25 June 2013

NUTRIFERON - MENINGKATKAN SISTEM IMUN BADAN



NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.

Antara kebaikan Nutriferon adalah:-


1.  Kukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
  • Kajian menunjukkan interferon mampu meransang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh T-cells, B-cells & Makrofag
          Jadi dapat membantu:-
            a. Bantu sesiapa yang hadapi masalah tahap keimunan sering berkurang.

            b. Sesuai untuk yang kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit 
                melebihi seminggu
            c. Ibu menyusu yang mana anaknya masih kerap demam atau demam berpanjangan


2.  Bantu lawan kanser dan tumor otak
  • Polisakariada yang terdapat dalam interferon semulajadi meransang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.

3.  Bantu kurangkan ketidakselesaan sewaktu kemoterapi
  • Polisakarida juga membantu mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi dijalankan.

4.  Melindungi dari Influenza, Selesema
  • Membantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara, berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza

         Jadi nutriferon sangat bagus untuk:-
           a. Bagus untuk immune booster pada keadaan ketika cuaca tidak menentu, jerebu dll

           b. Sangat sesuai untuk orang yang kerap dikelilingi orang ramai @ melancong, berada di luar    
               negara dll

7.  Meringankan stress dan Kelesuan

  • Rumusan nutriferon dapat ringankan rasa tidak sihat yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk

8.  Melambatkan penuaan

  • Formula unik nutriferon semulajadi yang pertama di dunia sebenarnya dapat meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman dan menjadikan sel-sel kulit lebih sihat dan muda


9.  Mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & C
  • Keberkesanan kebaiakn nutriferon shakleedalam memerangi dan mengurangkan infeksi juga meminimumkan ketidakselesaan akibat penyakit hepatitis B & C ini seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll

10. Membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baik
  • Gejala-gejala seperti hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dalam tubuh dan masalah-masalah lain berkaitan menopous dapat diatasi dengan pengambilan nutriferon.

12. Mengurangkan simptom-simptom ketika pra-haid dan sewaktu haid 
  • Mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin  seperti kekejangan otot, sakit belakang, sakit payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan emosi yang tidak terjangka.

13. Bantu dalam pemulihan penyakit;-

       a. Lepromatus (kusta), 
       b. Leishmaniasis (pelbagai penyakit yang disebabkan oleh jangkitan 
           organisma yang dikenali sebagai protozoa) & 
       c. Toxoplasmosis (penyakit yang disebabkan oleh parasit).


credit to : aini hayati


Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...

 Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


Nak order??

Add Friend FB & PM : Noorazizah Ishak
Call/Sms/Whatsapp: 0197665652
ID: 906948
Email : aleya_azie@yahoo.com


JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum...

Masih ramai lagi yang masih tercari-cari cara untuk tambah pendapatan yang mempunyai modal yang rendah, tak perlu simpan stok, tak perlu hantar barang, bonus dapat di pertengahan bulan??

Shaklee memberikan pelabagai kelebihan untuk anda... Jom saya kongsikan apa yang Shaklee akan berikan untuk anda!!!


Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee? 

  • Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 906948  sebagai sponsor/upline.
Yuran keahlian Shaklee
  • Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee.
 

  • Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain atau minimum purchase.

Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

  • Benar, tak perlu maintain point atau wajib membuat pembelian.

Apa kelebihan menjadi ahli?

  • Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point anda sendiri.
  • Jika rajin berkongsi dengan point yang tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu ada downline.
  • Jika berminat untuk memulakan bisnes, terdapat kelas tertutup disediakan melalui blog tertutup khas untuk ini.
  • Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International - Umrah bagi Muslim).

JOM TAMBAH PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE!!! ANDA PASTI PUAS HATI!!!



21 June 2013

COLLAGEN POWDER SHAKLEE - UNTUK RASA LEBIH SIHAT, KULIT LEBIH MUDA MENAWAN.





Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS ( Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton* dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapiran dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya:


  • Ekstrak biji benih Camellia Japonica
  • Ekstrak Pfaffia
  • Kolagen ikan
  • Ekstrak kerang-kerangan
  • Lactobacillus acidophilus
  • Vitamin C dan 
  • Vitamin B
Dengan 7 bahan ini yang digabungkan adalah untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap higangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.


