipermudahkan mendapat zuriat yang baik dan soleh.


1. Pertama

bersangka baik dengan ALLAH s.w.t. serta berdoa dengan membaca ayat 38, surah Ali-Imran yang bermaksud:


“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa.”

Al-Imam Al-Samarqandi meriwayatkan bahawa Nabi Zakaria a.s pernah merasakan baginda tidak akan mendapat zuriat sehinggalah baginda melihat anugerah ALLAH s.w.t. Maka baginda meyakini bahawa ALLAH berkuasa mengurniakan baginya anak. Tambahan pula, baginda memegang amanah menjaga kunci rumah Qurban yang diwarisi turun-temurun. Keturunan dalam ayat ini bermaksud anak yang sihat sejahtera dan berakhlak.


2. Kedua

bersangka baik dengan ALLAH s.w.t serta berdoa dengan ayat 89, surah al-Anbiya yang bermaksud:


“Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkau jua sebaik-baik yang mewarisi.”

Ayat ini juga berkenaan dengan kisah Nabi Zakaria a.s. untuk memperoleh anak yang baik bagi menyambung zuriatnya.Amalkan membaca doa ini bersama doa dalam surah Ali-Imran tadi untuk mendapat zuriat. Selain itu berikhtiarlah dengan perkara-perkara yang dibenarkan syarak. Pasangan suami isteri juga dinasihatkan supaya memperbanyakkan sedekah, puasa sunat dan qiamullail untuk mendapat anugerah ALLAH s.w.t. yang hebat ini.

Bagi ibu yang mengandung, persediaan rohani dan adab penting semasa mengandung bagi menentukan tingkah laku anak yang bakal dilahirkan samada baik atau sebaliknya.


Amalan-Amalan Untuk Mendapat Zuriat

Setelah berusaha dengan perubatan moden dan kampung untuk memperoleh zuriat bahkan telah berdoa kepada Allah, namun belum memperoleh zuriat, maka kita dituntut supaya banyak bersabar dan jangan dalam keadaan tertekan. Perasaan yang tidak stabil akan mengganggu keadaan dalam diri anda dan ini akan menyukarkan lagi bagi anda berdua untuk memperolehi zuriat.

Di dalam berdoa kita disuruh menaruh harapan seratus peratus kepada Allah dan yakin bahawa Allah berkuasa untuk mengabulkan doa kita tersebut. Yang paling penting awali doa dengan pujian kepada Allah dan selawat kepada Rasulullah SAW begitu juga dalam menutup doa.

Mungkin anda semua boleh mencuba amalan di bawah ini, semoga Allah memberikan jalan penyelesaian yang terbaik untuk anda dalam penantian untuk mendapatkan zuriat.


1. Amalan pertama.

Selepas Fajar ataupun Solat Subuh

♡ Baca Bismillah 1 kali

♡ Kemudian selawat kepada Nabi Muhammad SAW 3 kali.

♡ Setelah itu sujud dan baca kalimah syahadah 101 kali

♡ Dalam sujud tersebut mohonlah kepada Allah apa yang kita hajatkan. (Umpamanya: “Ya Allah, kurniakanlah kepada hamba mu zuriat atau anak yang soleh yang Engkau berkati di dunia dan akhirat)

♡ Kemudian tutup doa tersebut dengan membaca selawat 3 kali.

Amalkanlah cara ini baik suami ataupun isteri selama 15 hari atau teruskan jika masih belum berhasil dan jangan merasa putus asa. Sebab Allah tidak suka terhadap orang yang suka berputus asa.


2. Amalan kedua.

♡ Suami hendaklah membaca “Ya Mutakabbir” (Allah Yang Maha Memiliki Keagungan ) sebanyak 11 kali sebelum mengadakan jimak.

♡ Isteri hendaklah membaca “Ya Awwal” (Yang tiada permulaan adaNya) 333 Kali setiap hari.

♡ Isteri hendaklah membaca setiap hari “Ya Zaljalaali Wal Ikram” 11 kali kemudian tiup di dalam air dan air tersebut diminum.

♡ Suami isteri hendaklah membaca surah Yusuf / surah Maryam setiap hari.

Amalkanlah dengan penuh harap agar dimakbulkan oleh Allah SWT akan zuriat yang baik dan mendapat rahmat daripada-Nya. – Ustazah Siti Nor Bahiyah



Jadikan ia amalan... Allah Maha Berkuasa atas segalanya....
Nak dapatkan Shaklee?? Hubungi :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

19 February 2014

TESTIMONI SET KESUBURAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya nak share sikit testimoni dari Pn. Nurul Fiza since hampir 2 bulan consume. Jom baca....