KELEBIHAN/KEBAIKAN KOLAGEN SHAKLEE
  • Mengecilkan liang pori-pori yang kelihatan
  • Menghilangkan kedutan dan garis halus
  • Menjadikan kulit lebih anjal dan lembut
  • Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan gatal pada muka
  • Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang
  • Mengurangi pigmentasi, jeregat dan kulit tidak sekata
  • Membantu menegang dan menganjalkan payudara
  • Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta tebal dan bersinar.



Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...

 Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 






20 June 2013

TESTIMONI VIVIX

Entry yang lepas (disini) saya ada kongsikan tentang fungsi VIVIX.. So untuk entry ni saya ingin kongsikan dengan semua pembaca testimoni pengguna- pengguna VIVIX...

TESTIMONI 1


" Salam...nak share pengalaman ibu mertua sy..mggu lepas hubby sy ada hadiahkan VIVIX untuk ibu mertua sy. Ibu mertua sy ni ada kencing manis, darah tinggi, sakit lutut dan asma. So ibu mertua sy start makan VIVIX ari ahad. Ari kamis mlm dia ada kenduri dan makan segala makanan yg manis2 kat situ. esok pg dia test gula dan dia TERKEJUT!!! cos gula dia xnaik cuma 6.2 klw sebelum ni dia xbleh langsung mkn benda manis esk pasti gula dia tinggi... pagi sabtu terus dia call kami cerita pasal kesihatan dia.. sy n hubby gembira n syukur sgt bila dengar berita atas perubahan yang mendadak tu...Alhamdulillah thanx SHAKLEE


cc to mommy liyana
TESTIMONI 2


cc to : wan fatihanum


TESTIMONI 3


" Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/ mengubati masalah SLE/MCTD/RA atau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya... jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya (itu kata doktor sains)"

" Alhamdulillah, setelah mencari -cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dapat infection tau)...dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan di atas kawat2 duri... Iffa bertemu SHAKLEE.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa ALLAH swt..."

"Alhamdulillah... dengan kuasa Allah juga Iffa mendapat kesembuhan"


cc to : Cik Pau

Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...

 Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 



SAKIT SENDI / OSTEOARTRITIS

OSTEOARTRITIS
Osteoartritis ialah keadaan di mana terdapat kemusnahan pada rawan yag menyelaputi sendi-sendi. Ia lebih biasa didapati pada usia yang lanjut dan pada mereka-mereka yang menegangkan sendi mereka, contohnya pada mereka-mereka yang bekerja keras dan mereka-meraka yang terlampau gemuk. Sendi-sendi yang selalu terlibat adalah sendi pinggang, lutut dan tulang belakang.

Tanda-tanda dan Gejala-gejala
♥Sakit dan pembengkakkan di bahagian sendi-sendi seperti di pinggang, lutut, tulang belakang, siku dan pada wanita, juga pada sendi-sendi di hujung jari.
♥Terdapat sakit yang sela-menyela dan dilegai dengan berehat.
♥Pergerakan yang terhad apabila penyakit semakin melarut disebabkan oleh kehilangan rawan.


ARTHRITIS REUMATOID
Penyakit ini memberi kesan terutamanya pada sendi-sendi di bahagian jari-jemari dan pergelangan tangan. Sendi-sendi lain yang turut terlibat adalah pada bahagian bahu, lutut dan kaki. Perawatan yang awal harus dimulakan untuk mengurangkan kecaccatan.
Tanda-tanda dan Gejala-gejala
♥Pembengkakkan pada satu atau lebih sendi, ia adalah biasanya bersimetri.
♥ Kekakuan pada awal pagi.
♥Sakit yang berhijrah dan berulang-ulang pada sendi.
♥Ketidakupayaan untuk menggerakkan sendi secara normal
♥Kemerahan dan rasa panas yang ketara pada sendi.
♥Kelemahan dan kepenatan.
♥Demam bergred rendah.
♥Perasaan mencucuk pada bahagian-bahagian hujung badan.
♥Kekakuan otot apabila berada pada satu posisi untuk jangka masa yang lama.