"Pada awalnya beli gla dan bcomp untuk nk hamil.sekaligus nk kurangkan rs sakit masa period dtg.selepas seminggu makan sy ke klinik untuk membuat pemeriksaan lain.tetapi doktor dapati sy mempunyai rahim yang terbailk. masa tu doktor kata org yang ade rahim terbalik ssh untuk hamil.tapi dengan izin allah kita xtahu.

so selepas sebulan en suami plak try mkn vitamin e,zink dan esp.org lelaki ssh skit nk mkn vitamin tp setelah dipujuk dan bgtau akan dpt kesan kesihatan yang mmg superb dia pun mkn.

Alhamdulillah selepas hampir sebulan stgh mkn gla.sy rs bdn sy xselesa tb2 sakit bontot igtkan sebab jatuh.tapi pagi tu selepas sy membuat test upt syukur ade tanda blurr positif.dan setiap hari sy buat upt test sbb kes teruja nk tgk line yg btol2 positif...

so inilah masa yang dinanti hamil setelah berusaha untuk hamil.Suami masih lagi mkn vitamin tu sbb kesan pada kulit dan tenaga yang sgt luar biasa.sy pula terus mkn set kehamilan..wow sgt2 best"



Syukur Alhamduillah..... usaha diiringi dengan doa... InsyaAllah Allah makbulkan...




Nak dapatkan Shaklee?? Hubungi :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan


Kelebihan Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee

♧ Mendaftar dengan membuat pembayaran RM 75
♧ Keahlian percuma - Membuat pembelian melebihi 200 points (dalam RM 650)
♧ Boleh daftar sendiri di branch Shaklee yang berhampiran dengan menggunakan id saya (906948) sebagai upline / sponsor 
♧ Boleh mendaftar melalui saya dengan menghubungi saya 0197665652 dan saya akan uruskan pendaftaran untuk anda


Yuran keahlian Shaklee


♧ Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit)
♧ambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).


Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee

♧ Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points. kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase
♧ Sekiranya anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. 


Apa kelebihan menjadi ahli?

♧ boleh membeli produk dengan harga ahli & mengumpul point dlm bentuk uv

♧ jika rajin berkongsi kebaikan vitamin Shaklee, boleh meningkatkan uv tanpa ada downline.

♧ jika mencapai minimum 150 uv (lebih kurang belian RM450 sebulan) boleh menukarkan uv kepada cash (lebih kurang RM22.50. Siapa nak bagi kita RM22.50 tu kan?)

♧ jika berminat untuk serius berbiz, ada kelas khas disediakan. Juga blog dan group exclusive kumpulan Euphoria Shaklee di FB.

♧ Shaklee menawarkan 3C iaitu Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local & international/Umrah yg ditaja sepenuhnya oleh Shaklee jika cukup syarat.

Daftarkan diri anda sekarang. ...


Berminat ingin menjadi ahli Shaklee dengan mamaputerialeiya.blogspot.com??


AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

18 February 2014

TESTIMONI : PENGAMBILAN MEALSHAKE

Entri yang lepas saya ada kongsikan tentang apa yang terdapat dalam Mealshake yang membantu kanak-kanak mendapatkan nutrisi lengkap seharian...

So entri kali ni saya nak kongsikan serba sedikit tentang komen-komen dari pengguna Shaklee sendiri..

Testimoni 1 :


Testimoni 2 :

Testimoni 3:

Testimoni 4:

Tengok tu...ramai ibu-ibu puashati dengan pengambilan Mealshake sebagai makanan tambahan @ supplement untuk anak-anak mereka...

Ibu-ibu diluar sana tu bila lagi... Anak kekal sihat dan bertenaga setiap hari...

Harga runcit RM 113... Harga Ahli rm xx... Ada penjimatan lebih 15%... nak dapatkan pada harga yang lebih jimat boleh hubungi zah ye... ;)


Nak dapatkan Shaklee pada harga jimat?? Hubungi :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

16 February 2014

MEALSHAKE SHAKLEE - NUTRISI LENGKAP UNTUK KELUARGA

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Nutrisi lengkap seisi keluarga... Mealshake bukan hanya untuk kanak-kanak je... dewasa pun boleh ambil.. Makanan tambahan untuk anda sekeluarga.. Kenapa mealshake ni diperlukan untuk kanak-kanak?? boleh baca  di sini ye... :) 


6 fakta yang perlu ibu-ibu perlu tau tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap

Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.


2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel

Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.


3. Untuk Pembesaran


Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.


4. Anti-oksida


Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.


5. Pemulihan Kulit


Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.


6.Detox


Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.



Antara 15 Kebaikan Mealshake untuk kanak-kanak yang ibu-ibu patut tahu adalah:

                 

♡ Kurangkan Ekzema
♡ Untuk Tumbesaran
♡ Untuk Perkembangan Minda
♡ Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
♡ Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
♡ Untuk Anak kekal aktif
♡ Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
♡ Meningkatkan berat badan anak
♡ Membantu anak fokus
♡ Membantu kurangkan kekerapan asthma
♡ Mengatasi masalah sembelit pada anak
♡ Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
♡ Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
♡ Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
♡ Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu


Harga Pasaran Mealshake : RM113.00 

Mealshake Shaklee ni tahan lama.. sebab penggunaan nya hanya satu sudu kecil dan dibancuh bersama minuman kegemaran kanak-kanak... So sangat menjimatkan.. nutrisi lengkap untuk keluarga...


Nak dapatkan Shaklee pada harga jimat?? Hubungi :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

KENAPA TUBUH KITA PERLUKAN SUPPLEMENT??


Mengapa tubuh memerlukan makanan tambahan atau vitamin supplement?

Adakah tidak cukup hanya dengan mengamalkan gaya hidup sihat dan pemakanan seimbang?

Menurut pakar Nutrisi terkemuka, Dr. Ray Strand definisi gaya hidup sihat di era moden ini adalah MAKANAN SEIMBANG, SENAMAN DAN MAKANAN TAMBAHAN!

Di sini disenaraikan 7 Sebab Utama Kenapa Badan Kita Perlukan Vitamin Supplement atau pun dalam bahasa mudahnya makanan tambahan.

1. Badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang boleh diperolehi daripada makanan. Contohnya vitamin C & E yang diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan pencegahan dan anti penuaan.

2. Buah-buahan dan sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan dan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayuran dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.


3. Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan. Vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa dimasak.

4. Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol dan antibiotik boleh mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafein, lemak, kolesterol, gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.

5. Pengambilan makanan seharian yang tidak seimbang serta tidak mengikut piramid makanan yang dicadangkan.

6. Gaya hidup dan trend masa kini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak di rumah dan lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandngan MSG.

7. Bagi yang bekerja, makanan tengahari selalunya di luar dan malam memasak seringkas mungkin, maka pengambilan makanan seimbang tidak dititikberatkan.


SUPPLEMENT/ MAKANAN TAMBAHAN BUKAN LAGI SATU PILIHAN. IA MERUPAKAN SATU ‘INSURAN’ KEPADA KESIHATAN SAYA, ANDA & KITA SEMUA!


sumber


Nak dapatkan Shaklee pada harga jimat?? Hubungi :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

12 February 2014

Haid Kembali Dengan GLA Complex Selepas Setahun Menghilang

Entri ni saya ambil dari sahabat saya normila.. She's kind person... thanx sebab sudi beri saya share di sini...


Selepas SETAHUN tak datang haid... Dan GLA Complex dan Bcomplex memberi beliau kesan yang memuaskan... segalanya dengan izin ALLAH...

Jom baca kisah sahabat dia...


Seorang sahabat sudah setahun lebih tidak didatangi haid. Dia masih belum berkahwin dan muda lagi. Sangat khuatir dengan keadaan ini, dia membuat pemeriksaan di klinik. Doktor menyarankan dia mengambil pil perancang untuk menstabilkan hormon. Beberapa kali juga lah dia mengambil pil perancang tu. Oleh kerana tidak berkesan, doktor di klinik tu merujuk kes dia kepada Pakar O&G. Setelah melalui pelbagai ujian darah dan ujian-ujian lain, pakar itu membuat kesimpulan yang dia tidak perlu risau kerana ianya cuma progestorone isu sahaja.

Sebagai seorang wanita, memang tipu lah jika kawan saya ni tak risau. Badan rasa lain macam dan rasa tak normal. Jadi, saya sarankan dia mengambil Vitamin Shaklee GLA Complex. Kebetulan dia juga punya migrain yang teruk (sekali sekala). Maka, vitamin yang sesuai untuknya ialah B complex.Untuk hormon, GLA Complex diakui sangat berkesan. Untuk kesan lebih baik, eloklah diambil bersama B Complex dan Zinc.





Berkat usahanya makan vitamin ini dengan istiqamah, walaupun kadang-kadang terskip dan agak mengambil masa, dia period juga akhirnya. Hari minggu lepas, ketika melayan anak-anak main di luar rumah, saya menerima mesej dari dia. Syukur Alhamdulillah. Katanya, period kali ini bukan staining. Merah dan keluar dengan banyak. Katanya macam nak celebrate! Dengan izin Allah juga.



Syukur... 

Nak dapatkan Shaklee pada harga jimat?? Hubungi :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

11 February 2014

AKTIVITI WAJIB HARI MINGGU - HUTAN BANDAR MUTIARA RINI..

Lately en Hubby sangat suka la pergi Hutan Bandar Mutiara Rini tu... mula-mula tu saje je ajak anak-anak beriadah... seronoknye diorang dapat beriadah hari minggu... lepas tu terjebak dengan layang-layang sebab kawasan situ memang agak luas untuk main layang-layang... macam-macam saiz ada... dari beso sampai la ke kecik...