Penting Perawatan artiritis adalah berbeza mengikut jenis-jenis artritis. Adalah penting untuk berjumpa dengan doktor anda jika sebarang dari gejala-gejala dialami, agar penyiasatan dan rawatan yang berpatutan dapat diberikan

Penjagaan Kendiri
Jika doktor anda memberitahu bahawa anda mengalami arthritis, perkara-perkara yang berikut harus dilakukan
♥Jika kegemukan – kurangkan berat badan anda.
♥Jadikan badan anda lebih lentur dan mudah bergerak. Senam setiap hari untuk meningkatkan kelenturan otot. Rangka program senaman dengan fisioterapis anda.
♥Selang selikan rehat.
♥Haba – Ambil mandian panas pada waktu pagi kerana haba memberikan kelegaan dan merehatkan otot-otot. Rawatan haba yang lain juga boleh dijalankan selepas berunding dengan doktor atau fisioterapis anda.
♥Alat bantuan fizikal – bergantung kepada keadaan pesakit, seorang terapis pekerjaan boleh memberikan nasihat mengenai alat bantuan fizikal yang bersesuaian.


Gaya Hidup
♥Senaman dan istirehat yang sederhana adalah penting. Jika terdapat pembengkakkan atau kesakitan, sendi yang terlibat haruslah dibiar berehat
♥Elakkan dari menegangkan sendi-sendi. Gunakan sendi yang lebih besar untuk melakukan sesuatu pekerjaan, misalannya, untuk membuka pintu, gunakan seluruh lengan anda dan bukannya menggunakan tangan sahaja.
♥Sebarkan berat sama rata pada sendi anda, misalannya, gunakan kedua-dua lengan untuk mengangkat buku dari menggunakan satu lengan sahaja.
♥Makan makanan yang berkhasiat, seimbang dan kekalkan berat badan ideal.
♥Atur aktiviti-aktiviti anda supaya pengeluaran yang maksima dapat dihasilkan dengan usaha yang minima.
♥Sertai kumpulan sokongan artritis.
♥Fikir secara positif dan ceria selalu.
Elak
♥Menegangkan sendi-sendi yang terlibat.
♥Mengangkat objek – gunakan roda atau gelincirkannya.
♥Berada pada satu posisi yang sama pada jangka waktu yang lama
♥Memakai kasut yang tidak berpadanan.
♥Membiarkan sakit mengganggu moral anda.


Nak order Shaklee??
Call / whatsapp : 0197665652
Sms : 0177633074
Email : aleya_azie@yahoo.com
Add friend & pm : Noorazizah Ishak

17 June 2013

SIHAT DAN BERTENAGA DI KALA BERPUASA..

Alhamdulillah...hari ni dapat puasa penuh setelah brape bulan berusaha nak puasa tp xberjaya...dek tak tahan dugaan dengan makanan yang memang semuanya sedap...
Ada sekali saya cuba puasa.. pg 2 sahur apa yg ada dan minum dengan air kosong je.. so mmg xtahan sangat la perut ni sbb saya memang sahur kalau xmakan banyak  memang xcukup..hehehe... blh berthn smpai pukul 4 je...dah hypo n menggigil...xbrani amik risiko sbb blk nk kena drive so sy berbika kul 4 tu jgk...hehehe..malu je...

Tapi semalam memang saya bangun dah lambat sangat...subuh masuk pukul 5.35 am tapi saya bangun pukul 5.00 am...xsmpat nak masak apa2...kebetulan roti pun xde...hmm saya fikir2 apa agaknya yg boleh dimakan n pastikan kenyang smpai petang??


Terpandang ESP n Mealshake anak saya...mungkin boleh cuba.. banyak testimoni sebelum ni kata bagus utk yang berpuasa... so saya pun cuba resepi ESP,  mealshake,  oats n susu (susu utk saya dh hbs..so bedal susu nisya je ...hehehe...) risau gak pada mulanya...ye la orang kuat mkn tapi sahur tu je...hmm blh thn ker...plus lg msh menyusukn si aliya... .

Alhamdulillah. ..walaupun hari ni banyak aktiviti...dapat jugak bertahan sampai berbuka...yang penting.. xletih..kekal bertenaga...kurang sikit rasa lapar..kalau ambil dengan PD lg bgs..



SET 3 GEMS...

Next entry saya aka  kongsika  apa kebIkan set ni yer...wait n see!!!


VIVIX - MAKANAN TAMBAHAN TERBAIK ANDA

Salam...

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda kelebihan VIVIX.. VIVIX merupakan makanan tambahan terbak dari Shaklee.. ia menjadi pilihan ramai pengguna untuk kelihatan cantik dan sihat dengan hanya memakan satu supplement yang boleh dikatakan merangkumi semua vitamin Shaklee.. Sebab tu harga dia agak mahal tapi kebaikan yang diperolehi dari VIVIX memang mampu memuaskan hati pengguna produk kesihatan SHAKLEE... Hasilnya memang BERBALOI- BALOI!!!!