1st week melayan anak-anak... main playground then bila tengok layang2 nisya pun nak layang-layang... seronok kemain dia... bila layang-layang tu kat atas lagi la seronoknya...

Nisya seorang yang fast learner... cepat je dia belajar cara camne tuk kawal layang2 tu... ha tengok la gambo tu... macam PRO jer... macam HEBAT jer... hihihi... diorang gembira ibu ikut gembira.... jom tengok keseronokan diorang main layang2...



Tu layang2 Nisya... always choose princess...

Hubby tengah ajar Nisya macaman nak control layang2 2...


See dia dh pandai control sendiri...








#ayat2 kat sini agak kejohoran sikit ye... maklumla saya orang johor... :)

So lepas ni sesiapa yang nak Shaklee area sana boleh la Whatsapp saya ye... sambil beriadah sambil berSHaklee...

SHAKLEE DIMANA-MANA...


Nak dapatkan Shaklee pada harga jimat?? Hubungi :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan



AWAS!!!! KESAN PENGAMBILAN SET KURUS SHAKLEE

Sebagai pengguna kita perlu memilih produk yang selamat... Hati-hatilah semasa memilih produk... pastikan ia tiada kesan sampingan..

Tengok pengguna ni... kesan selepas pengambilan set kurus Shaklee menjadikan dia seperti ini sekarang....




'Sebelum sy consume shaklee ni, sy amek masa 3 months buat research what's da best product yg selamat utk diri sendir & paling penting selamat utk baby sbb sy fully breastfeeding baby. Halal & sy taknak yg boleh bounce balik berat bdn if sy stop consume.

Lastly, sy jmp SHAKLEE & yakin this is the best product. alhamdulillah sy berjaya dan hingga kini, baby alhamdulillah 1 years 5 months, still fully breastfeeding & sy dah dpt berat bdn yg sy nak.

Saya takdelah amek full slimming set pn, sbb low budget kn.. hihi sy amek yg budget slimming set for breastfeeding; but yet still can make it'

See??? nampak tak kesan sampingan dia!! Oh no!!! dia hilang 33 kg!!! amik set budget je pun... apa ada dalam set budget Shaklee?? Lecithin dan Alfalfa je.. bawah RM 100 tau.. still consume non stop.. tanpa jemu tunggu hasil yang dia inginkan... lepas setahun dia dapat berat yang diidamkan...

Kesan ke atas semua pengguna tidak sama... Nak kesan yang lebih baik n cepat kenalah excersize.. kawal pemakanan.. diet...hasil pasti memuaskan...

Apa yang BEST dengan SET KURUS ni!!! Korang STOP berat tak kan naik mendadak kecuali korang MEMBEDAL apa yang selama ni korang kawal...hahahah memang la MENGEMBANG terus...


Ada lagi satu kesan dari pengguna ni...

                        

Dalam 1 BULAN hilang 3KG???!!!! Uissh... Terkesan sungguh!!!

TAK PERCAYA??!!!  Cuba lah dulu kalau nak rasa kesan sampingan dia... Tapi ingat setiap individu KESAN BERBEZA tau!!! 



Nak dapatkan Shaklee pada harga jimat?? Hubungi :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan



KURUS DENGAN SHAKLEE!!!

Bismillahirrahmanirrahim...


Entri kali ni saya nak kongsikan sedikit tentang SET KURUS Shaklee... masih ramai yang tertanya-tanya kalau nak kurus boleh ambil yang mana ye.. Yang ni sesuai ke?? Yang tu boleh ker???




Pertama : untuk Detox
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah Herblax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa dan Herblax sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Jika tiada masalah sembelit, ia bagus diambil untuk mencuci usus. Ibu2 yang menyusukan anak boleh dapatkan cara pengambilan yg terbaik daripada saya lepas pembelian dari blog ini.






Kedua : Protein
Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni kerana kalori CInch Shake sangat rendah dikhuatiri akan membantutkan tumbesaran anak-anak, tapi boleh gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)




Ketiga : Lecithin/Omega Guard
Berfungsi untuk memecahkan lemak2. Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan. Omega Guard juga berfungsi untuk memecahkan lemak2. Apabila dibuat perbandingan, antara Lecithin berbanding Omega Guard yang mana lebih cepat berkesan?

Sudah semestinya OMEGA GUARD!! Ini kerana Omega Guard diibaratkan sebagai kereta HONDA. Manakala Lecithin kereta KANCIL yang mana Omega lebih bagus dan lebih pantas dalm proses pembakaran lemak dalam badan sekaligus menurunkan berat dengan lebih cepat.

Tapi apa akan terjadi kalau Lecithin diambil bersama dengan OmegaGuard??? Hasilnya??? MEMANG SUPPEEEEERRRRBBB!!!!!






So semuanya bergantung kepada bajet anda.. Nak hasil yang SUPERRBBB?? Bajet boleh kuar SUPERRRBBB!!! Gerenti puas hati...

Nak dapatkan Shaklee pada harga jimat?? Hubungi :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

10 February 2014

Kelebihan Set Berpantang Shaklee

Ramai ibu-ibu sekarang yang berpantang dengan cara moden.... boleh ker?? Terpulang pada individu masing-masing.. Pada saya, tidak rugi jika kita berpantang dengan cara tradisional sebab badan dan kesihatan kita, perlu kita jaga dengan baik... tak kira la apa saja jenis jamu.. Jamu Tradisional atau Jamu moden tak menjadi masalah...

Ada ibu-ibu yang tidak tahan dengan jamu tradisional ni sebab panas.. So boleh lah memilih jamu moden Shaklee... Apa yang ada dalam Jamu Moden Shaklee ni??? Boleh ke bagi kelebihan macam Jamu Tradisional??

Jom kita tengok apa yang ada dalam 'Jamu' ni...

Vitalea - multivitamin dengan iron

meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan 
menolong fungsi normal penghadaman dan selera makan 
penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan. 


Vitamin C

anti - oksidan semulajadi 
mengekalkan integriti sel 
menggalakkan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah supaya sihat 
menolong mengurangkan simptom alergi. 



B Complex - dengan asid folik

menggalakkan kesihatan jantung, metabolisme tenaga dan replikasi DNA yang sihat 
menukarkan makanan menjadi tenaga 
mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan - SANGAT PENTING UNTUK IBU YANG BARU MELAHIRKAN 
meningkatkan fungsi otak 


Zinc Complex

menghalang rambut gugur 
meningkatkan sistem imun, menolong penyembuhan dan masalah jeragat 
kesihatan prostat 
meningkatkan daya seksual dan pertumbuhan organ 
membantu dalam baik pulih luka. 




Testimoni dari ibu berpantang...





'Alhamdulillah. ..ari ni ari yg ke 12 sy berpantang..kali ke 3 operation...berpantang dgn set shaklee...sgt2 membantu..luka luar cpt kering...cepat sembuh..walaupun mula2 sakit sikit2 tp berkat amalkan dgn konsisten skrng byk perbezaan.. bdn segar...xletih..sentiasa rasa kenyang..pergi klinik pun org akan tegur knpa jln laju sgt...xnmpk mcm org bersalin operation pun..syukur sgt2 kali ni luka cpt sembuh..berbanding anak yg no 1 dan 2 dulu..uy pun sgt meriah..thanx Shaklee kerana membuat saya segar bugar..tak letih..bertenaga sepanjang hari...rasa RUGI lambat tau pasal Shaklee..'


Rugi tau lambat tau n lambat rasa kehebatan Shaklee...dari segi khasiat dan juga pendapatn sampingan nya... so jangan tunggu lagi...


Nak dapatkan Shaklee pada harga jimat?? Hubungi :


AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.


Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

Tips:Cara mengurangkan demam kuning kepada bayi baru lahir

Cara mengurangkan demam kuning kepada bayi baru lahir semasa ibu mengandung :

1. Jaga kesihatan semasa mengandung terutamanya apabila telah masuk trimester ke-3. Dapatkan rehat yang cukup, amalkan pemakanan yang baik dan makan pil yang diberi oleh doktor. Kelahiran bayi pra matang antara faktor berlakunya demam kuning.

2. Elak menggunakan ubat untuk bersalin. Cuba bersalin secara semula jadi. Bincang dengan doktor berkenaan penggunaan ubat untuk bersalin. Penggunaan ubat semasa bersalin antara faktor penyebab demam kuning.

3. Bersedia secara fizikal dan mental semasa mengandung untuk menyusukan bayi sebaik sahaja bayi dilahirkan. Persediaan awal akan menyebabkan air susu akan lebih cepat dikeluarkan selepas bayi dilahirkan. Demam kuning akan berkurangan jika bayi selalu menyusu dan membuang najis serta air kencing. Bilirubin iaitu penyebab demam kuning akan dikeluarkan melalui najis dan air kencing bayi. (Dikatakan 98% akan dikeluarkan melalui najis bayi dan 2% melalui air kencing).

4. Minum air kelapa asli tanpa apa-apa campuran bahan lain bagi ibu mengandung. Air kelapa dikatakan boleh membuang toksin di dalam badan. Seterusnya menghasilkan air susu yang baik untuk bayi yang bakal dilahirkan. Bayi yang terkena demam kuning digalakkan untuk minum susu ibu.

5. Kurangkan pengambilan halia semasa masa bersalin sudah hampir tiba (dalam trimester ke tiga) dan juga selepas bersalin. Halia merupakan sejenis herba dan boleh menyebabkan bacaan demam kuning meningkat.