KELEBIHAN VIVIX
  • Memperbaiki DNA
    • Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
  • Memperbaiki tenaga sel
    • Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi
    • Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan



MANFAAT VIVIX
  • Menggalakkan rangsangan PENUAAN YANG SIHAT*
  • Membantu menghalang KANSER*
  • Mengurangkan risiko SAKIT JANTUNG*
  • Mengurangkan komplikasi pesakit DIABETES*
  • Menyokong kesihatan SENDI*
  • Mengurangkan insiden bagi penyakit ALZHEIMER*
  • Membantu dalam mengurangkan BERAT BADAN*
  • Meningkatkan SISTEM IMUN*
  • Meningkatkan kesihatan MATA*
  • Menyokong KESIHATAN KESELURUHAN*
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...


 Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

SUSTAINED RELEASE VITA C / VITA C CHEWABLE - MANA YANG BAGUS??

Ramai yang tanya..Vitamin C xde ker? Vitamin C belum sampai stok ker?... masih belum dapat kepastian lagi bila stok akan sampai di Malaysia... jangan risau k... cadangan kepada siapa yang nak dapatkan vita c Shaklee boleh bertukar ke Chewable Vitamin C Shaklee...

Jom kita tengok apa beza Vita C dengan Chewable Vita C Shaklee ni...




VITAMIN C SHAKLEE



CHEWABLE VITAMIN C 









Manfaat Vitamin C dalam Chewable Vita C Shaklee dengan SR Vita C Shaklee

- Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
- Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
- Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
- Meningkatkan sistem imun tubuh
- Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
- Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan
- Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
- Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan
- 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
- Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda


Berminat???






 Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...




 Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


KEBAIKAN OSTEMATRIX SESUAI UNTUK SEISI KELUARGA...


Mencari vitamin yang sesuai untuk seisi keluarga??




Siapa yang Perlukan Ostematrix
  • Ibu hamil - penting untuk menyokong tumbesaran tulang bayi dalam kandungan
  • Mengatasi masalah kaki cramp (simpul biawak)
  • Mengelakkan kesakitan gigi semasa hamil
  • Membantu mengatasi masalah sembelit ketika hamil dan di dalam pantang
  • Membantu dalam penghasilan susu ketika si ibu yang masih menyusu datang period (susu lazimnya akan merundum ketika period)
  • Mereka yg allergy pengambilan bahan-bahan tenusu seperti susu.
  • Mereka yang selalu mengalami sakit-sakit kaki, sakit-sakit sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk-sejuk badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk-cucuk dengan jarum.
  • Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur.
  • Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari.
  • Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
  • Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki.
  • Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.
Kelebihan Ostematrix Shaklee
  • Mengandungi 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
  • Mudah ditelan
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan


 Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...

 Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

KENAPA KITA PERLUKAN SUPPLEMENT???

Sebelum zah jadi pengedar Shaklee..zah adalah pengguna Shaklee...bermula  masa zah pantang anak kedua...zah ambil set berpantang Shaklee..selepas pengambilan dalam tempoh berpantang badan zah memang segar...bermula dari tu zah dah terpikat dengan Shaklee...dan selepas setahun pengambilan suplement Shaklee, zah terus tekad utk jadi pengedar sah Shaklee...zah mula sedar akan keperluan suplement dalam badan zah...

Zah nak kongsikan kenapa badan kita perlukan suplement... Ada 7 SEBAB KENAPA BADAN KITA MEMERLUKAN SUPLEMENT

♥ Badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang boleh kita perolehi daripada makanan. 
      > contohnya vitamin C dan E yang diperolehi daripada makanan sahaja tak cukup untuk bagi kesan pencegahan dan anti penuaan.

♥ Buah-buahan dan sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan dan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayuran dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.

♥ Zat makanan mudah hilang semsa proses pengankutan, penyimpanan dan penyediaan. Vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa dimasak.

♥ Pengambilan PIL PENAHAN SAKIT, laktasif, ubat-ubatan, alkohol, minuman keras dan ANTIBIOTIK boleh menganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafein, lemak kolesterol, gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.

♥ Pengambilan makanana seharian yang tidak seimbang serta tidak mengikut piramid makanan yang dicadangkan.

♥ Gaya hidup dan trend masakini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak dirumah dan lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan MSG.