Nak dapatkan Shaklee pada harga jimat?? Hubungi :

AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

Resipi Istimewa Aiskrim ESP & Meal Shakes Yang Lazat!




WAAAHH!!!! Baca tajuk je pun dah terliur... ini kan pula makan nanti... resepi ni zah ambil dari blog ummi ku... Dah lama tunggu baru dapat... Terasa nak cuba lak...mesti lagi yummylicious kan....


Jom tengok apa bahan2 yang terlibat dalam nak buat aiskrim lazat ni....




Bahan2 dia sangatlah mudah dan ringkas. 

* 3 sudu besar ESP Shaklee } WAJIB ada sebagai penambah zat dan rasa yg sedap dalam aiskrim :)
* 3 sudu besar Meal Shakes Shaklee 
* 1 tin susu pekat apa2 jenama (saya guna F&N). Kalau nak kurang manis jgn habiskan 1 tin. Atau boleh tukar dgn susu tepung atau fresh milk.
* 1 tin susu cair (saya guna F&N juga)
* 1 tin air kosong masak (kalau nak kurang manis lebihkan air)
* 2 sudu besar Ovalette (dah lebih setahun saya beli konon nak buat kuih hehe.. akhirnya tercapai juga impian En Billy tengok Ovalette tu digunakan ;p)
* Bahan perisa yg kita suka (kami suka vanilla, coklat, strawberi, mangga tapi tak buat mangga pun hehe..)

Peralatan yg perlu:

* Mixer atau Blender utk bancuh aiskrim
* Ice cream mould apa2 bentuk (Anieq pilih bentuk payung ni)
* Bekas plastik atau apa2 bekas untuk simpan baki ais krim


Cara buat:

1. Masukkan semua bahan dalam blender. Air last sekali jangan sampai penuh blender. Nanti tengah blend tertumpah2 pulak. Lebihan air boleh dimasukkan dlm mangkuk adunan kemudian, masa nak perasakan ais krim kita tu.



2. Bila dah siap blend, tuangkan dalam mangkuk adunan lain.







3. Bahagi2kan adunan ikut perisa yg kita suka. Kaler strawberi tu saya letak sirap ros lebih sikit kasi kaler dia naik lagi





4. Lepastu bolehla masukkan dalam moulder ais krim kita ikut suka hati. Ni saya campur2kan coklat + strawberi & coklat + vanilla




Moulder ni sikit je boleh isi. So balance dia saya masukkan dlm bekas dadih kecik2 tu. Senang nak makan.

Kebetulan deep freezer dah kosong, so simpan kat situ je lah.. 3 jam dh boleh makan :) Shedapnyerrrr anak2 ummi makan ais krim ummi buat ;)










Siapa kata ESP dan Meal Shakes Shaklee tak sedap? Inilah buktinya! :)

OOOHHH!!!! sedap tu...Pandai si Ain n Anieq jadi duta aiskrim lazat... Khusyuk betul anieq makan aiskrim 2... unty nak sikit anieq!!!


AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak


Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

9 February 2014

JOM TAMBAH PENDAPATAN DI KALA KOS SARA HIDUP SEMAKIN MENINGKAT

Renungan (Khasnya buat anak2 Shaklee saya/amnya buat pembaca blog saya) :

Apa yang Shaklee boleh bantu kita masa ekonomi tak berapa baik?

* Walau anda dapat RM100 sebulan pun, ia bantu utk bayar reload.

* Kalau dapat RM200, dapat bantu bayar duit sekolah anak tadika.

* Kalau dapat RM500 dapat juga bantu tampung duit rumah sewa.

* Kalau dapat RM1000, takde lah tersekat anak nak makan sedap sebulan sekali at least.

* Kalau dapat RM2000 dapat juga cari rumah sewa yang selesa.

* Kalau dapat RM10,000 dapat juga beli kereta idaman.

* Kalau dapat RM20,000 boleh resign dan kerja shaklee dari rumah.. macam kami :)

Ramai yg dah berjaya. U all anak2 saya yang lain tak nak ke?


Jom rebut peluang dapat duit tambahan di zaman ekonomi sekarang.. semua harga pakat naik, tapi YURAN KEAHLIAN Shaklee tetap SAMA. RM75 untuk pendaftaran seumur hidup. Berbaloi2 bila kita akan dapat berganda2 lebih dari itu.

Apa tunggu lagi... Fast Action Fast Result... Saya tak kan tunggu lama lagi untuk berjaya... 

THANX TO UMMI YANG TAK PERNAH JEMU MEMBIMBING ZAH...


AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak


Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

7 February 2014

KULIT CERAH BERSERI DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum.... Tengah sibuk menonton bola semua sekarang ni ye... Pahang vs Jdt... hangat... Semestinya saya menyokong negeri kelahiran saya... Johor!! 