♥ Bagi yang bekerja, makanan tengahari selalunya diluar dan malam memasak seringkas mungkin, maka pengambilan makanan seimbang tidak dititikberatkan.

So, dengan pengambilan suplement kita, tubuh kita dapat menyerap lebih banyak vitamin yang mungkin tak dapat dibekalkan dari apa yang kita makan seharian,,


Nak Order????



 Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...

 Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

PENGEDAR SAH SHAKLEE DI JOHOR BAHRU

Ahlan Wa Sahlan...

Untuk pengetahuan semua, saya adalah pengedar sah Shaklee di Johor Bahru.. Pada sesiapa yang ingin mendapatkan vitamin Shaklee boleh contact saya.. InsyaAllah, saya akan buat COD tak lama lagi..

So, pada sesiapa yang ingin kan Shaklee dihantar terus ke rumah anda.. Tunggu saya announce nanti k... InsyaAllah, saya akan buat COD di area BANDAR JB, LARKIN, KAWASAN TAMAN PULAI (cnth : Pulai Indah, Kangar Pulai, Sri Pulai dan yang sewaktu dengannya), BATU PAHAT (kampung suami) dan BENUT (kampung saya ler..)

Jom ber "Shaklee"...

Sihat dan Cergas dengan SHAKLEE!!!


 Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...

 Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

6 June 2013

OFFER BULAN JUN 2013!!! MEALSHAKE!!!!

OFFER UNTUK BULAN JUN 2013!!!!
MEALSHAKE!!!!!

BELI 6 PERCUMA 1!!!!





* Meal shakes adalah hidangan yg lazat, penuh nutrisi & sangat sesuai sebagai minuman sarapan pagi anda sekeluarga!*

Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.

Membekalkan 240 kalori bagi setiap hidangan bila dicampur dengan susu rendah lemak! Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Tiada perasa tiruan atau warna tambahan.

Siapa yang perlukan MealShake?

Ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. Kerana mealshake ni lengkap dgn nutrien yg diperlukan badan.. secara tak langsung, apabila badan cukup dgn zat2 yg diperlukan.. takdela nak mkn merapu2.. Memanglah suplemen tak boleh menggantikan makanan harian. Nama pun supplemen kan.. ianya hanya makanan tambahan. Menampung mana2 yg kurang je
.

Juga sesuai utk sesiapa sahaja termasuk Ibu2 mengandung, menyusu, pesakit2 dlm proses pemulihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik, dan yg ingin kekal sihat.





cc http://buahatikusayang.blogspot.com/
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...

 Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

4 June 2013

MASALAH SAKIT SENDI = ADVANCE JOINT HEALTH


Sakit sendi..hanya yang mengalaminya je yang tau macamana rasanya...nak berdiri lama xboleh, nak jalan lama xboleh, nak sembahyang pun terpaksa duduk...saya selalu nampak kesukaran ni pada orang yang  alami masalah sakit sendi...

Jom kita tengok macamana sendi yang stress..

Sendi yang stess

Kesan stress yang berterusan, kerja terlalu kuat, haus dan lusuh biasa pada sendi :


  1. Rawan jadi lemah dan rapuh
  2. Tisu penghubung sekeliling terurai
  3. Geseran berlaku diantara tuang-tulang yang mengeluarkan kimia yang menyerang rawan, menyebabkan ketidakselesaan dan mobility yang terhad.
Macamana Advance Joint Health Tablet membantu masalah sakit sendi ni..

  • Meningkatkan coushioning: Glukosamin membantu memelihara rawan-coushioning perlindungan diantara sendi yang membolehkan mereka bergerak lebih bebas
  • Memelihara tisu penghubung yang sibat: Zink, Kuprum, magnese, dan vitamin c membantu membina kolagen yang memberi kekuatan dan struktur pada sendi
  • Meningkatkan keselesaan sendi: ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respons stress tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi...
Jangan risau k...sbb AJHT ni 
  • 100% bebas kekerangan
  • 100% vegetarian
  •  100% bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang baik
  • Hanya dua tablet sehari
  • Tablet yang mudah ditelan
  • Tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet
  • Bebas gluten
AJHT ni sesuai diambil bersama OSTEMATRIX bagi memastikan kalsium yang cukup dalam badan..dan memberi kesihatan yang optimum kepada pengamal...

Jom hadiah kan kepada yang tersayang..

Dapatkan harga menarik dan hebat!!



* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu...



 Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!