Eh!! Citer pasal bola pulak... apa kaitan dengan kecantikan ek??? hehehehe.... ;)
Player bola pun nak kulit cantik jugak... Ramai peminat tu.. Mestilah nak kulit sihat walaupun main bola kan...

Ha, macamana nak dapat kulit sihat dan cantik walaupun bersukan???

Apa yang ada dlm set kecantikan kulit Shaklee??? Jom kita tengok...



Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
♡ Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
♡ Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
♡ Menjaga kelembapan kulit
♡ Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
♡ Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
♡ Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
♡ Mencerahkan kulit

Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
♡ Sebagai pelembap
♡ Mencegah pigmentasi
♡ Melambatkan tanda penuaan
♡ Mengubati jerawat

Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
♡ Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
♡ Mencegah penuaan
♡ Menjadikan kulit lebih kenyal
♡ Mencerahkan kulit
♡ Menjaga kulit dari sinaran UV
♡ Mengurangkan parut jerawat
♡ Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
♡ Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
♡ Menjadikan wajah lebih berseri

Ramai yang semakin berpuashati dengan SET ni... Jom kita tengok hasil dari pengguna-pengguna Shaklee...

TESTIMONI 1:


TESTIMONI 2 :


TESTIMONI 3 :


TESTIMONI 4 :




AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

Kelebihan SET PENYUSUAN SHAKLEE

Assalamualaikum semua.... Salam Jumaat nan indah!!! hari ni nak sharing sikit pasal set penyusuan Shaklee...

Apa yang ada dalam set penyusuan Shaklee ni ek??? Jom saya sharing sikit...


Set penyusuan Shaklee ada 3 pakej.... pakej yang ada dalam set penyusuan ni ialah SET B, SET E, SET 3M DAN SET EU FOUR PACK...

So boleh pilih ikut bajet ibu-ibu nak yang mana...harga jangan risau... saya jual harga ahli je...

APA YANG BEST DENGAN SET PENYUSUAN NI???
 Saya kongsikan sedikit testimoni set penyusuan ni..

TESTIMONI 1 :


 Wahhh!!! tengok tu stok dia... Just ambil s set budget penyusuan je...

"Salam semua... 
selepas mengambil suppliment Shaklee stock EBM saya still btambah walaupun hanya ambil ESP + Alfalfa je...mmg tk rugi beli set penyusuan budjet ni susu tetap meriah...."


 TESTIMONI 2 :



TESTIMONI 3: 



Syukur Alhamduillah.... Gembira tengok ibu2 dapat menyusukan anak dengan stok yang sebegitu... 

Tapi ingat supplement hanya membantu ibu2 untuk meningkatkan penghasilan susu... usaha ni kena seiring dengan basic penyusuan ye...SUPPLY and DEMAND... kalau hanya bergantung pada supplement anda mungkin xdapat seperti yang ibu2 lain yang berjaya....



AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak


Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan

Anemia dan Ibu Hamil serta Remaja Perempuan




Anemia atau lebih dikenali masyarakat sebagai penyakit kurang darah, lazimnya sering dialami oleh wanita dan remaja perempuan. Masalah kekurangan darah sering dilihat hanya sebagai penyakit ringan.

Bagaimanapun, apabila ini berlaku ia tidak harus dipandang remeh kerana keadaan berkenaan berpotensi menjejaskan sistem imun setiap wanita yang mengalaminya. Anemia menyebabkan seseorang wanita mudah pitam, lesu , kurang cerdas dan cergas, mudah letih serta mengantuk, manakala yg masih belajar, khususnya remaja perempuan akan mengalami kurang daya tumpu dlm pelajaran.

Wanita dan remaja perempuan lebih berisiko mengalami anemia kerana kekurangan zat besi lebih banyak berbanding lelaki, sedangkan keperluannya dlm sehari adalah tinggi. Dalam sehari, setiap wanita akan kehilangan kira-kira 1 hingga 2 mg zat besi melalui perkumuhan secara normal. Ketika kedatangan haid, misalnya, kehilangan zat besi boleh bertambah hingga 1 mg lagi.

Umumnya, apabila seseorang itu mengalami anemia, haemoglobin di dlm sel darah merah akan berkurangan. Hemoglobin adalah pengangkut oksigen dan zat makanan keseluruh badan.

Otak memerlukan oksigen dan zat makanan yg cukup untuk berfungsi dgn optimum. Faktor lain yg menyebabkan wanita biasa mengalami anemia adalah pola makan. Dgn alasan takut gemuk, ada segelintir wanita atau remaja mengamalkan diet secara drastik. Golongan ini cenderung makan dlm jumlah yang kurang dan tidak mahu mengambil daging. Tanpa disedari, diet seumpama itu yg belum tentu membuatkan berat badan turun, boleh menyebabkan kurangnya pengambilan zat besi dari makanan.

Umumnya, setiap wanita atau remaja perempuan yang mengalami anemia, tidak akan sama dgn orang lain sebab berdasarkan jenia anemia yg dialami. Tetapi anemia boleh dikesan apabila ada tanda seperti pucat terutama di bibir dan kelopak mata, sering lesu dan mengantuk, mudah berdebar2, bentuk kuku berubah, rambut mudah gugur atau putus serta kerap pening atau pitam.

Bagi wanita hamil khususnya, anemia sgt bahaya kerana boleh menyebabkan tumpah darah semasa dan selepas bersalin, tekanan darah tinggi (eklampsia), keguguran dan kematian. Malah anemia juga bahaya kpd bayi yg dikandung kerana boleh menyebabkan kematian janin, kelahiran bayi tidak cukup bulan dan kelahiran bayi kurang berat badan. Justeru itu, keperluan zat besi pada wanita juga meningkat saat kehamilan dan melahirkan. Ketika hamil, seorang ibu tidak sahaja dituntut memenuhi keperluan zat besi untuk dirinya, tetapi juga harus memenuhi keeperluan zat besi untuk pertumbuhanan janinnya.

Selain itu, pendarahan saat mellahirkan juga dpt menyebabkan seorang ibu kehilangan lebih banyak zat besi. Dgn alasan itulah setiap ibu hamil disarankan mengambil zat besi tambahan. Anemia boleh dicegah dgn mengambil kandungan zat besi. Beberapa makanan seperti jantung, hati ,limpa, kuning telur, kerang, kekacang dan buah-buahan kering tertentu mengandungi zat besi dlm kadar yg cukup tinggi.

Zat besi dlm jumlah sederhana pula boleh diperoleh drp daging, ikan, sayuran berwarna hijau seperti pegaga, pucuk pau, bayam, kalian dan bijirin. Sumber zat besi daripada haiwan akan diserap lebih baik oleh tubuh drp yg berasal dr tumbuh-tumbuhan. Bagi mengatasi masalah anemia, sebaik-baiknya perlu makan sekurang-kurangnya 1 jenis makanan dari sumber haiwan yg kaya dgn zat besi setiap hari.



Penyerapan zat besi dpt dibantu dgn pengambilan vitamin C, misalnya meminum jus, buah-buahan dan sayuan lainnya, sebaliknya teh, kopi, susu, minuman berkarbonat, bercoklat mengandungi bahan yg dpt menghambat atau menghalang penyerapan zat besi.

Jika ingin mengambil makanan dan minuman seumpama itu, pastikan diambil waktu makan utama atau sekurang-kurangnya 1 hingga 2 jam sebelum waktu makan. Bagi remaja pula perlu minum susu 1 atau 2 gelas susu sehari untuk mendapatkan cukup kalsium. Jadi minumlah susu segar atau susu tepung di antara waktu makan utama seperti semasa minum pagi, minum petang dan minum malam.

Tips:

Anemia dikesan melalui ujian darah iaitu apabila paras haemoglobin (Hb) dlm sel darah merah kurang drp 11g. Untuk menentukan tahap anemia teruk atau tidak:


Paras Hb (g/dl) 

Tahap anemia 


< 6.9           Sangat teruk 

6.9 < 8.0    Teruk 

8.0 < 9.5    Sederhana 

9.5 < 10.5   Ringan 

Bagaimana Vitalea boleh membantu Ibu Hamil dan remaja perempuan dari Anemia..

1. Merupakan pelengkap nutrisi dan nutrien

●  Vitalea mengandungi semua jenis vitamin didalamnya, ia melengkapkan nutrisi yang kurang didalam badan kita. Antara masalah kekurangan nutrisi didalam badan ialah anemia. Darah akan terhasil dengan lebih berkualiti jika nutrien dalam badan lengkap dan berkurangan jika kurang nutrien dalam badan. Maka, masalah anemia boleh di atasi dengan Vitalea Shaklee

2. Meningkatkan selera makan

● Di dalam kandungan Vitalea mengandungi Vitamin B Complex. Vitamin B Complex menukar makanan kepada tenaga dan menyebabkan kita akan mudah berasa lapar.

3. Meningkatkan imuniti badan

●   Vitalea juga mengandungi Vitamin C iaitu vitamin yang dapat meningkatkan daya tahan daripada jangkitan kuman dan anti oksidan.

4. Metabolisma

●  Vitalea membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan. Manakala, Proses pencernaan akan lebih cepat dan mudah.


Untuk lebih info....


AZIZAH
Pm / whatsapp : 0197665652
Add & pm Fb : Noorazizah Ishak

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Cod area: Bandaraya JB, Larkin, Pulai Indah, Kangkar Pulai, Pulai Perdana dan kawasan perumahan pulai yang berdekatan